Over de jaren heen in heel wat projecten gestort (meestal bedragen rond de 150 a 250 euro per project). Jammer genoeg zijn er hier en daar een paar afgeschreven of serieus afgewaardeerd (waarvoor ik p... Toon meer
Investeren via Lendahand zorgt zeker voor een win-win situatie. Je biedt mensen uit de derde wereld de mogelijkheid om buiten de banken om toch aan het noodzakelijke kapitaal te geraken waarmee zij... Toon meer
Hele fijne, duidelijke dienst en website. Top dat je kleine ondernemers kunt steunen én tegelijk zelf je geld investeren en laten renderen. De nieuwe atuo-invest functie zorgt ervoor dat nu echt h... Toon meer
Allereerst: Wij gebruiken Nederlands als taal. B. De cijfers zijn niet aktueel. DIE van Creze zijn bijna 3 jaar oud. C.Er is een aantal dagen tussen aankondiging van rente en/of aflossing en daad... Toon meer
Invest with social and financial return. Help entrepreneurs in developing countries grow their businesses by investing in their crowdfunding projects. Start with as little as €10 and earn up to 7% annual interest.
Eendrachtsplein 3, 3015 LA, Rotterdam, Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Dit is de ècht nuttige crowdfunding! Ja, de risico's kunnen groter zijn, maar daar word je erg transparant over geïnformeerd. Je kunt kiezen uit diverse looptijden, voor als je je geld niet jarenlang kwijt wilt zijn. En diverse landen; waar jij wel/niet iets mee hebt. Portal werkt top; je hebt een wallet, waaruit je ook terug kunt storten naar je eigen rekening.
Leuke manier om goede doelen te steunen! Je kunt op de website makkelijk een doel uitkiezen, hierbij staan het rendement, risico en doel beschreven. Investeren gaat heel gemakkelijk en de terugbetaling is de afgelopen maanden dat ik klant ben, keurig terug betaald. Een aanrader als je doelen in het buitenland een steuntje in de rug wilt geven.
Lendahand, is een veilige manier van investeren, waarbij het belangrijkste doel is om mensen in landen waar het lastig is om geld te lenen voor kleine ondernemers, te ondersteunen
Ik vind de doelstellingen van Lendahand uitermate zinvol. Mijn rendement over 2021/2022 bedraagt echter negatief 10% door afwaarderingen/afschrijvingen. De informatie over de betreffende investeringen is te vaak te beperkt en te laat en soms ook tegenstrijdig.
Goede rendementen mét een sociale impact. En instappen mogelijk ook voor kleine bedragen. Let echter wel op voor de risico's.
Helaas vroeger wel grote bedragen verloren door slechte kredieten. Maar dit was in oudere projecten; waarbij het risico blijkbaar groter was. Ik investeer nu enkel in projecten met kredietscore A of A+ en ook enkel in Euro om geen dollar-risico te lopen
De website is overzichtelijk en geeft goede en duidelijke informatie. Daarbij geeft het een goed gevoel om je medemens ergens anders op deze planeet te kunnen helpen.
De projecten uitzoeken en vervolgens investeren werkt makkelijk, alsof je aan het online shoppen bent. Daarbij zijn je eerste € 500 gegarandeerd als je een code invult bij het afrekenen. Wat mij betreft een aanrader om te investeren met impact.
Risicos duidelijk aangegeven. Keuze uit verschillende landen en sectoren.
bij aangeven via kennis krijg je een kapitaalsgarantie voor de eerste 500€ die je investeert (via code).
Ik ben een relatief nieuwe gebruiker, dus kan geen oordeel geven over de rendementen. Wel ben ik van plan langzaamaan, gespreid meer te investeren. Het platform is gebruiksvriendelijk en geeft duidelijke informatie. De 500 euro startgarantie is natuurlijk altijd leuk.
Hoe mooi kan het zijn om met je geld andere mensen te kunnen helpen om ook een beter bestaan op te bouwen! Super mooie projekten worden een paar keer per week per mail door Lendahand voorgesteld met uitgebreide uitleg over projekt en risico's. Een makkelijker manier is er niet!
Hele fijne en betrouwbare website waar je anderen kan helpen door te investeren in hun bedrijf. De informatie is transparant en duidelijk. Op deze manier kan je anderen helpen en ondersteun je de mensen waar jij een goed gevoel bij hebt
Helaas 3100,- afgeschreven. Ik had een goede verdeling over vele projecten en aanbieders gemaakt. Wat eerst een veilige A of B waarde was is opeens aangepast naar een D of E waarde. Denk goed na als u wilt investeren!
Per 1-1-2025 bijna €3000 afgeschreven. Gaat helaas niet meer goedkomen. Beschouw mijn investering (achteraf gezien) als een onvrijwillige gift.
Sociaal investeren klinkt te mooi om waar te zijn? Dit is het dan ook; in verhouding veel van de inleg verloren! Kwaliteit- en kredietcontrole is niet streng genoeg.

Antwoord van Lendahand
Vanaf 2020 gespreid in veel projecten geïnvesteerd. Door gebrekkige risicoanalyse van Lendahand zijn er zoveel projecten afgeschreven en afgewaardeerd, dat ik er fix geld op heb moeten toeleggen. Ik heb er geen vertrouwen meer in

Antwoord van Lendahand
Gespreid geïnvesteerd in verschillende projecten. Bijna de helft van ons geld verloren (€2700,-). Begin er nooit aan!
Zou zeer voorzichtig zijn met investeren. Ben ondertussen uitgestapte een licht verlies. Denk dat ze te hard wilde groeien en er hele slechte kwaliteitscontrole is geweest waardoor heel veel leningen worden afgeschreven momenteel. Heb nu 960 euro ontvangen aan rente, maar ruim 1000 euro wordt waarschijnlijk volledig afgeschreven. De rente is te laag voor het risico dat je loopt.
Mooi systeem waarmee je een verschil kan maken in iemand leven en zelf een kleine investering aan overhoudt. Ik vind het heel overzichtelijk hoe je de projecten kunt inzien en je terugbetalingen. Ook mooi om de impact van je investering in grafieken terug te zien. Graag zie ik meer projecten in de toekomst.
Het viel me net op dat bij een rekenvoorbeeld van Lendahand zelf er een apart soort rekentruc wordt toegepast:
Ze hebben het bij een landbouwproject in Kirgizie over een terugbetaling van €1081 bij een inleg van €1000 met een looptijd van 24 mnd en 6,5% rente op jaarbasis.
Oftewel, €81 winst.
Dit moet echter €134 winst zijn.
Waar is die €53 dan verloren gegaan??
Zie deze zin op hun site: 'Je ontvangt iedere 6 maanden een terugbetaling van je investering inclusief de rente. Je ontvangt in totaal 4 terugbetalingen.'
Oftewel... Door die 4 terugbetalingen gaat die €53 rentewinst aan de eindstreep verloren..
En dit gaat dan nog om een klein bedrag...
Stel je voor dat je 10x of 100x zoveel inlegt?
Ze liegen hier niet direct, maar via die slinkse tussentijdse terugbetaling krijg je in feite maar 4% rente per jaar.
Zeer dubieus iig.