Zdecydowanie odradzam zakupy w tym…
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. Firma reklamuje swoje produkty jako ubrania wysokiej jakości, jednak rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Otrzymane ubrania to tanie produkty wykonane w 100% z poliestru, mocno pogniecione już po wyjęciu z paczki i wyglądające jak rzeczy najniższej jakości. Co więcej, ich wygląd znacząco odbiega od zdjęć prezentowanych na stronie internetowej – materiał, fason i ogólne wykonanie nie mają wiele wspólnego z tym, co przedstawiono w ofercie.
Dodatkowo zamówienie zostało przeze mnie anulowane, a mimo to zostało wysłane i dostarczone. Kiedy zgłosiłam chęć zwrotu, spotkałam się z całkowitym brakiem realnej pomocy ze strony sklepu. Zaproponowano mi odesłanie towaru do Chin na własny koszt, przekraczający 100 zł.
Najbardziej bulwersujące jest jednak to, że nawet poniesienie tego wysokiego kosztu nie daje klientowi żadnej gwarancji odzyskania pieniędzy. Z informacji przekazanych przez sklep wynika, że po odesłaniu przesyłki do Chin firma dopiero rozważy, czy przyjmie zwrot i czy uzna reklamację. Innymi słowy, klient ma najpierw wydać ponad 100 zł na wysyłkę, a następnie czekać na decyzję sprzedawcy, który może zwrot zaakceptować, ale równie dobrze może go odrzucić. Takie podejście jest skrajnie nieuczciwe wobec konsumentów i sprawia wrażenie celowego zniechęcania klientów do dochodzenia swoich praw.