Zeer teleurgesteld in Sunny Cars
Wij huurden via Sunny Cars een auto bij Drivalia in Portugal. Voor 2 weken betaalden we meer dan 600 euro, voor een peace of mind. Tijdens onze vakantie zijn we kort de grens met Spanje overgegaan, onder andere om vlak over de grens te tanken. Onze accommodatie lag op 5 minuten van de grens van Portugal en Spanje. Achteraf bracht Drivalia hiervoor €339,11 in rekening.
Het grote probleem is dat deze sanctie vooraf helemaal niet duidelijk uit de informatie van Sunny Cars bleek. Op onze voucher stond wel dat grensoverschrijding naar Spanje alleen op aanvraag en tegen betaling mogelijk was, maar nergens stond duidelijk dat Drivalia bij overtreding €50 + btw per dag over de volledige huurperiode in rekening zou brengen.
Sunny Cars heeft dit in hun enige inhoudelijke reactie nota bene zelf erkend. Zij schreven dat volgens de voorwaarden van hun verhuurpartner bij overtreding een boete over de volledige huurperiode wordt berekend, maar voegden daaraan toe: “Wij begrijpen dat deze informatie niet direct zichtbaar was.”
Dat is precies het punt. Wij hebben geboekt op basis van de informatie die Sunny Cars ons verstrekte. Wij zijn nooit de grens over geweest om naar Spanje toe te gaan, maar zijn even kort vanwege de korte afstand wezen tanken. Deze sanctie is buiten proportioneel. Als aan het kort oversteken van een grens zulke forse financiële consequenties verbonden zijn, mag je verwachten dat dit vóór het boeken of uiterlijk op de voucher duidelijk en ondubbelzinnig wordt vermeld.
Sinds eind juli proberen we dit met Sunny Cars op te lossen. Na één inhoudelijke reactie hebben we meerdere keren opnieuw contact opgenomen, maar inmiddels reageert Sunny Cars helemaal niet meer, terwijl we wel iedere keer een ontvangstbevestiging ontvangen.
Juist omdat Sunny Cars zichzelf presenteert als partij waarbij je zorgeloos een auto kunt huren en die tussen jou en de lokale verhuurder staat, vind ik dit bijzonder teleurstellend. Het gaat mij inmiddels niet alleen meer om de €339,11, maar ook om de manier waarop Sunny Cars omgaat met een probleem dat mede is ontstaan doordat essentiële informatie in hun eigen documentatie niet duidelijk zichtbaar was.
Antwoord van Sunny Cars