De Tuinmachine.nl Reviews

4. Bouwwinkel
  5. Gazonmateriaal verhuurbedrijf
  6. Grasmaaier reparatieservice
  7. Tuin

De Grootste Tuinmachine webshop voor verkoop van Tuin- en Parkmachines. Tevens reparatie en Onderhoud

Slecht

Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

2 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Maanden frustratie – en zelfs rechtsbijstand nodig om je geld terug te krijgen

Eind 2025 kochten we bij DBS Maaitechniek/Detuinmachine.nl een dure EGO robotmaaier. Na installatie van de begrenzingsdraad in het voorjaar bleek de maaier niet te werken. Daarna volgde een maandenlange zoektocht naar een oplossing met steeds nieuwe instructies en mogelijke oorzaken vanuit DBS en vooral veel wachten.

De door DBS ingeschakelde hulp van fabrikant EGO was ook frustrerend: drie bezoeken, waarvan één onaangekondigd op het verkeerde adres, één onaangekondigd waarbij niets werd opgelost en één waarbij men ondanks een afspraak niet kwam opdagen. Wij hebben met EGO juist hele goede ervaringen, waardoor bij ons vooral vraagtekens ontstonden over de aansturing vanuit DBS. Uiteindelijk zijn we zelf naar de winkel gereden. Daar werd een probleem met de maaimotor opgelost, maar thuis bleven de problemen bestaan.

We vroegen DBS daarom de koop te ontbinden. Dat werd geweigerd. Zelfs ons voorstel om de robotmaaier in te leveren en met korting een duurdere zitmaaier te kopen, werd afgewezen. Het vertrouwen was na 4 maanden volledig weg en we schakelden daarom onze rechtsbijstand in. Pas na wekenlang overleg en vlak voor de deadline kregen we ons geld terug.

Een defect product kan natuurlijk gebeuren, maar maandenlang geen oplossing bieden en vervolgens ook terugbetaling weigeren, vinden wij een buitengewoon teleurstellende manier om met klanten om te gaan. Er waren meermaals mooie woorden over willen helpen, maar het resultaat was trage (mis)communicatie zonder oplossing. Voor ons is de keuze duidelijk: hier kopen wij nooit meer.

4 september 2026
Logo De Tuinmachine.nl

Antwoord van De Tuinmachine.nl

Beste heer Van der Woude,

Jammer om te lezen dat u het gehele traject zo heeft ervaren. We begrijpen dat de lange doorlooptijd en de verschillende technische onderzoeken voor veel frustratie hebben gezorgd.

We herkennen ons echter niet volledig in het beeld dat er vanuit onze kant geen oplossing is gezocht. Gedurende het traject hebben wij meerdere keren technische ondersteuning vanuit de importeur ingeschakeld, de robotmaaier bij ons onderzocht, een technisch defect onder garantie hersteld en de machine vervolgens uitgebreid op ons eigen testveld getest. Daarbij functioneerde de robotmaaier zonder de door u gemelde storing. Tijdens het traject bleken daarnaast ook technische aandachtspunten rondom de installatie ter plaatse een rol te spelen.

Het dossier heeft desondanks veel langer geduurd dan wij voor een klant wenselijk vinden. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen het volledige aankoopbedrag terug te betalen en daarmee het dossier af te ronden.

We betreuren dat we ondanks alle inspanningen niet tot een oplossing zijn gekomen waarmee u tevreden was en nemen de ervaringen uit dit dossier mee om soortgelijke trajecten in de toekomst sneller en duidelijker af te handelen.

DBS Maaitechniek | DeTuinmachine.nl

Grasmachine Stiga

Grasmachine stiga besteld en betaald op 11/03/26 .Grasmachine was niet in voorraad wachttijd 3 tot 5 dagen voor het terug in voorraad zou zijn ,ondertussen zijn we 27 /03/26 en heb ik al 3 keer een mail ontvangen dat het grasmachine onderweg is naar het bedrijf en dat het dan onmiddellijk wordt verzonden naar mij .De eerste mail kreeg ik op 15/03 maar nog steeds niks

27 maart 2026

Bizarre communicatie

Bizarre communicatie. Verkoopt grasmaaiers "in aanbieding" die niet meer verkrijgbaar zijn en 2 jaar geleden uit productie werden genomen bij de fabrikant.

18 juli 2022

detuinmachine.nl geeft geweldige service

we hadden bij detuinmachine.nl een hakselaar besteld. Jammer genoeg was er een probleempje bij de levering. Dit is door hun direct en zonder gezeur op een voor ons hele gunstige manier opgelost. Duidelijk niet alleen maar zo'n dozenschuiver zoals er zo veel zijn, maar een degelijk bedrijf wat service en tevreden klanten nog hoog in het vaandel heeft staan.

12 januari 2018

snelle levering

als je wat besteld ,kunne ze je perfect helpen en ze wten er ontzettend veel van af

absoluut goede service

14 mei 2010