Veel gebreken en slechte service
Veel gebreken
Boeking AAP-1244730.
Laat ik met het goede punt beginnen. Bij het ophalen kregen we een Mercedes Sprinter mee, Polaris6. Het diesel verbruik gedurende reis viel me erg mee, gemiddeld ongeveer 1:8.
Dat was het goede punt. Verder ben ik niet erg te spreken over de camper. Bij het ophalen/overdracht in Auckland werden we direct geconfronteerd met een bed waarvan de lattenbodem los lag, dit moest ter plaatse nog gerepareerd worden. Tevens bleken de 4 bijgeleverde campingstoelen allemaal kapot te zijn. Ook die moesten nog vervangen worden. Hier moesten we ongeveer 45 minuten op wachten.
Omdat het onze eerste reis met een camper was weet je ook niet goed waar je op moet letten als je hem mee krijgt. Gedurende de reis bleken er veel mankementen aan de camper te zijn.
Een opsomming.
Onderste scharnier hordeur zat los.
Hordeur sloot niet goed af.
Ladekasten onder aanrecht sloten slecht of gingen niet goed open.
Bovenste lade boven aanrecht scharnier los.
Hor achterste slaapgedeelte kapot.
Kussens/matrassen slaapgedeelte waren niet stevig genoeg, maar dat is misschien persoonlijk.
Afvoer douche verstopt. Heb ik onderweg een ontstopper voor moeten kopen. Motoroliepeil was laag. Waarvoor ik motorolie heb moeten kopen. Voor beide voorgaande punten is overigens na terugkomst vergoed.
Rekje koelkastdeur kapot.
Ledlamp boven bed knipperde irritant.
Dakluik douche lekte.
Barst in tv, die we overigens niet gebruikt hebben.
Geen handdoeken/theedoeken en dweiltjes aanwezig.
Kapotte blikopener.
Uitzethendel achterste dakluik afgebroken.
Deur kast waar jassen konden worden opgehangen klemde enorm.
Bij de eerste regenbui bleken de ruitenwissers niet goed te vegen.
Na ongeveer 500 km rijden verscheen op dashboard dat het voertuig een onderhoudsbeurt moest hebben.
Op een gegeven moment deed de warmwater brander het niet meer. Hiervoor gebeld. Er zou een monteur langs komen om het te repareren. Hij zou na ongeveer anderhalf uur ter plaatse zijn. Na 2 uur wachten weer gebeld en gezegd dat ik verder ging, omdat ik geen zin had om langer te wachten. Verzoek was toen om bij een reperateur in Lake Tekapo langs te gaan.
De reparateur kon niets betekenen, omdat de brander het op dat moment weer deed. Daarna overigens geen storingen meer gehad met de brander.
Omdat we nog steeds problemen hadden met de afvoer van de douche en eerder genoemde gebreken, werd me verzocht om langs de vestiging in Queenstown te komen om de gebreken te verhelpen. Toen ik daar op 18 februari even voor 17 uur aankwam was de vestiging gesloten. Op dat moment had ik een mederwerker van Jucy aan de telefoon die me verzocht de volgende ochtend terug te komen. Ik gaf aan dat ik daar geen tijd voor had ivm een strak reisschema en ik gaf aan dat ik een korting wilde op de camperhuur ivm de vele gebreken. Hij gaf aan dat ik hen dan eerst de kans moest geven om de gebreken te verhelpen.
Ik gaf aan dat ze voor de aflevering de camper goed hadden moeten controleren op gebreken en nu niet de verantwoording bij mij moesten neerleggen. Hij bleef echter volhouden dat ik hun in de gelegenheid moest stellen om de gebreken te verhelpen.
Ik heb mijn reis vervolgd zonder verder de gebreken te laten verhelpen omdat ik mijn reis daarvoor niet verder voor wilde onderbreken.
Na terugkomst mijn klachten bij de persoon neergelegd die de inname van de camper regelde. Hij gaf aan dat hij me geen korting kon geven, maar dat ik een klacht moest indienen.
Dat heb ik later gedaan via Travelhome, waar ik de camper geboekt had.
Na hun tussenkomst is er een een bedrag geretourneerd wat ik eigenlijk te laag vond, gezien de prijs die ik voor de camper moest betalen. Ik ben toch akkoord gegaan omdat Jucy niet meer wilde vergoeden.
Het was overigens een camper van Star, maar dat valt onder de firma Jucy.