Oneerlijke verrekening van minderwerk
Oneerlijke verrekening van minderwerk.
Ik heb een offerte van ongeveer 1000 EU in opdracht gegeven. In de schriftelijke opdracht wordt door ABChekwerk vermeld dat meer en minderwerk zal worden verrekend.
Bij de daadwerklijke reparatie is (in overleg) veel minder gerepareerd dan oorspronkelijk geoffreerd was. Het factuurbedrag is t.g.v. het minderwerk EU70 lager.
Ik ben nu bijna EU 1000 kwijt voor leveren en plaatsen van 1 paal en 1 ligger (totaal 8m en 2 uur werk).
Heb bij ABC hekwerk aangegeven dat ik de minderkosten niet in verhouding vind tot het daadwerkelijke minderwerk.
Hieronder leest u de reactie van het bedrijf
k wil voorop stellen dat wij de werkzaamheden nooit op regiebasis hebben afgegeven. Dit houdt in dat beide partijen akkoord zijn gegaan om de werkzaamheden niet op basis van een tijd- en materiaalverbruik te verrekenen. Er is dan ook nooit een tijdsindicatie naar u toe gecommuniceerd geworden. Ik heb in de verrekening gekeken naar het materiaal verbruik en correctie op de tijd afgegeven. De prijs die hieruit voortvloeit is op basis van de eerder omschreven werkzaamheden reëel en zullen wij ook blijven handhaven.
Oordeel verder zelf wat u hiervan vindt.