Weerstation 3 jaar oud geeft buitentemperatuur niet meer weer. Kontakt met klantenservice. Uw buitenunit moet vervangen worden want reparatie is te duur. Welke versie heeft u? v1.1 staat op binnenu... Toon meer

Op mijn vraag op 9 januari over de veiligheid van mijn COA26 koolmonoxide melder naar aanleiding van een vreemde melding op het display kwam een mail met een referentienummer en ... Tot snel!!! Da... Toon meer

1. Elektronicawinkel

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Slimme en betaalbare producten, die het leven praktischer, comfortabeler en veiliger maken. Dat is waar Alecto al ruim veertig jaar voor staat. Ons assortiment is inmiddels zo breed, dat we met recht kunnen zeggen: in elk huishouden in Nederland vind je minstens één Alecto product.

2,1

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

ik ben zeer tevreden over alecto

ik ben zeer tevreden over alecto. ik heb een weerstation gekocht tot 3x toe bij coolblue en deze hebben net buiten de garantie periode de geest gegeven. coolblue doet hier niets aan ja 10 euro tegoed daar heb ik niets aan . maar alecto zend mij uit coulance [dat doen zij niet voor iedereen logisch] een nieuwe buiten unit toe . die is bestemd voor het laatste weerstation wat ik gekocht heb. dus alle hulde voor alecto en heel erg bedankt voor de zeer goede service

17 april 2026

Alecto weerstation WS1700 wat slecht.

Zo'n 2 jaar geleden een weerstation WS 1700 gekocht ,maar wat een bagger apparaat,heb alle batterijen geprobeerd van lithium( wat de fabrikant aanbeveelt tot oplaadbare batterijen...............hij vreet ze in korte tijd op onvoorstelbaar. 1 ster nog te veel voor dit produkt.
Ben er nu zo zat van en hij de kliko in gaat
Ik koop er eentje bij Aldi of Lidl die zijn goedkoper en een stuk beter.

22 maart 2026

Klantenservice onbereikbaar zowel telefonisch als mail.

Heb 3 camera's van Alecto waarvan er 2 niet meer werken, mail gestuurd en keurig een referentienummer gekregen. En dan komt het, na 5 weken wachten geen reactie meer, telefonisch niet bereikbaar wel bericht in gesproken geen reactie, 3 mails gestuurd en ook daarop geen reactie! Kan wel melden dat de service ver en dan ook ver beneden peil is, voor mij nooit geen Alecto!

24 februari 2026

Koop nooit de DVC600IP van Alecto

Koop nooit de DVC600IP van Alecto. Beter nog koop geen enkele videodeurbel van dit merk.Als je de aankoop wil installeren ontbreekt enige duidelijke handleiding. Waar iets van een handleiding gloort, mis je alle details van bijvoorbeeld een RESET. Daarnaast houden ze bij Alecto er van om alles bij elkaar in de verschillende talen te zetten. Kom daar maar eens doorheen! Kortom, mijn Alecto videodeurbel heb ik bij het oud vuil gezet. Wat een rotzooi en slechte ondersteuning!

10 februari 2026

Vraag COA26 koolmonoxide melder

Dat gaf hoop maar helaas.
En maar wachten en herinneringen sturen. Tot heden 10 februari 2026 geen enkele reactie van Alecto.
Conclusie: bij Alecto is klantenservice geen item en de veiligheid van de klant (koolmonoxide) al helemaal niet!

9 januari 2026

De klantenservice van Alecto reageerde tot 3x toe niet…

De klantenservice van Alecto reageerde tweemaal niet op mijn mail met de vraag of een buitensensor van een weerstation los aan te schaffen is. Wel de mededeling dat de mail ontvangen was, maar daarna geen reactie. Tot slot gebeld. In de wacht en uiteindelijk hun automatische mededeling dat de verbinding zou worden verbroken en ik zou worden teruggebeld. Niet gebeurd. Dus vanzelfsprekend overgestapt naar ander merk.
Enkele weken later toch nog een reactie met een excuus, wellicht n.a.v. het bovenstaand en eerder geplaatste review.

19 januari 2026

Babyfoon maakt geen verbinding meer met ouderunit, geen oplossing vanuit Alecto

Drie jaar geleden een babyfoon gekocht van Alecto. Eerste twee jaar woonden we in een appartement en gebruikten we de babyfoon weinig, omdat de babykamer aan onze woonkamer grensde. Na onze verhuizing begonnen de problemen. Het was heel lastig om verbinding te maken tussen de babyfoon en ouder-unit. Uiteindelijk lukte dit helemaal niet meer. Dit probleem kan veroorzaakt worden door andere apparaten die de verbinding storen, bijvoorbeeld zonnepanelen (van jezelf of je buren, los het dan maar eens op) of je router. Hun oplossing? De router op een andere frequentie laten zetten door je internetprovider. Zelf bieden ze geen enkele mogelijkheid om van kanaal te switchen binnen het netwerk. Al met al hebben we dus niks meer aan deze babyfoon. Dan vind ik 3 jaar toch best kort voor het gebruik en de kosten die we ervoor maakten. Om te kijken of Alecto kan meedenken over een passende oplossing heb ik twee mails gestuurd, maar daar wordt niet op gereageerd. Erg jammer en onprofessioneel.

10 december 2025

Slecht bereikbaar, geen vervangende onderdelen

Prima apparatuur, maar de klantenservice lijkt onbereikbaar. Ook is het niet mogelijk om een vervangende kabel te bestellen terwijl het wel een aparte aansluiting is waar een standaard variant niet op past.

Misschien maar de hele boel weggooien en iets anders bestellen….

27 mei 2025

Alect rookmelder SA61 3st

Net om 01:30 de 3 rookmelders in de otto gegooid. Na zoveelste keer zonder reden af te zijn gegaan, en vooral snachts ben ik er helemaal klaar mee. Ik heb de rookmelders een jaar ofzo.. zeker meer dan 10 keer voor niks uit bed gesprongen voor vals alarm..

5 januari 2026

'Alecto, al meer dan 45 jaar een betrouwbaar merk' als slogan ???

Februari 2022 hebben we 3 rookmelders, te weten de Alecto SA-201 met een 'houdbaarheidsdatum' tot februari 2032, op elke verdieping van ons huis gemonteerd.

Twee rookmelders geven waarschuwingssignalen af terwijl hiervoor helemaal geen aanleiding is.
De derde rookmelder functioneert helemaal niet meer en onlangs begon een rookmelder midden in de nacht te piepen, terwijl we lagen te slapen.

Inmiddels heb ik startende op 3 november jl. drie emails gestuurd aan Alecto, maar tot op heden heb ik nog geen enkele reactie mogen ontvangen. Dit is ronduit schandalig, maar geeft ook aan op welk laag serviceniveau dit bedrijf zich bevindt.

Uit alle reviews die ik heb gelezen met soortgelijke klachten van andere consumenten, komt Alecto helemaal niet goed uit de bus en ik verwacht ook niet veel van deze review, maar met een bedrijfs-slogan 'Alecto; al meer dan 45 jaar een betrouwbaar merk voor consument electronica' zou je toch meer mogen verwachten.

3 november 2025

Klantenservice totaal onbereikbaar

Klantenservice totaal onbereikbaar
Wij hebben een Alecto DVM2050 babyfoon gekocht vanwege goede reviews. De babyfoon viel in gebruik echter enorm tegen. Lange vertraging op geluid, geen praten en luisteren tegelijk, onlogische bediening, kleine knopjes voor de veelgebruikte functies (bijv. praten). We hebben deze retour gestuurd en het pakket is ook ontvangen bij Alecto.
Maar nu komt het: 1 maand later wacht ik nog altijd op mijn geld terug. Op email en web formulier wordt niet gereageerd. Als je al een nummer kunt vinden zijn ze telefonisch niet bereikbaar. Je krijgt een bandje dat je moet inspreken, echter ook daarop wordt niet gereageerd.
Erg slecht! Belachelijk slechte aftersales.
Koop niks bij dit bedrijf, als je een product retour stuurt krijg je blijkbaar je geld niet meer terug en vooral ook totaal geen reactie op mail / formulier / telefoon. Je kunt ze op geen enkele manier bereiken.

20 oktober 2025

Een ster is eigenlijk nog teveel

Een tijdje geleden kocht ik bij alecto een zaklantaarn met 3 functies ( type atl-110 ) Na 6 weken zij er van die functies nog 1 over . Ik heb via de website van alecto liefst 5 keer contact opgenomen met een tussentijd van 8 a 9 dagen . Nooit is er op geantwoord geweest . Nu zit ik hier met een apparaat dat defect is en van alecto geen woord !! WAARDELOOS zowel het apparaat , de website alsook de technische dienst . Hier kopen wij dus nooit meer !!

1 september 2025

Alarm zonder reden

2 brandalarmen gekocht met 10jarige batterij. Allebei na 5,5 jaar in alarm - hingen op stofvrije plaatsen - regelmatig stofvrij gemaakt ook. 1ste na 5jaar in alarm en niet meer stil te krijgen 2de 6 maand later. Om je wezenloos van te verschieten want beide gingen midden in de nacht in alarm. Slechte ervaring voor toch duurder toestel.

15 september 2025

Alecto COA3910 dit is een CO melder…

Alecto COA3910 dit is een CO melder (koolmonoxyde) waarvan aangegeven staat dat de sensor 10 jaar meegaat. Als je hem koopt kan hij al jaren in de winkel liggen en dan gaat de sensor echt geen 10 jaar mee. Hooguit 'n paar jaar. De batterijen houden het langer vol. Na 2 jaar begon hij te piepen om de 45sec. (groene + gele LED) Schoonblazen en zuigen helpt niet, 24uur buiten laten liggen en nieuwe batterijen helpen niet. Binnen de garantietermijn een nieuwe gekregen, maar ook die begaf het binnen 2 jaar met dezelfde problemen. Conclusie, slechte kwaliteit sensor en de datum zou aan de buitenkant van de unit moeten staan, doet niet zoals beloofd op de verpakking "Longlife 10 year sensor"

26 augustus 2025

Slaaptrainers Alecto batterij defect

2x problemen met de batterij van de Alecto slaapwekker van mijn dochtertje . Je kan je voorstellen wat een drama bij een 4jarige als dit bij het slaapritueel hoort. Ik nam contact op met de klantendienst, duurde wel enige tijd voor ik reactie kreeg, plaatste ook een review hier, maar werd gecontacteerd.
En dan werd ik op een vriendelijke, professionele manier verder geholpen! Dus prima! Er werd aangeboden een nieuw exemplaar op te sturen, dus zo is mijn dochtertje ook weer tevreden en kan iedereen goed slapen ;) Hopelijk derde keer, goede keer!

11 augustus 2025

Top klantenservice!

Normaal ben ik niet zo van het schrijven van reviews, maar wat is de klantenservice hier top!

Garantie was een maand verlopen en kreeg evengoed een nieuwe babyfoon opgestuurd. Eerder al eens problemen gehad met de oplader. Ook kosteloos eentje toegezonden gekregen.

Medewerkers zijn aardig, behulpzaam en je wordt snel geholpen.

1 augustus 2025

SA-110

SA-110 kan niet meer geopend worden met normale schoevendraaier. Product development / Marketing ellende

19 april 2025

koolmonoxidemelder6967

25 mei 2024 koolmonoxidemelder gekocht bij Kruidvat.
Was dinsdag kapot, Bleef maar piepen , nieuwe batterijen, maar konden de batterij er niet meer goed in krijgen. Een mail naar Kerkrade met de omschrijving van de klacht, met nota en donderdag hadden we een nieuwe melder, inklusief batterijen!!
Fantastische service.

2 april 2025