Echte experts van data en AI
Goede club! Echte experts op het gebied van data en AI. Trainingen zijn inhoudelijk goed opgezet en communicatie rond planning verloopt heel soepel. Dikke aanrader!

Antwoord van Amsterdamdataacademy
De nr1 data & AI academy van Nederland. Voor de beste cursussen en volledige bootcamps.
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Goed opleidingsbedrijf; goede communicatie, gedreven vakmensen als docenten en qua inhoud van cursussen top. Zeker aanbevolen!

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Professioneel bedrijf met een breed aanbod aan datascience en AI-opleidingen. Het team is deskundig, betrokken, reageert snel, en werkt samen met capabele trainers.

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Fijne manier van online leren! Je kan de lessen volgen wanneer het jou uitkomt, en het platform is vrij interactief. Ik vond het fijn dat de video's niet te lang waren, en er dus afwisseling was met quiz vragen en andere onderdelen. Zo bleef mijn aandacht er goed bij, en heb ik de materie goed kunnen onthouden. Ook was het gericht op de praktijk, met duidelijke voorbeelden en toepassingen!

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Als grafisch vormgever merk ik dat AI een steeds grotere rol gaat spelen binnen mijn vakgebied. Door een cursus bij de Amsterdam Data Academy te volgen heb ik hier nu een andere kijk op gekregen. In plaats van bedreiging zie ik het nu veel meer als kans.
Dank voor het opzetten van een andere bril, waardoor ik er nu andrrs tegen aan kijk

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Fijne online omgeving en ik ben goed geholpen met het kiezen voor de juiste opleiding!

Antwoord van Amsterdamdataacademy
De verwachtingen die ik had van de cursus zijn wat mij betreft volledig waargemaakt! Veel nieuwe dingen geleerd, en gebruik kunnen maken van imo zeer kundige docenten die goed op de hoogte waren van wat er op dit moment speelt. Ik zou Amsterdam Data Academy zeker aanraden!

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Goede inspiratiesessie over toepasbaarheid van AI gehad via ADA. Marloes en Robin hebben met de voorbeelden geholpen om de volgende stap binnen de organisatie te maken!

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Helemaal top, fijne docenten en enorme goede vakmensen die mij op weg hebben geholpen. Ik zou het zeker aanraden om hier een cursus te volgen

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Ik ben erg tevreden met de training die ik bij de Amsterdam Data Academy heb gevolgd. Als beginner in het vakgebied zocht ik naar een cursus die zowel grondig als praktisch was, en deze voldeed aan alle verwachtingen.
De Blended Learning aanpak, een combinatie van online modules en interactieve live sessies , is fijn en maakte het gemakkelijk om de studie te combineren met mijn huidige werk.
Wat de Academy echt onderscheidt, is de kwaliteit en het enthousiasme van de docenten. Ze zijn experts uit de praktijk en weten complexe theorie op een heldere en nuchtere manier over te brengen. De nadruk ligt echt op praktische opdrachten en real-world casussen, waardoor de kennis direct toepasbaar is.
De Academy is een absolute aanrader voor iedereen die een serieuze start wil maken met Data Science, AI of Data Engineering, of je nu een carrièreswitch overweegt of je bestaande vaardigheden wilt verdiepen.

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Hele goede opleider; transparant en prima communicatie. Blended heeft sowieso mijn voorkeur.

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Ik heb me omgeschoold tot data-analist en heb de Bootcamp Data Analytics & AI gevolgd bij de Amsterdam Data Academy (via Zwarte Vrouwen voor Technologie ben ik in contact gekomen met dit programma).
Ik merk dat de Academy zich actief blijft ontwikkelen en verbeteren om hun programma steeds beter te maken. Wat ik als prettig heb ervaren, is dat de docenten hun praktijkervaring op een toegankelijke manier deelden, waardoor de lessen echt tot leven kwamen.
De bootcamp was blended learning, wat stimuleerde om zelf verder onderzoek te doen naar de verschillende onderwerpen. De docenten stonden tevens altijd klaar om ook buiten de contactmomenten vragen te beantwoorden.
Ik vond vooral de module AI & Ethics interessant – de eindopdracht van deze module ging over een actueel onderwerp, wat het extra boeiend maakte. De opdrachten van de overige modules sloten goed op elkaar aan en bereidden je stap voor stap voor op de eindopdracht.
Een leerzame en inspirerende ervaring die ik zeker aanbeveel!

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Ik heb de ADA-course gevolgd met de verwachting een Data Analytics & AI Bootcamp te doorlopen. Halverwege werd dit echter gewijzigd naar Data & Analytics, zonder duidelijke en tijdige communicatie. Dit was teleurstellend, aangezien ik mij juist had ingeschreven vanwege de AI-focus.
Qua inhoud voldeden slechts 2 van de 5 modules echt aan mijn verwachtingen. Het Microsoft-gedeelte was goed en duidelijk opgezet; zowel van de docent als van het materiaal heb ik veel geleerd. De Power BI-module was deels nuttig, met name door de verduidelijkende video’s en de praktische opdrachten. De docent was bij de opdrachten enigszins behulpzaam, maar niet echt invloedrijk. Andere modules maakten minder indruk, mede door beperkte of geheel ontbrekende docentbetrokkenheid.
Het zelf-paced leren vond ik positief, omdat dit goed aansloot bij mijn andere verplichtingen. Tegelijkertijd merkte ik dat de zelfstandige opzet meer ondersteuning en betrokkenheid vanuit de organisatie had mogen bevatten.
Wat betreft organisatie en communicatie is er veel ruimte voor verbetering. Belangrijke wijzigingen in opdrachten, structuur of platform zouden voorafgaand en via e-mail gecommuniceerd moeten worden. Het was problematisch dat sommige veranderingen pas tijdens de cursus merkbaar werden. Daarnaast zou het waardevol zijn om bij de eindopdracht een bredere keuze aan thema’s aan te bieden, en ervoor te zorgen dat deelnemers die bewust voor een bepaald leerpad kiezen (zoals het niet volgen van de internship track) niet het gevoel krijgen dit later opnieuw te moeten verantwoorden.
Tot slot waren de evaluatievragen te beperkt, doordat er slechts gekozen kon worden tussen “beginner” en “expert”. Een intermediate-optie had een accurater beeld gegeven van de leerprogressie.
Samenvattend bood de cursus enkele waardevolle onderdelen, maar de communicatie, organisatie en consistentie waren onvoldoende, met name in verhouding tot de prijs.

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Ik heb bij de Amsterdam Data Academy een programming met Python cursus gevolgd. Ik ben een scrum master die met een data team werkt en wilde graag meer te weten komen wat ons team ongeveer doet. Na het volgen van deze cursus begrijp ik veel beter waar ons team aan werkt. Ook begrijp ik (complexe) impediments beter en kan ik beter helpen met het oplossen van de impediments. De snelheid van de cursus was heel fijn en de docent had veel kennis.

Antwoord van Amsterdamdataacademy
Heb de Data Science bootcamp gevolgd. Goed programma en echt veel geleerd. Contact met de docenten was goed en de online omgeving werkte goed voor mij .