2,1

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Dode hond door onwil

Mijn hond heeft de ervaring bij Anicura helaas niet overleefd. In spoed gegaan, het was de desbetreffende dierenarts allemaal teveel. 's Nachts nogmaals contact opgenomen omdat het echt niet goed ging. Mijn lieve hond is tegen de ochtend in mijn armen gestorven. En dit is niet mijn enige negatieve ervaring bij Anicura (in verschillende klinieken). Deze keten staat niet voor dierenzorg, enkel winstbejag. De Zeeman of Wibra onder de dierenartsen. Echt zielig.

2 december 2024

Vreselijke ervaring.

Vreselijke ervaring.
Onze pup was vals positief getest op parvo en moest na een glucoseval opgenomen worden in de het ziekenhuis in quarantaine. De pup bleek geen parvo te hebben en zat dus zonder reden apart. Of ze die nacht veel gegeten en geslapen had, wist niemand ons te vertellen.
Haar meegenomen naar huis op advies van de dierenarts aangezien ze bij ons wel wilde eten.
Week nadien terug een glucoseval. Een aangename dierenarts van dienst bekeek de situatie en stelde vast dat onze pup gewoon te weinig woog en vaker moest eten. Ook ‘s nachts op regelmatige tijdstippen. Van parvo absoluut geen sprake! ( nieuw bloedonderzoek) wij tevreden naar huis en alles ging goed. Tot op een zaterdagnacht het noodlot toesloeg. Onze pup leek wel bevroren. Dus terug naar anicura aangezien ze haar daar al kenden. We waren vijf minuten vroeger dan gemeld ter plaatse waarop de arts zei dat hij zich nog moest aankleden toen we aanbelden. En dit bij een puppy die nadien gezien een anafylactische shock had. We mochten niet blijven en werden naar huis gestuurd waar we om het half uur telefoon kregen dat haar toestand er niet beter op werd. We zijn dan terug naar daar gereden. Onze dierenarts belde ons. Ze had het verslag gekregen en zei dat de toestand echt alles behalve was. Toch gaven ze ons ter plaatse nog hoop indien we zelf voor een bloeddonatie zouden zorgen. We hebben dan via een vriendin er meteen voor gezorgd. Bij het toedienen van het bloed heeft onze pup hartfalen gekregen en is overleden. De prijzen waren van de pot gerukt. ( bloeddruk meten telkens 30€ om maar een voorbeeld te geven). Bij het betalen van de factuur heb ik gevraagd naar de verslagen. Ik heb ook enige malen gemaild. Tot op heden geen reactie. Zoals u in andere reviews kan lezen; weinig menselijkheid. Mooi langs de kassa passeren

5 oktober 2025

Menselijkheid vergeten

Als je menselijkheid zoekt, dan ben je hier zeker aan het verkeerde adres. Vrijdag snel moeten binnenbrengen in Deinze. Mijn dierenarts belt op voorhand om alles te regelen:

16u15 moeten we daar zijn, want alles staat klaar en het moet snel gaan. Bij aankomst tot 17u15 in wachtzaal gezeten, daarna namen ze ons apart om te vertellen dat het vandaag niet zal zijn de onderzoeken? neemt hond uit mijn handen en zegt daar kan je betalen. (417 euro, spoed opname wat ons belooft was als we om 16u15 aanwezig waren niet aangerekend ging worden. Elke keer we op bezoek kwamen, hebben we zelf zijn hok opgekuisd. Toen werd ons belooft dat maandag het zeker ging gebeuren de onderzoeken, niet gebeurd chirurg geen tijd.(wat raar is als je al van vrijdag belooft het te doen). Dinsdag uiteindelijk geopereerd, dinsdag avond is mijn hond overleden. Ze bellen mijn vriendin om te melden dat de hond overleden is en we eerst moeten betalen. Mijn vriedin volledig aan het wenen, maar geld moeten ze eerst zien. Je komt toe op je dode hond op te halen, man achter balie ga eerst kijken als het betaald is. (Ging je anders de wet breken en mijn hond houden?).Stuur mensen een factuur en we zullen ze wel betalen, geen beetje menselijkheid. Ik zeg niks over de mensen hun kennis en kunnen, maar voor deze organisatie is geld heel belangrijk. Nooit zal ik iemand aanraden om hun hond daar te plaatsen.

21 oktober 2025

BLIJF ER WEG!

BLIJF ER WEG!
Om 17u afspraak, om 17u45 nog steeds niet uit de wachtzaal geroepen, ze wisten dat het een spoedgeval was, toen de klant die na ons binnenkwam nog een eerder binnen mocht waren we het beu en zijn we opgestapt! Aan de balie nog letterlijk uitgelachen ook! Onze hond ging met de minuut achteruit! Met spoed naar een andere praktijk gereden, daar stonden ze ons al op te wachten en zijn onmiddellijk geholpen. Helaas te laat, ze staat nu op de kast in een pot! Geen enkel hart voor dieren hebben ze daar, enkel voor de inkomsten! Ons zien ze er nooit meer en zullen iedereen ook waarschuwen daar weg te blijven. 1 ster is zelfs nog teveel!!!! Je bent als arts met levens bezig, maar als geld op de eerste plaats komt, zit je niet op je plaats! Onbeschoft volk ook nog eens.

20 juni 2025

Nooit meer!

Eigenlijk “0” sterren, maar je moet min. 1 ster aanklikken om een review te kunnen noteren.
Hun enige doel is om commercieel te handelen en er zoveel mogelijk winst uit te halen. Alvorens uw verhaal te kunnen doen aan de telefoon zei men, je mag komen, maar 500€ is de absolute min. Prijs. Er werden vage antwoorden gegeven, er werd rond de pot gedraaid, en alsmaar werden weer nieuwe onderzoeken voorgesteld met steeds extra kosten en waarbij men meteen zei: “het is helemaal niet zeker of we dan al meer zullen weten, het kan zijn dat we nog extra onderzoeken moeten doen”. Bepaalde onderzoeken werden zelfs dubbel gedaan (kassa, kassa) Er werd meer gesproken over geld dan over de diagnose, laat staan over de behandeling. Het systeem lijkt op dat van de Verenigde Staten: eerst een afspraak over het geld, pas daarna aandacht voor de zorg voor het dier! NOOIT MEER AniCura Dierenartsencentrum Hond en Kat Deinze

14 februari 2025

Hier is jouw huisdier hun ATM op poten!

Wij hadden helaas de pech om bij AniCura Randstad Borsbeek terecht te moeten komen, en naarmate onze bezoeken zich snel opstapelden, groeide onze teleurstelling alleen maar.

Het werd al snel duidelijk dat bij deze kliniek geld centraal staat en niet de verzorging van je geliefde huisdier. De dure infrastructuur van de praktijk, die je als klant overduidelijk mee financiert, had al een teken aan de wand moeten zijn. Het zien van de Porsche 911 Cabriolet en andere overdreven luxe wagens op de personeelsparkeerplaats had ons moeten waarschuwen: hier draait het niet om de gezondheid van dieren, maar om winst — heel veel winst. Een fenomeen dat wel vaker naar boven komt in alles wat met huisdieren te maken heeft.

Toen we tijdens een van onze bezoeken met ons doodzieke huisdier aankwamen voor een "spoedafspraak", waarvoor je al extra betaalt, werden we vervolgens nog meer dan een uur in de wachtkamer gehouden. Spoed was bij hen nergens te bekennen, behalve dan in het verhogen van de rekening, want een "spoedafspraak" betekent een ander, hoger tarief. Elke kleinste handeling wordt bovendien apart in rekening gebracht, bovenop het consult. Alsof dat nog niet genoeg was, werden we geconfronteerd met een verkoopmentaliteit die je eerder bij een autodealer zou verwachten dan bij een dierenarts. Onnodige en dure behandelingen en onderzoeken werden ons aangesmeerd, zonder dat ze echt noodzakelijk leken voor de gezondheid van ons huisdier. Een paar dagen eerder hadden we al een echo en hartfilmpje laten maken, maar toch werd er opnieuw op aangedrongen om dezelfde onderzoeken te herhalen, terwijl de symptomen al duidelijk genoeg waren inmiddeels.

Wat ons echter het meest tegen de borst stuitte, was het schrijnende gebrek aan empathie en het pure winstbejag van het bedrijf. Hoewel er één dierenarts was die opmerkte dat we al vaak genoeg waren geweest en daarom zijn honorarium niet in rekening bracht, werd dit uitzonderlijke moment van medeleven snel overschaduwd door de kille houding van de rest van het personeel, die duidelijk getraind zijn op het binnenhalen van zoveel mogelijk omzet. Ons hondje had duidelijk niet lang meer te leven, maar toch werden we met veel te veel dure medicatie naar huis gestuurd. Toen we na het overlijden van ons hondje vroegen of we de overbodige medicatie konden retourneren, kregen we een kille "nee" te horen. Dit getuigde van een pijnlijk gebrek aan klantgerichtheid en mededogen. De facturen voor consults liepen hoog op, maar een klein gebaar van begrip kon er niet af. Beestig!

Er was wel enige medeleven toen ons hondje op hun behandeltafel stierf, en de behandelende arts leek oprecht ontdaan en toonde medeleven. Ons hondje werd op een liefdevolle manier behandeld en we kregen de tijd om afscheid te nemen. Maar al snel schakelde men weer over naar de zakelijke modus en werd er afgerekend voor de spoedbehandeling en alle andere handelingen die nog met ons hondje waren verricht. Kassa, kassa!

Ons advies: Als je echt geen andere keuze hebt, overweeg dan tenminste een lokale dierenarts die niet verbonden is aan Mars, het moederbedrijf van AniCura. Bij AniCura Randstad Borsbeek draait alles om geld, niet om het welzijn van jouw huisdier. Bespaar jezelf het verdriet en de zware financiële aderlating en zoek een dierenarts die wél om dieren geeft.

18 augustus 2024

Zes sterren

Professioneel, werken keurig, goed contact. Gaan net een stapje verder dan de gewone dierenarts. Je betaalt iets meer, maar dat is het meer dan waard... Zes sterren, dankjulliewel!

20 mei 2023
Toon reviews in alle talen. (11 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken