Neigt meer aan oplichting dan naar verzekeren. Contact krijgen is zo goed als onmogelijk. Het verzekerde bedrag wat jij denkt dat uitgekeerd wordt halen ze zonder te blikken of blozen een 1000 euro'... Toon meer

1 ster is nog te veel voor deze amateurs. Verzekering willen opzeggen in december 2022 naar belachelijke prijsverhoging. Contact met Ardanta gehad, nooit meer iets van deze amateurs gehoord. Geld word... Toon meer

1. Uitvaartverzekeringsmaatschappij

De Ardanta uitvaartverzekering is ideaal als u een verzekering met veel flexibiliteit, vrijheid en een gegarandeerde uitkering wilt. Praktisch advies. Rust en ruimte. Helpen door te doen. Ardanta helpt bij het maken van een bewuste keuze rondom uw uitvaartverzekering. Eenvoudig online of via een verzekeringsadviseur.

1,7

Zeer slecht

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Waardeloos bedrijf

Waardeloos bedrijf. Exman overleden op 28 januari jl. Tot op heden kunnen wij geen contact krijgen met deze maatschappij. Als we bellen wordt de verbinding verbroken,mails worden niet beantwoord. Zeer zeer slecht en onbetrouwbaar

23 februari 2026

Mijn moeder is op29/1/25 gestorven

Mijn moeder is op29/1/25 gestorven
Tot Heden is er nog altijd niets betaald bij de begravenis ondernemer
Er word niets gezegd welke documenten je moet before
Dankzij onze begravenis ondernemer
Wisten wij dat er na 4 maanden nog niets inorde was
Dit is geen doen zo
Hoe wil jij dat wij deze zaak achter ons kunnen later
Ik bel om de 2 dagen maar moet nog altijd wachten
Ze zeggen wel dat ze bellen maar hebben nog maar 1x gebeld
Alle documenten zijn binnen
Hopelijk rap inorde
En sinds dat het nu in Nederland is niets dan problemen
Terwijl toen mijn Vader stierf in 2012 was alles dadelijk inorde
Maar toen waren ze nog in belgie
Dus niet zo happy over ardanta

29 augustus 2025

Een uitvaartverzekering bij ardanta…

Een uitvaartverzekering bij ardanta asr. Na het overlijden van mijn man in 2023. Alles was goed geregeld tijdens de uitvaart. Alleen daarna hebben we op vele manieren het bedrag wat nog over was terug te krijgen. Bv we gingen altijd naar mallorca op vakantie en daar wil ik graag zijn as uitstrooien en dan zou het bedrag daarvoor worden besteed. Helaas kan dat niet. Ook voorstel gedaan om het aan de Alzheimer stichting te doneren. Helaas ook dat was geen optie. Dan moest het naar een stichting wat zij connecties mee hebben. Dan heb je 55 jaar betaald voor een uitvaartverzekering en dan kunnen ze het geld wat je zelf hebt betaald niet eens terug storten.

30 november 2023

Antwoord van Ardanta

Goedenavond, bedankt voor jouw review. Het spijt me te horen dat je ontevreden bent over de uitkering van de uitvaartverzekering van jouw man. Ik kijk graag wat ik voor je kan doen. Zou je hiervoor een e-mail kunnen sturen naar webcare@asr.nl, met hierin jouw NAW-gegevens en een korte toelichting? Alvast bedankt voor de genomen moeite!
Groeten, Marrith van a.s.r.

Een zeer positieve ervaring!

Een zeer positieve ervaring!

Na heel lang wachten (en dan ook de slechte ervaringen lezen van andere klanten😲) en opnieuw geprobeerd dan eindelijk contact met een medewerker. Ik had een brief ontvangen dat Ardenta overgegaan was naar ASR en dat de uitvaartverzekering van mijn man nu daar was. Nu is mijn man 6 1/2 jaar geleden overleden dus ik keek hiervan op.
Blijkt achteraf, door de goede hulp van de medewerker, dat deze polis af is gesloten toen mijn man zes was. Door zijn ouders, vandaar dat ik er niks van af wist. Het is nu geregeld en het kleine bedrag wordt op mijn rekening gestort.
Dank je wel voor het regelen en zeker ook voor het begrip 🙏🏻

4 mei 2024

Antwoord van Ardanta

Goedemiddag Esther, hartelijk dank voor het achterlaten van deze mooie review. We zijn blij te horen dat je zo goed geholpen bent. Groeten Tessa - Team Webcare

Het aanmaken van een account op…

Het aanmaken van een account op ardanta.nl is een regelrecht drama.
Er wordt gesteld dat het aanmaken van een account in een paar stappen geregeld zou zijn, maar dat werkt voor geen meter!
Dat je dan vervolgens contact opnemen moet per telefoon is niet meer helemaal van deze tijd.

21 augustus 2023

Goedemiddag Peter,

Vervelend om te lezen dat het account aanmaken niet gaat zoals het zou moeten. Onze excuses voor het ongemak. Het is dan inderdaad zo dat je het beste telefonisch contact op kan nemen met onze collega's zodat ze je direct kunnen helpen met de verificatie en het aanmaken van het account. Je kunt ons ook altijd een email sturen op webcare@asr.nl met een toelichting en je gegevens. Dan kijken we graag hoe we je verder kunnen helpen. Groeten, Tessa

Slechte verzekeringsmaatschappij met…

Slechte verzekeringsmaatschappij met een slechte service. Op de website.van Ardanta staat dat kinderen gratis meeverzekerd kunnen worden, er staat letterlijk: Bij de meeste uitvaartverzekeringen kunnen kinderen kosteloos meeverzekerd worden. Zo ook bij Ardanta.’
En verder:
‘Belangrijk om te weten is dat als u én uw partner bij Ardanta een uitvaartverzekering hebben, uw kind is meeverzekerd tot het hoogst verzekerde bedrag van u of uw partner. U betaalt hier geen extra premie voor.'
Als ik mijn kinderen gratis bij wil schrijven kan dat niet bij mijn polis en excuseert de verzekeraar zich voor de eigen onduidelijke website. De website is niet onduidelijk, het bedrijf belooft A maar doet B. Stelletje boeven zijn ze. Hopen dus dat ik nog lang leef, want als ze nu al zo doen vraag ik me af hoe het gaat als ik een tuintje op mijn buik moet krijgen...

14 juli 2023

Goedemiddag Alex,

Spijtig te horen dat de communicatie op onze website voor verwarring heeft gezorgd. Mocht ik nog iets voor u kunnen betekenen dan kunt u ons altijd een mail sturen op webcare@asr.nl. Als u dan vermeldt dat het om deze review gaat gaan wij kijken of wij wat van deze onvrede kunnen wegnemen.

Groeten, Emily (Team Webcare Ardanta)

Opgelost

Na miscommunicatie toch het probleem wat ik had opgelost.

10 april 2023

Goedemiddag Jan Peter,
Vervelend om te lezen dat u ontevreden bent over onze dienstverlening. Ik kijk graag wat ik voor u kan betekenen om onvrede weg te nemen. Zou u mij een mail willen sturen op webcare@asr.nl met daarin vermeld dat het om deze review gaat? Dan probeer ik u via die weg verder te helpen. Groeten, Emily (Team Webcare Ardanta)

Ardanta Aso medewerkers.

Ik kon de betaling niet overmaken met de Ing app(ik ben een digisaurus)dus vroeg ardanta 3x telefonisch om hulp en werd niet geholpen met het betalingskenmerk en kreeg brief na brief met hetzelfde betalingskenmerk wat niet werkt en vervolgens sturen ze je een incassobureau op je af voor 70 lowzie eurotjes alsof je dat niet kunt betalen.
Wel goed geholpen door deze medewerker van het incassobureau.
Deze zei dat het betalingskenmerk bij omschrijvingen moet staan

Dat zou handige informatie zijn voor in die brieven van deze kutfirma.

1 juni 2023

Goedenavond Erwin,
Het spijt me heel erg om te lezen hoe het contact tussen u en onze klantenservice verlopen is. Hiervoor allereerst excuses.
Graag komen wij hierover met u in contact.
Zou u een mailtje willen sturen naar webcare@asr.nl met daarin vermeld dat het gaat om deze review?
Alvast bedankt voor de genomen moeite.

Groeten, Tim - Ardanta webcare

Echt waardeloze klantenservice

Echt waardeloze klantenservice. Zo goed als onbereikbaar. En dat voor een uitvaartverzekering. Wil een kopie van de polis ontvangen waar mijn handtekening onder zou staan voor een “verlenging” van de polis met TIEN JAAR maar geen antwoord ontvangen ondanks twee herinneringen. Liegen en bedriegen kunnen ze blijkbaar wel.
We moeten een collectieve rechtszaak beginnen via een juridische instantie want dit bedrijf mag met dit gedrag tegenover hun klanten niet wegkomen. Ook zit ik te denken om Kassa! te gaan bellen om de kwaliteit van hun dienstverlening te gaan bespreken. Ik was eerst verzekerd bij een klein familiebedrijf NIVO en Ardanta heeft dat bedrijf overgenomen zonder dat ik er iets tegen kon doen.

26 april 2023

Beste Karen,

Bedankt voor uw bericht. Wat een vervelende situatie. Graag beantwoorden we al uw vragen en onduidelijkheden. U kunt een klacht indienen via ons klachtenformulier op de site. Dan wordt de klacht binnen drie werkdagen in behandeling genomen en neemt een klachtbehandelaar contact met u op. Zou u dat willen doen? We gaan graag met u in gesprek.

Bedankt alvast.

Ardanta

Zijn er niet verzekerd en krijgen een…

Zijn er niet verzekerd en krijgen een aanvullingsvoorstel omdat onze dekking onvoldoende zou zijn. Dat klopt inderdaad, want dat is nul bij deze vage verzekeringsmaatschappij.

15 april 2023

Beste Erik,

Bedankt voor uw bericht. Ik kan me voorstellen dat u verbaast bent over deze brief, als u dacht niet bij ons verzekerd te zijn. Veel ouders en grootouders hebben vroeger een uitvaartverzekering afgesloten voor hun kinderen en kleinkinderen. Misschien ook voor u, zonder dat u het weet.

Er komen in onze administratie nog altijd oude polissen voor, die vaak zelfs al jaren premievrij zijn. Die hebben we bijvoorbeeld ooit overgenomen van andere verzekeraars. Soms zijn de verzekerden niet meer te vinden, maar gelukkig is uw adres nog bekend.
Als u meer informatie wilt over uw uitvaartverzekering, kunt u een Mijn Ardanta-account maken of ons bellen.

Ardanta

Verbijsterend (in positieve zin)

Ik wist niet dat mijn opa en oma in 1933 (!) een uitvaartverzekering hadden afgesloten voor hun zoon (mijn vader / overleden in 2006). Op 29.3.2023 ontving ik een brief van Ardanta over deze uitvaartverzekering. Ik meldde mij aan op 10.4.2023 en op 14.4.2023 was de uitkering reeds gestort op mijn bankrekening. Verbijsterend (in positieve zin).

14 april 2023

Beste klant,

Bedankt voor uw mooie beoordeling: 5 sterren, daar zijn wij heel blij mee. Goed dat u de check heeft gedaan of wij nog een vergeten uitvaartverzekering van u in beheer hebben. Heel fijn dat deze oude verzekering zijn bestemming heeft gevonden.

Niet goed, geld weg

Toen ik 63 jaar geleden werd geboren heeft een verzekeringsagent mijn ouders een overlijdensrisicoverzekering voor hun zoontje aangesmeerd voor 500 gulden, toen een kapitaal. Dat vind ik al misselijk, dat je jonge ouders bang maakt.

Die verzekering is uiteindelijk bij Ardanta terecht gekomen, bij het gestorte kapitaal is al die jaren geen cent rente of wat dan ook toegevoegd.

En als ik nu de verzekering wil opzeggen en die 227 euro laten uitbetalen willen ze me nog eens 50 euro kosten in rekening brengen ook.

Hier moet je ver weg blijven...

25 maart 2023

200% premieverhoging

De premie van de uitvaartverzekering van mijn moeder van bijna 90 is verhoogd van €39 naar €120 per maand. Dat is 200%!! Wat een oplichters, zakkenvullers en criminelen. Ze weten nl dat je op die leeftijd niet meer kunt overstappen. GA NOOIT MET ARDANTA IN ZEE!!!!!!

10 januari 2023

De Roo

Wij, gezin 50-ers met twee kinderen van 16 en 17 betaken nu 31 euro per kwartaal meer, wat een verhoging zeg ! Wat een slap excuus dat als je ouder wordt sterftekans groter is, dat is toch verzekeringswiskunde waar de premies toch allang op gebaseerd zijn ? , het staat in geen enkele verhouding tot de inflatie ! Schandalig , kabinet grijp in !

27 januari 2023

Slecht/geen contact

Heb al 2x een mail gestuurd over de inhoud van de polis, na 4 weken nog geen enkele reactie. Telefonisch zijn ze ook erg slecht bereikbaar. Op de site ook geen duidelijkheid over de afgesloten polis.

26 januari 2023

Lang wachten, klantonvriendelijk en verwerken niets uit mijn ardanta

Lang wachten. Ze verwerken niet wat je in mijn Ardanta aan geeft. Is bijna niet door heen te komen met bellen. Blijven aanmaningen sturen terwijl je op advies van Ardanta zelf de premieverhoging niet accepteert. Verschuilen zich achter regeltjes ipv het werk te doen wat klanten in mijn Ardanta door geven. Niet mee in zee gaan.

19 januari 2023