Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Internet's Favoriete Auto Bedrijf, Wekelijks Wisselende Voorraad van 150 BOVAG Occasions.

3,2

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Top service

Skoda Superb iv Combi gekocht.
Nette zaak, nette prijs, goed en vriendelijk geholpen. En toen na bijna 2 weken bleek dat de voorbanden aan de binnenkant wel flink versleten waren, werden er zonder morren of kosten 2 nieuwe banden geleverd. TOP SERVICE.

2 april 2026

TitelWaarschuwing! Defecte auto van €27.000 verkocht en daarna bedreigd.

Titel: Waarschuwing! Defecte auto van €27.000 verkocht en daarna bedreigd.
"Mijn ervaring met AutoUnit is een absolute nachtmerrie. Voor de dochter van een vriend hebben we hier een auto gekocht van maar liefst €27.000, maar de auto bleek bij aflevering direct defect te zijn. Wat volgde is onacceptabel:
Onterechte extra kosten: Ondanks de hoge aanschafprijs van 27k, eisten ze nog eens €800 extra om de defecten te repareren. Mijn vriend heeft dit noodgedwongen betaald in de hoop dat het opgelost zou worden, maar de problemen met de auto zijn daarna alleen maar toegenomen.
Geen verantwoordelijkheid: Toen we teruggingen omdat de auto nog steeds niet goed was, werd er simpelweg gezegd dat het 'door iets anders' kwam. Ze weigeren elke vorm van verantwoordelijkheid te nemen en laten de klant met een kapotte auto staan.
Intimidatie en dreigementen: Nadat we onze slechte ervaring eerlijk kenbaar maakten, ontvingen we dreigberichtjes met de eis om de recensie te verwijderen. In plaats van een oplossing te bieden, proberen ze klanten te intimideren en de waarheid te verhullen.
Dit bedrijf verkoopt kapotte auto's tegen hoge prijzen, liegt tegen klanten en gebruikt dreigementen als de service tekortschiet. Koop hier absoluut niets! Wij laten het hier niet bij en zullen juridische stappen ondernemen."

1 juli 2025

AutoUnit B.V

AutoUnit B.V. heeft een aanbetaling van €1000 van mij aangenomen voor een VW Transporter, om pas daarna telefonisch toe te geven dat de motor waarschijnlijk volledig vervangen moet worden vanwege het bekende CFCA-probleem. Toen ik gebruikmaakte van mijn wettelijk herroepingsrecht (Richtlijn 2011/83/EU), weigerden ze mijn geld terug te geven.

Ze beweren frauduleus dat het om een B2B-verkoop gaat, terwijl ik duidelijk heb aangegeven een particulier te zijn en de betaling van mijn privérekening kwam. Ze negeren de wet en het Nederlands Burgerlijk Wetboek (Art. 6:230o).

Ondanks het feit dat ze weten dat ik een arbeidsongeschikte particulier ben voor wie dit bedrag essentieel is, weigeren ze elke medewerking en antwoorden ze niet eens op mijn advocaat. Een bedrijf dat particulieren oplicht met kapotte motoren en Europese wetgeving aan de laars lapt. De juridische procedure in Nederland is gestart. Koop hier niets!

12 juli 2025

Niet transparante communicatie

Mijn vriendin en ik kochten onlangs bij AutoUnit in Utrecht een Renault Trafic, met het plan deze om te bouwen tot camper. De eerste bus die we bekeken had roest in de dakgoot, dus kozen we bewust voor een duurdere bus zonder roest. De boodschap van de verkoper was toen: “Je wilt een goede basis voor het bouwen van je camper.”

Twee maanden later bleek er tóch roest te zitten op precies dezelfde plek als bij de afgekeurde bus. Toen ik dit meldde, was de reactie van de verkoper ineens heel anders:
“Ja, het hoort een beetje bij het product, maar dat hebben ze eigenlijk allemaal in meer of mindere maten. Dus het komt voor mij niet als een verrassing.”

Voor de aankoop hadden we een onafhankelijke keuring laten doen, waarbij de roest niet werd geconstateerd – mogelijk omdat het nog niet zichtbaar was. Maar het verschil tussen wat vóór en ná de koop werd gezegd voelt voor mij als het verzwijgen van een verborgen gebrek. En dat vind ik kwalijk.

Voor het herstel heb ik bij diverse schadeherstelbedrijven offertes opgevraagd. Die waren allen rond de €500 INCL. BTW en ik kon snel terecht. Een week later bood de verkoper van AutoUnit mij aan om het pas anderhalve maand later via hun eigen schadeherstelafdeling te laten herstellen, voor een bedrag van €550 EXCLUSIEF BTW. Dat voelde niet als een coulante oplossing.

De bus rijdt goed, en daarom geef ik meer dan 1 ster. Maar het gebrek aan transparantie en de manier van omgaan met onze klacht hebben ons vertrouwen in AutoUnit flink geschaad.

Gezien de reacties van AutoUnit op andere slechte reviews, waarin alle details weerlegd worden, verwacht ik dat ze dit bij deze review ook wel zullen doen. Dit geeft mij het gevoel dat ze bij andere gedupeerden op dezelfde niet transparante manier communiceren.

1 juli 2025

KOOP HIER NIKS !!

WAARSCHUWING: Koop hier GEEN auto – slechte service, misleiding en etnisch profileren
Ik deel mijn ervaring zodat anderen niet in dezelfde val trappen. In juli 2023 kocht ik een tweedehands auto bij AutoUnit met 12 maanden BOVAG-garantie + 6 maanden aanvullende garantie (waar ik extra voor betaalde). Kort na aankoop begonnen er ernstige problemen met de versnellingsbak. Helaas werd ik volledig aan mijn lot overgelaten.

AutoUnit weigert verantwoordelijkheid te nemen, ondanks dat er nog garantie geldt. Ze beweren dat de 6 maanden garantie alles was – en “ruimschoots verstreken”. Pure misleiding: deze was namelijk aanvullend op de wettelijke BOVAG-garantie van 12 maanden, dus ik heb recht op 18 maanden.

Ze proberen het probleem af te schuiven op mij, met het argument dat ik 30.000 km heb gereden en dat het onderhoud te laat zou zijn uitgevoerd. Laat duidelijk zijn: ik heb vier officiële Kia-dealers gebeld, en geen enkele koppelt versnellingsbakproblemen aan te laat onderhoud. De Kia-dealer zelf bevestigde dat versnellingsbakonderhoud pas nodig is bij 160.000 km!

Daarbovenop begon Dhr. Patrick van AutoUnit plots te beweren dat mijn auto in Noord-Afrika zou zijn geweest en dat dit mogelijk invloed had op de staat van de auto. Ik ben daar nooit geweest, en deze suggestie is niets minder dan etnisch profileren. Ongelofelijk dat een bedrijf zulke verwerpelijke aannames doet op basis van afkomst of naam.

Ook de “oplossing” die ze aanboden was belachelijk: ik moest zelf honderden euro’s betalen voor een diagnose én ze boden herstel aan dat zomaar duizenden euro’s kon kosten, zogenaamd “tegen kostprijs”. Waarom zou ik bijna de helft van de aankoopprijs moeten betalen voor een auto waar ik nog steeds garantie op heb?

AutoUnit weigert ook toe te geven dat zij verantwoordelijk zijn voor de communicatie met Kia. Uiteindelijk heb ík zelf contact opgenomen met Kia-dealers om te achterhalen hoe het met de garantie zit – dat is toch hun taak als verkopende partij?

Tot slot is er nog steeds geen duidelijkheid over wat er precies defect is aan de auto, maar ze boden wel alvast een “coulance” aan. Hoe kun je überhaupt herstelkosten voorstellen als je niet weet wat het probleem is?

Kortom:

Slechte garantieafhandeling

Verantwoordelijkheid wordt afgeschoven

Discriminerende uitspraken van personeel

Geen transparantie

Enorm dure oplossingen, zónder fatsoenlijke diagnose

Ik raad iedereen met klem af om hier een auto te kopen. Ik ben inmiddels naar de Geschillencommissie gestapt en bereid om dit via de rechter uit te vechten.

26 april 2025

We hebben een auto gekocht van ruim…

We hebben een auto gekocht van ruim 20.000 euro, na 9 maanden is de automaat bak kappot gegaan. Hier is tevens niet door het bedrijf onderzoek naar gedaan. Wij hebben het probleem zelf via een dealer moeten laten onderzoeken. Autounit houd zich niet aan de garantievoorwaarden, staan wel als bovag geregistreerd bedrijf maar hebben maling aan de regels hiervan.

Koop hier geen auto!!! De goede reviews worden tijdens het verkoop gevraagd te schrijven door autounit dus zeer onbetrouwbaar. Wij zijn bezig met een rechtzaak. Maak niet hetzelfde fout als wij en sla autounit over !

7 februari 2025
Toon reviews in alle talen. (10 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken