Jag har försökt att flytta mitt IPS sparande (privat pensions sparandet) från Avanza i snart en månad nu men Avanza har inte hanterat flytten med flit och jag väntar fortfarandet på att mina penga... Toon meer
Lees wat reviewers zeggen
Obtaining a new password for my KF account became a nightmare. avanza have this primitive system of sending password by snail mail. they have tried 4 times. more than a month has passed but i do no... Toon meer
Varit kund under många år och noterat hur stabiliteten på webbsidan och appen bara blir sämre. Nu ska Avanza dela ut 50% mer till ägarna medan vi kunder ska nöja oss med en undermålig produkt som for... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Hög säkerhet, låga priser och hundratusentals nöjda kunder gör oss till ett självklart val för sparande i aktier, fonder och pension. Välkommen till Avanza!
Contactgegevens
Regeringsgatan 103, 11139, Stockholm, Zweden
- 08-562 250 00
- info@avanza.se
- avanza.se
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
Absolutely horrible
Absolutely horrible - they send contradictory requests for more information. The case handlers treat you like a peasant that's disturbing the master's pease - very condescending and passive-aggressive. Would not feel comfortable handling over my money
Jag skrev till CSSF ---
Jag skrev till CSSF ---
Postadress
L-2991 Luxemburg
Huvudkontoradress
283, route d’Arlon
L-1150 Luxemburg -- vilket är Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF), en offentlig institution som övervakar yrkesverksamma och produkter inom finanssektorn...
sedan till ACPR, Prudential Control and Resolution Authority för banker och försäkringsbolag.
Detta gäller hundratals fransmän som blivit lurade av era bankmetoder. Det fanns ett avtal som ni och era kunder skrev under. Ni bröt det ensidigt. Kort sagt, ni är ett skatteparadis och ni trodde att ni kunde göra vad ni ville i Frankrike. Nu är ni i trubbel, så ni tog bort alla länkar för att ge tillgång till hela deras franska konton. Därför bröt ni genom era handlingar detta avtal. Det är förståeligt att människor i Frankrike är arga.
Avanza is okay in general
Avanza is okay in general. But its a big turnoff that "courtage nivå" is not automaric.
They can implement it but instead they choose to prey on the smaller investors they once in a while might get higher cost just because they didnt update it.
Shame, 1 star. Willing to change to 5 if they own up to it.
Obtaining new password is a nightmare
Obtaining a new password for my KF account became a nightmare.
avanza have this primitive system of sending password by snail mail. they have tried 4 times. more than a month has passed but i do not receive any password. they are so rigid to help out through any other mean. worst customer service. why are they there at all if they have no answer and they cannot help with anything.
This is a good bank!
This is a good bank. Can do better. But still 3 stars!
RELIABLE BROKER!
Avanza has been the best broker I have ever used, the app has lots of functions and all for free and working very properly.
Customer service is very competent and answer your request questions straight to the point, they are very efficient!
When I compare other brokers that I also use, they always lack a lot of features compared to Avanza.
Ren pajas verksamhet
Ren pajas verksamhet. Du kan ha fonder kanske. Glöm köpa sälja aktier. Sidan kollapsar direkt vid högtryck. Systemet laggar blir utskickad kan inte logga in m.m
Stoploss triggas aldrig… säljorder och…
Stoploss triggas aldrig… säljorder och köporder går aldrig igenom direkt.. går man först plus och ska sälja till en specifik kurs så går inte säljordern igenom och man har gått minus. stopploss är stopploss. Det ska inte vara svårare än så. Kundtjäsnt vet inte mycket mer än så..
Som många andra skrivit
Som många andra skrivit:
Akta Er för AVANZA om ni handlar. Många gånger när ni handlar med ex "glidande stoploss" så säljer de felaktigt.
Som många skriver.
När man påminner unga okunniga i kundtjänst om de lag brott de gör, så vet dom inget.
När man kräver svar om de lagbrott de gör så får man ALDRIG svar.
När man begär namn på deras jurister (som förstår mig som jurist) vägrar de svara.
När jag kräver inspelningen (enligt lag, vägrar de skicka denna)
Jag har tydligt antecknat de lagbrott de gör och skickat till dom, får inte svar.
Jag har förlorat på 1 år ca 300.000 kr på LAGBROTT de gör...
Jag som många andra varnar Er och gör anmälan till konsumentverket DET ÄR LÄTT på nätet. Desto fler vi är som anmäler desto fortare konsument verket gör en granskning och de riskerar förlora sitt tillstånd att bedriva bankverksamhet.
Än en gång, jag VARNAR Er, (jag har erfarenhet och kunskap om aktiehandel och byta till visserligen dyrare handlare, men de följer lagen bättre.
DESSUTOM ÄR ALLA DERAS AVGIFTER LÖJLIGT HÖGA och sedan skall vi inte tala om att deras växlingskurs är LÖJLIG dålig...
Skulle pensionsspara hos dom
Skulle pensionsspara hos dom. Ringde 0840942307 den 14:e Jan. idag den 20:e hade jag fortfarande inte fått något, trotts att säljaren Al3x utlovade att inbetalningen avi´n skulle komma inom 1 timme. När jag ringer och kollar nu säger de ja men det har stoppats av kundkännedom avdelningen, " jasså, varför då" jo men du måste skicka in anställningsavtal? " jag är ju 100% det frågade du och jag svarade på det samt att du kan kolla på det hos bolagsverket, " då säger han kan du inte skicka ett anställningsavtal eller annat så kan vi inte fullfölja detta. de har alltså väntat i 6 dagar utan att höra av sig eller återkomma enligt utlovat tid och nu kräver något som inte behövs enligt lag! Massa unga säljare som sitter och ringer telemarketing samtal ger en oseriös intryck.
Summering för hela 2025
Summering för hela 2025. Avanza är en lagbrytande bank och alla bör se upp och välja en seriös aktör. Har lämnat Banken. Avanza har 2025 förvägrat mig i strid mot GDPR lag få ut bandinspelning då jag lurades in av ett bedrägeri samtal tidigare på deras initiativ bli deras Pro 3 kund. Det skedde mot utlovande av rabatter på mina försäljningsorder. Att detta bara gällde order inom ett och samma företag undanhöll man för att få mig handla mer, så att man skulle lura av courtage genom ökad handel. Denna typ av oseriösa aktörer som inte följer lag och förhindrar mig bevisa min sak att få ut inspelningen säger allt. Jag har skrivit till deras jurist runt 10 gånger 2025 med exakt datum när jag haft mitt samtal jag vill få ut enligt GDPR. Men deras jurist spelar han inte förstår och leker runt med ord, för att skydda banken från skandal, då samtalet bevisar medveten vilseledning. Kränkningen är obeskrivlig att Avanza som bedragare leker med dina pengar som om det vore deras egendom. Det finns idag flera andra bättre, billigare aktörer som följer bank etik
Plattformen kraschar då och då
Plattformen kraschar då och då, du kan inte utföra handel eller blir felinformerad. Det händer absolut inte i samma omfattning hos konkurrenterna. De tar heller inget ansvar eller villiga att kompensera det minsta. Viktigt att kunder byter plattform omgående.
jag har eg inget å klaga på Avanza men…
jag har eg inget å klaga på Avanza men jag har bara sparkonton och flyttar lite internt mellan konton, måste ringa varje gång för att kolla hur det var. ibland tar jag ut nåt litet belopp. snabbt till Kundservice.
Varning för Banksters
I samband med min utlandsflytt till Kambodja får jag frågor om kundkännedom och mitt under pågående validering låser man alla mina konton. Tänk om jag behövt dessa medel. Vilken svår situation jag kunde befunnit mig i. Trots låsningen fortsätter man ställa kränkande och detaljerade frågor, som tex varför jag flyttat till Kambodja och hur jag tänker försörja mig här. Detta trots att min tjänstepension hos dem börjar utbetalas jan 2026. En följdfråga var varför jag tänker behålla mina konton där trots att jag inte har för avsikt att återkomma till Sverige. Hm, lite svårt att flytta mina pengar då kontona är låsta. Har du för avsikt att tillbringa din pension i annat land undvik Avanza för tjänstepension då Avanza endast betalar ut pension till svenska banker till skillnad från tex pensionsmyndigheten. Det kan nämligen bli så att din svenska bank säger upp ditt konto på grund av utlandsflytt.
uppdatering 2025-12-09: Efter att ha slutat svara på min kommunikation har man nu nollat alla mina konton, 1,3 mil sek borta. Blir man kanske kriminell gnm utlandsflytt? Ska man lita på bank som denna?
Det är en fälla
Det är en fälla! Har du inte börjar med börsen så har du redan vunnit!
Ta ut era pengar från Avanzas osäkra system!
Det är en fortfarande en bugg i Aktiescreenern som gör att det inte går att filtrera utifrån RSI då den felaktigt även visar aktier med högre RSI än det man filtrerat fram. Det har varit så här i flera månader nu, och jag har rapporterat det tidigare men det har inte gjorts någonting åt det. Jag tycker genuint ni är respektlösa mot oss dailytraders som spenderar hundralappar (ibland tusenlappar) i courtage dagligen på er plattform.
Ni gör rekordvinster och har branschens högsta nettomarginal, tänk om ni hade vågat spendera lite pengar på att faktiskt anlita fler utvecklare så ni har kapacitet att laga hålen i poolen innan ni fortsätter att fylla den med vatten.
För att bara nämna några få exempel:
::: AKTIESCREENERN :::
I Aktiescreenern när man försöker filtrera fram aktier där RSI är under 35 så får man upp massor av aktier där RSI är över 35. Kundservice har bekräftat att detta är en bugg, så varför fixar ni inte detta på flera månader samtidigt som ni gör rekordvinster?
::: FEL SIFFROR :::
Det är inte sällan ni har helt fel datum för earnings reports. Exempelvis hade ni nyligen fel datum för FB Financial & Strategic Education. Ni hade även fel datum för rapport för Lululemon & Verint för att nämna två stora amerikanska bolag. Jag ser VARJE DAG bolag där ni anger fel rapportdatum. Varför kan ni inte betala en seriös dataleverantör? Och utöver rapportdatum är det även ofta många andra siffror som är fel - t.ex. hävdade ni både på hemsidan och iPhone-appen att McDonald’s, en av världens största företag, har P/E 0. Hur kan sådana uppenbara enorma systemfel stå kvar i flera dagar?
::: KUNDFÖRMÅNER :::
Nordnet vårdar sina kundrelationer genom att exempelvis göra så att man får tillbaka den utländska källskatten på utdelningar direkt. Det skiter ni totalt i och väljer att sova på dagarna istället. Hur kommer det sig? Rent allmänt tycker jag att jag som spenderar en hel del i courtage inte avsevärt får några stamkundsförmåner hos er.
::: PENGAR SOM FÖRSVINNER :::
I Placera Forum vittnar användare om att de t.ex. får felaktiga belopp utbetalda vid utdelningar, att de måste räkna själva och tala om för er när era system räknar fel. För att inte nämna alla pengar som era användare förlorar när era system kraschar bara för att ni är för snåla för att betala för system som klarar av belastning. När min familj förra året flyttade sina fonder till er så tappade ni bort hundratusentals kronor och det tog månader innan pengarna var på plats igen.
Så ja, min fråga är enkel: hur kommer det sig att ni gör rekordvinster samtidigt som ni vägrar spendera pengar på er plattform? Tror ni vi dailytraders kommer stanna hos er när vi inte kan lita på siffrorna som står, och t.ex. Nordnet erbjuder betydligt bättre förmåner?
Jag tycker Avanza har förfallit totalt under Gustaf Ungers ledning. Skärp er!
Och så även ett förbättringsförslag: Jag vill kunna filtrera Certifikatlistan efter antal ägare. Detta är oerhört viktigt för att snabbt kunna se vilka certifkat som många andra äger, för att undvika potentiellt dåliga certifikat som många andra väljer att undvika. Jag vet att jag kan klicka mig in på varje enskilt certifikat och skrolla ned för att se siffran ”Antal ägare” men det tar ju en evighet att göra detta och gå igenom hundratals certifikat istället för att bara få en sorterad lista över antalet ägare. Vidare hade det varit bra med en klickbar ”Antal ägare” inne på varje certifikats sida där man kan få upp en graf över förändringen av antalet ägare över tid, för att på så sätt kunna se vilka certifikat som andra väljer att köpa och sälja nu och därmed kunna fatta bättre investeringsbeslut. Detta vinner båda era användare och ni på Avanza på ekonomiskt.
Mycket bra!
Jättenöjd och smidig för en som inte är jättebra på aktiemarknaden! 👌🏼
La Line to Málaga…
We traveled from La Lines to Málaga yesterday ( 18/10/25) The 11:10 bus left closed the door and pulled out Infront of us..A totally ill mannered bus driver..we were left to wait 1 hour and 30 minutes and buy more tickets at the inflated weekend price..it cost us €40 each to go 100klm... Web site is terrible also...this bus company it total rubbish with an absolute monopoly on that route...be warned and be careful!!!
Nöjd
Nöjd med Avanza som bank för investeringar. Smidigt och bra system. Överväger inte att byta.
Son unos sinverguezas te engañan…
Son unos sinverguezas te engañan diciendo que llaman del ministerio y te quieren cobrar un curso que no has autorizado ni has hecho. Los he denunciado a la guardia civil por consejo de FUNDAE y siguen acosándonos
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.