Na eerder meer dan 6 maanden gewacht te hebben op de letters van de naam van mijn kleinzoon eindelijk een reactie ontvangen. Maar wel pas nadat ik een slechte review hier had geplaatst. Toen kreeg ope... Toon meer
Teleurgesteld, De site en instagram is prachtig, de producten ook. Maar zeker niet bestellen als je vertrouwt dat je het binnen de genoemde levertijd krijgt!! Ik wacht al ruim 3 maanden. we gaan r... Toon meer
In maart een box besteld voor iemand die in april jarig was. Nog steeds niks van ontvangen en ze willen geld ook niet terug geven. Nog nooit zo’n slecht bedrijf en service meegemaakt !!!!
Ondanks de negatieve reviews zijn wij erg tevreden over alweer de derde XXL box die we bij Babybirthbox besteld hebben. Het contact met de eigenaresse is prima. Ze is erg vriendelijk. Ja, we hebben wa... Toon meer
Unieke en handgemaakte gepersonaliseerde speelgoedkisten. Om de babykamer of speelhoek van je kleintje helemaal compleet te maken!
Nederland
- babybirthbox.nl
Heeft 18% van zijn negatieve reviews beantwoord
Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand
Speelbox voor onze Pomeriaan Baco
Wij hebben een box besteld voor onze Pomeriaan om al z’n speeltjes in te bewaren. Erg mooi met gouden letters, super blij mee past goed bij ons interieur.
Duurt wel even maar dan heb je ook wat. Laura bedankt!
Niet het wachten waard
Eind december de box besteld en begin juni geleverd na enorm veel berichten via de mail en instagram waarop dus ook maanden geen reactie. Uiteindelijk via instagram gebeld, ook daar namen ze niet op maar reageerde ze desondanks wel op mijn berichten op instagram.
Erg slecht ervaring, er werd ook niet ingegaan op de enorme wachttijd uiteindelijk. Zelfs geen sorry. Absoluut niet het wachten waard. Ik vraag me af of de box nog was gekomen als ik niet zoveel berichtjes had gestuurd.
Het is nu juni en ik wacht al op een…
Het is nu juni en ik wacht al op een bestelling sinds februari. Ze reageren niet behalve als ik openbaar onder hun post op Instagram reageer. Slechte communicatie en ik vraag me af of de box nog komt. Ik
Zou hier NIET BESTELLEN!
Smoesjes en amateuristisch
Zeer gebrekkig in de communicatie. Het heeft 4 maanden geduurd voordat de box ontvangen is. Veel ‘smoesjes’ tussendoor met uitleg waarom de box nog niet klaar was. Aantal keer aangeven ‘de box gaat deze week op de post’ terwijl dit uiteindelijk gelogen bleek te zijn. Ook werd er aangeven dat de box voor ‘X Naam’ z.s.m. gemaakt zou worden. Dit was echter niet de naam van mijn dochter. Administratie is niet op orde.
Product is ontvangen, maar zeer amateuristisch ingepakt. Het is echt een wonder dat er niets stuk is gegaan. De XXL box was rond de hoeken een paar keer omwikkeld met bubbelplastic en dat was dat. Je verwacht voor een product van 300 euro een betere verpakking. Zelf een beetje exclusief. Het product zelf valt ook tegen in alle eerlijkheid. De verf krast enorm snel (dit verwacht je niet bij deze prijs) en de letters komen gewoon van Alibaba of Aliexpres. Op plekken ook slordig geverfd. Al met al teleurstellend voor het uitgegeven bedrag.
Levertijd cadeaubon
Een cadeaubon van 100 euro besteld voor onze vriendin die in mei is bevallen, zodat ze haar Birthbox kan uitzoeken. Echter wachten wij nog steeds op de bezorging. We hebben meerdere keren geprobeerd te bellen, gemaild en via Instagram geprobeerd in contact te komen, maar er wordt nergens op gereageerd. Dat er zo'n lange levertijd op de boxen zelf zit is al jammer, maar dat een cadeaubon ook zo lang op zich laat wachten is belachelijk en totaal onnodig. Laat staan het feit dat je je klanten vervolgens niet meer te woord staat. Laura, ik wens je alle succes met je bedrijf, maar misschien past een andere baan beter bij je.
Ik heb nu al een paar keer een mooie…
Ik heb nu al een paar keer een mooie box besteld. Voor al mijn kleinkinderen maar ook als cadeau. En altijd was iedereen er erg blij mee ze zijn ook echt heel mooi altijd goede communicatie. De laatste box duurde wat langer maar kwam door post nl. En zeker niet door Babybirthbox. Echt een aan rader 👍
Blij met de box van babybirthbox
Blij met de box van babybirthbox! Mooi afgewerkt en handig in gebruik. Reken wel met een langere levertijd, maar de communicatie beoordeel ik als goed.
Mooiste box met geweldige service! over…
Ondanks een hoop negatieve reviews over levertijd, willen wij onze lof uitspreken over het fantastische werk dat geleverd wordt. De doos is prachtig, mooi afgewerkt, precies de juiste kleur én de meiden zijn lief en begripvol in contact. Als je de box ruim vantevoren besteld, is er niks aan de hand en kun je dit iemand een prachtig cadeau geven.
Normaal gesproken schrijf ik geen…
Normaal gesproken schrijf ik geen reviews. Maar voor toekomstige klanten doe ik dit wel. Bestel geen box hier januari besteld er stond 1a 2 weken het is nu inmiddels mei en nog steeds geen speelgoed kist ontvangen ! Klantenservice is bar en bar slecht krijg dagen als het geen weken zijn geen reactie. Er worden beloftes gemaakt dat de box komt maar de box komt niet. Ook krijgen influencers voorrang. Terwijl wij een hoop geld voor de box betalen. Afschuwelijk! Ik raad dit bedrijf ABSOLUUT NIET AAN !
Super slechte communicatie.
Super slechte communicatie.. beloftes die niet word nagekomen.. in december besteld pas in april met moeite naar me gestuurd..
Het is het prijs niet waard!
Influencers krijgen we voorrang!
Slecht product en waardeloze communicatie
5 Januari een bestelling gedaan die uiteindelijk in April geleverd wordt. Deze blijkt beschadigd geleverd te worden en ook al zijn zij daar verantworodelijk voor volgens hun eigen algemene voorwaarden worden er geen pogingen gedaan om tot een oplossing te komen. Er wordt nauwelijks of niet gereageerd waardoor communicatiezeer lastig of niet to stand komt. Ook de klachten procedure op hun website klopt niet. Er staat een link naar webwinkelkeur.nl waar ze zogenaamd bij aangesloten zijn wat dus niet klopt. Hun lidmaatschap is namelijk geannuleerd.
Geen aanrader!!
Normaal gesproken schrijf ik geen reviews, maar in dit geval wil ik graag mijn negatieve ervaring delen voor toekomstige klanten.
Op 25 januari heb ik een speelgoedkist XXL besteld via Babybirthbox. Volgens de informatie op de website zou ik binnen 1 á 2 weken na bestelling bericht krijgen over de planning bij de spuiterij en een indicatie van de afleverdatum. Helaas bleek dit in de praktijk niet het geval. Contact opnemen met de klantenservice is vrijwel onmogelijk. Een telefoonnummer is er niet en op WhatsApp wordt niet of nauwelijks gereageerd. Wanneer er wel een reactie komt, dan is dat pas na enkele dagen en bevat het weinig inhoudelijke informatie, maar vooral loze beloftes. Uiteindelijk werd de speelgoedkist op 11 april geleverd - bijna 3 maanden na de oorspronkelijke bestelling! Hoewel het eindproduct er prachtig uitziet en ik daar zeker tevreden mee ben, is de hele ervaring zeer frusterend geweest. Al met al zou ik niemand aanraden om bij Babybirthbox te bestellen. Het gebrek aan bereikbaarheid, communicatie en klantvriendelijkheid wegen helaas niet op tegen het mooie eindproduct. Ik raad aan om op zoek te gaan naar een bedrijf dat zijn klanten wél serieus neemt.
mooie box maar geen communicatie
Een prima product gekregen. Wel verbetering mogelijk in communicatie en wat meer eerlijkheid qua levertijd.
NIET BESTELLEN!
NIET BESTELLEN! 2 maanden geleden besteld niets ontvangen ze hebben geen telefonische klantenservice en op berichten reageren ze niet!!
Heel erg blij met deze mooie box
Heel erg blij met deze mooie box, hij is super mooi afgewerkt en echt meer dan het wachten waard. Ontzettend blij mee! Fijn persoonlijk bedrijf.
Zeer slechte ervaring! Geen klantenservice
Dag Laura,
Bij deze wil ik mijn eerdere review herzien, aangezien deze te mild was. Ik heb besloten om wat uitgebreider onze vervelende ervaring met BabyBirthbox te delen. Hopelijk kunnen anderen hierdoor een hoop frustratie besparen.
Wat begon als een leuke bestelling voor mijn zoontje, eindigde in een lange en frustrerende nasleep. Kortom: teleurstellend bedrijf. Geen klantenservice, slechte communicatie, slordig werken en bovenal een gebrek aan verantwoordelijkheid.
Op 8 september besteld, 14 november bezorgd met de verkeerde naam, twee weken later opgehaald en uiteindelijk in december bezorgd. Ondanks deze vertragingen en fouten, heb ik steeds vriendelijk en geduldig gereageerd. Toch bleef het een moeizame ervaring.
1) Extreem lange levertijd en gebrekkige communicatie
Dat een product een langere levertijd heeft, is begrijpelijk. Wat echter ontbreekt, is tussentijdse communicatie. Zelfs bij navraag bleef het stil. Een kort berichtje, ook al is het vertraagd, is altijd beter dan helemaal niets.
2) Een domme fout in de naam
De box werd eindelijk na 2 maanden geleverd, maar de naam van mijn zoontje was fout gespeld. Dit terwijl wij de naam correct hadden aangeleverd. De voorgestelde oplossing was simpelweg om de letters om te wisselen, zonder een alternatief of compensatie aan te bieden. Aangezien het om een gepersonaliseerd product ging, voelde ik me verplicht om akkoord te gaan.
Na mijn negatieve review op Trustpilot werd opeens beweerd dat restitutie mogelijk was geweest. Dit was nooit eerder aangegeven. Suggesties voor compensatie zoals een kleine korting of een extraatje? Die bleven uit. Als klant voel ik me hiermee belazerd.
De reactie van Laura: ‘’Hai! Wij hebben direct een bericht gestuurd met de oplossing.. de naam zal aangepast moeten worden.’’
3) Slechte klantenservice
• Geen bevestiging ontvangen na het terugsturen van de box. Zelfs na herhaaldelijk vragen bleef een simpel berichtje uit.
• Geen track & trace voor de herlevering, terwijl het gaat om een groot en zwaar pakket. Gelukkig was ik thuis toen het alsnog werd afgeleverd.
• Telefonisch contact was onmogelijk. Wanneer ik belde, nam een kind op die me vervolgens wegdrukte om verder te gaan met haar spel. Zelfs na meerdere (9x) pogingen werd ik niet teruggebeld.
4) Geen verantwoordelijkheid of tegemoetkoming
Fouten maken is menselijk, maar de reactie daarop maakt het verschil. In plaats van excuses of een vorm van compensatie, kreeg ik enkel een nonchalant antwoord. Ook toen Riverty mij achter de broek zat voor betaling, nam BabyBirthbox geen initiatief om dit op te lossen. De klant lost het maar zelf op I guess?
Pas na mijn negatieve review volgde een defensieve reactie en werd er een slachtofferrol aangenomen.
Er werd zelfs benadrukt hoe druk je het hebt met je onderneming, je kinderen en dat je maar twee handen hebt. Begrijp me niet verkeerd, ik heb daar alle respect voor. Maar dit is niet mijn probleem. Ik ben een klant en ik verwacht simpelweg een fijne klantervaring.
Het toppunt was dat er werd gedaan alsof het mijn schuld was dat ik een review had geplaatst. Wat hadden jullie dan verwacht? Dat ik dit stil zou houden?
Nadat de kist 2 maanden later is bezorgd met de foute naam, was dit de reactie van Laura:
‘’nou… dat is wel een stom…’’ en werd voorgesteld om de box op te halen voor aanpassing.
Wederom: geen suggesties voor alternatieve tegemoetkoming.
5) Reactie op negatieve reviews
De reacties op negatieve reviews op Trustpilot tonen hetzelfde patroon: een gebrek aan introspectie. Het feit dat de box op kosten van Birthbox werd opgehaald, wordt gepresenteerd alsof dat een uitzonderlijke prestatie is. Het voelt alsof BabyBirthbox de essentie van goede klantenservice compleet mist. Had je echt een positieve reactie verwacht?
Tot slot
Een goed product en een sterk merk gaan hand in hand met een positieve klantbeleving. Helaas ontbreekt het daar bij BabyBirthbox aan. Ik wens jullie veel succes met de onderneming, maar als dit zo doorgaat, vrees ik dat de negativiteit rondom jullie bedrijf zal leiden tot een ondergang.
Groetjes,
Saadet Kakci

Antwoord van Babybirthbox
Contact onderhouden
Ik zou graag mijn ervaring willen delen over de birthbox.
Om te beginnen wil ik zeggen dat ik harstikke blij ben, met het ontvangen van de box.
Helaas ging hier het een en het ander aan vooraf, wat eigenlijk niet nodig zou moeten zijn.
Het bedrijf is zeer actief op sociale media, zo ben ik hier ook terecht gekomen.
Echter wanneer je iets besteld, voelde het voor mij alsof ik continu achter mijn pakket aan moest zitten.
Er staat netjes vermeld bij het bestellen dat het maken van zo’n box, wat tijd nodig heeft en het ongeveer 3 weken duurt tot ontvangst. (Dat is natuurlijk geen probleem en houdt je als klant rekening mee.)
Helaas heb ik geen mail ontvangen van bevestiging, alleen van betaling.
Na een bericht te hebben gestuurd kreeg ik reactie dat het netjes was binnen gekomen. (Heel fijn natuurlijk.)
Echter wachtte ik 3 weken en had nog niets binnen, ik heb netjes een bericht gestuurd en kreeg een aantal dagen later antwoord dat ze moesten kijk of het bij de spuiter was. (Zij zouden mij nog wat laten weten.)
Hierop geen reactie meer ontvangen, waarbij ik ze daarna nogmaals heb gevraagd voor antwoord.
Op dit moment heb ik de box binnen en ben natuurlijk harstikke blij, het bedrijf is heel actief op Instagram maar het zou sieren om toch wat meer op klantenservice te focussen.
Nogmaals heel blij met de box maar, niet fijn om in onzekerheid te zitten.
Slechte levering
Wacht al langer dan de aangegeven termijn op mijn bestelling dan zoek je contact wat de reden is en hoe lang het nog gaat duren en krijg je gewoon geen reactie
ZEEEER SLECHTE ERVARING!
ZEEEER SLECHTE ERVARING!! 2 maanden moeten wachten op mijn bestelling. De klantenservice ook erg waardeloos. Er wordt niet gereageerd. Pas na 2 weken lang berichten sturen krijg je eindelijk een afgezaagd antwoord.
Prachtige xxl box !
Prachtige xxl box ontvangen in mooie kleur taupe! Deze past perfect in t kamertje van mijn dochter, goede service ik was aan t twijfelen over de kleur heb toen samples ontvangen en toen was de beslissing snel genomen..ik ga zeker nog 1 bestellen boor mijn zoon.