Luwen Croes meester oplichtster en crimineel
Ik lees dat dit over Luwen Croes gaat. Rond 2013 heeft zij een casting call op Facebook geplaatst, omdat ze een eigen fashion label wilde starten. Voor haar label was ze op zoek naar modellen voor haar webshop en een modeshow. Ze had in de Megastore in Den Haag een casting georganiseerd en daarnaast ook catwalktrainingen verzorgd, samen met een professioneel model.
Alle geselecteerde modellen, waaronder ikzelf, hebben een contract getekend waarin stond dat we aanwezig zouden zijn bij de catwalktrainingen, modeshows en fotoshoots. Voor deze opdrachten zouden we elk €100 ontvangen. In totaal heeft zij ongeveer 20 modellen geselecteerd, waaronder ook enkele minderjarige meisjes.
Naarmate de datum van de modeshow dichterbij kwam, hoorden we echter niets meer van Luwen. Ze kwam voortdurend met vage excuses zoals: “Ik heb hoofdpijn” of “Mijn baby is ziek.” In plaats van zelf met ons te communiceren, stelde ze een onbeschofte vriendin met een grote mond aan als contactpersoon. Hierdoor was ze zelf nauwelijks bereikbaar.
Ze heeft tientallen mensen waaronder minderjarige modellen, hun ouders en professionals uit de mode-industrie misbruikt voor haar eigen gewin.
Uiteindelijk is niemand van de modellen betaald, en het bleek dat het hele fashionlabel slechts een fantasie van Luwen Croes was.
Alles leek professioneel opgezet, maar in werkelijkheid was er geen sprake van een serieus of eerlijk project.
Het is belangrijk om te waarschuwen voor deze persoon. Wees uiterst voorzichtig in de omgang met haar.