BIOENEX Reviews 2.788

4,4

ging snel en makkelijk en goede info bij de artikelen. Alleen problemen met DHL die doet alsof ze aan mijn deur stonden en ik niet open deed. We zaten met 3 man in de huiskamer met een extreem waaks... Toon meer

Ik had gevraagd om thuisbezorging. Dat stond ook bevestigd. De zware pakketten werden alsnog afgeleverd bij een ophaalpunt. Erg vervelend gezien mijn hand blessure

1. Brandhoutleverancier

BIOENEX is a European wood fuel company focused on making it easy to choose, order, and receive high quality firewood and briquettes. We handle the whole process so customers across the EU can get reliable products for fireplaces, log burners, and multi fuel burners without any hassle.

4,4

Uitstekend

3K reviews

Snelle levering.

Product doet wat het moet doen.

8 oktober 2025

Hallo Martine,

Hartelijk dank voor je feedback! Dit is geweldig om te horen! :)

Ik wens je een fijne dag,

Uitstekend product

4 november 2025

Hallo Caroline,

We zijn blij om over uw ervaring te horen! Dank u 😊

Fijne dag,
Bioenex

Duidelijk product en goede…

Duidelijk product en goede aanbiedingsprijzen

12 april 2026

Hallo,

We zijn blij om te horen over uw ervaring! Hartelijk dank 😊

Bioenex

Ik had gevraagd om thuisbezorging

Hallo,

Hartelijk dank dat u contact met ons heeft opgenomen, en het spijt ons zeer om dit te horen, vooral gezien uw handblessure. Dit is niet de ervaring die wij onze klanten willen bieden.

Wij zullen dit met de koerier onderzoeken om te begrijpen waarom dit is gebeurd en om te helpen dit in de toekomst te voorkomen.

Dank u wel dat u dit onder onze aandacht heeft gebracht, en we hopen dat u snel weer herstelt.

Bioenex

De nacht briketten zijn top

De nacht briketten zijn top. Branden zeer lang. Ideaal om overdag de kamer warm te houden in de winter.
De
Turbo blokken branden inderdaad als een turbo. Gooi ze er niet in 1 keer op maar verdeel ze in stukjes. Dit gaat vrij gemakkelijk.
Snelle levering ook. Aanrader.

29 november 2025

Hallo,

Dat is geweldig! We kunnen niet gelukkiger zijn om over uw ervaring te horen!

Dank u voor uw feedback! 😊

Bioenex

Heel goed, snel en topkwaliteit

Niet heel goedkoop, maar echt heel mooi (berken)hout en keurig gestapeld in mooie dozen. Zeer snelle levering en echt een aanrader. Trouwens, ook het aanmaakhout is topklasse. Ben ook deze keer weer zeer tevreden en blijf hierna ook graag klant.

3 april 2026

We zijn blij om te horen over uw ervaring! 🙌 Hartelijk dank 😊

Overzichtelijk webshop

Overzichtelijk webshop. Snel levering. Alleen product doet niet wat gezegd wordt. Ook na contact gezocht te hebben via Facebook geen goede reactie of antwoord gehad. Sonde

30 december 2025

Hallo Stefan,

Dank u wel voor uw feedback. Het spijt ons zeer te horen dat het product niet aan uw verwachtingen voldeed en dat onze reactie via Facebook niet behulpzaam was. :(

Voor de beste resultaten begint u met een voorverwarmde kachel om een dikke laag gloeiende kolen te creëren. Wij raden aan daarvoor oven-gedroogde houtblokken of houtbriketten te gebruiken.

Wanneer het vuur iets is uitgebrand, plaats 2 of 3 briketten tegelijk op de gloeiende kolen, zodat de briketten goed vlam vatten voordat u aanpassingen maakt.

Zodra ze goed branden, verlaagt u de luchttoevoer om de verbranding te vertragen en de brandduur te maximaliseren. Sluit de luchttoevoer echter niet volledig; reduceer deze alleen tot een minimaal niveau.

Op deze manier zouden ze 2–3 uur fel moeten branden en vervolgens nog 6 uur blijven gloeien, waardoor de hele nacht een constante, efficiënte warmte wordt afgegeven.

Hopelijk helpt dit!

Bioenex

ging snel en makkelijk en goede info…

ging snel en makkelijk en goede info bij de artikelen.
Alleen problemen met DHL die doet alsof ze aan mijn deur stonden en ik niet open deed. We zaten met 3 man in de huiskamer met een extreem waakse hond en beveiligingscamera's die zelfs iedere kat in de straat heeft registreert, maar geen DHL. Nu kan ik zelf de pallet ophalen terwijl ik niet eens een auto tot mijn beschikking heb. Bioenex trekt zich dit aan en zoekt een oplossing vandaar dat ik mijn 5 sterren laat staan.

29 maart 2026

Hallo Peter,

We zijn erg blij om te horen dat je een goede ervaring hebt gehad! 🙌
Hartelijk dank 😊

We wensen je een fantastische dag,
Bioenex

Leuk om eens te proberen

Leuk om eens te proberen, maar voor ons niet voor herhaling vatbaar. Doet niet helemaal wat het belooft en levert verschrikkelijk veel as. Met eikenhout haal ik betere resultaten

6 september 2025

Hallo Raymond,

Bedankt voor je feedback en onze excuses dat de producten niet aan je verwachtingen voldeden. De prestaties kunnen variëren afhankelijk van het fornuis, de luchtstroom en hoe goed het apparaat is voorverwarmd. De briketten branden meestal de eerste paar uur met vlammen en gloeien daarna om constante warmte af te geven.

Om er het meeste uit te halen, kun je onze gedetailleerde handleiding hier bekijken: https://bioenex.nl/blogs/blog/ultieme-gids-voor-emberglow-briketten

Hopelijk helpt dit!

Jammer maar helaas. 😑

Product presteerd niet zoals beloofd en slechts 3 van de 4 dozen ontvangen. 😮‍💨

8 maart 2026

Bonjour,

Nous vous présentons nos sincères excuses que le produit n’ait pas répondu à vos attentes et que vous n’ayez pas reçu toutes les boîtes. :(

Nous souhaitons résoudre ce problème le plus rapidement possible. Veuillez contacter notre service client à l’adresse https://bioenex.fr/pages/contact; ils vous aideront à organiser un remplacement ou un remboursement pour la boîte de briquettes manquante.

Pour obtenir les meilleures performances avec les briquettes, veuillez suivre ce guide : https://bioenex.fr/blogs/blog/guide-ultime-des-briquettes-emberglow

Encore une fois, nous nous excusons pour ce désagrément et nous sommes heureux de vous assister.

Cordialement,
Bioenex

De jonge kerel die de bestelling aan…

De jonge kerel die de bestelling aan huis afgeleverd heeft verdient een dikke pluim want heeft de 8 dozen elk 20kg tot aan de voordeur gezet (;is een arbeidskracht om goed te vergoeden want doet zijn werk zeer behoorlijk en heeft duidelijk een goede opvoeding gehad
Proficiat en doe zo voort op de ingeslagen weg
R Cardoen

Hallo,

Hartelijk dank voor je feedback! 😊

We wensen je een prachtige dag,

Snel geleverd

Snel geleverd. Nacht briketten branden wel 8 uur of langer.

Hallo Peter,

Dat is geweldig! We kunnen niet blijer zijn om te horen over jouw ervaring!

Bedankt voor je feedback! 😊

We wensen je een fijne dag,

Duidelijk

Alles was goed duidelijk.

23 maart 2026

Hoi Adrie,

We zijn blij om te horen over uw ervaring! 🙌

Hartelijk dank 😊

Gemaksproduct

De levering kwam snel en het product voldeed. Wel brandden de nachtbriketten minder overtuigend dan in de reclame. Er kwamen geen grote vlammen vanaf maar het smeulde wel langzaam doch gestaag door. Toch bleek het een handige aanvulling op het gewone haardhout om langer te branden. Ook mijn bejaarde vader was blij met de tip. Dit scheelt hout hakken.

28 oktober 2025

Hallo,

Hartelijk dank voor uw feedback!

Wij wensen u een heerlijke dag,

Makkelijk

Makkelijk, mooie korting

22 maart 2026

Hallo,

We zijn blij om te horen over uw ervaring! 🙌 Hartelijk dank!