Bumaco aan te raden…
Na eerst een snelle afspraak voor offerte dan snelle en professionele plaatsing. Alles netjes opgeruimd na plaatsing en degelijke uitleg na plaatsing. Vriendelijke mensen met kennis van hun werk. Ik ben 100 percent tevreden.
Mijn warmtepomp werd geplaatst in 2014 door AVS indertijd met onderhoudscontract van 5 jaar.
Nadien is het jaarlijks onderhoud gewoon blijven doorlopen.
Na een fusie werd de naam Bumaco in Rotselaar.
Reeds meerdere jaren gaf de warmtepomp een errorcode. Bumaco heeft getracht de fout te zoeken maar vond deze helaas niet.
Na een reset was de fout telkens even weg maar kwam steeds terug.
Einde 2025 kregen we het huis niet meer warm er werd de technieker erbij geroepen. Deze kwam pas de eerste week van januari.
Na 2 uur zoeken bleek dat het water niet meer kon circuleren omdat een filter vuil was.
Wat blijk nu. Deze filter is NOOIT tijdens het onderhoud voorgaande jaren gereinigd geweest!
Het euvel was Na het reinigen van de filter opgelost en dus ook geen errocode meer.
Een maand later kreeg ik de factuur.
Dikke 300 EUR
waarvan.
- 188 EUR uurloon
- 90 EUR verplaatsingskosten zone 2 terwijl er techniekers van hen niet zo ver af wonen.
- 31 EUR klein materiaal.
Gezien enkel de filter werd gereinigd en dus geen klein materiaal werd gebruikt heb ik gevraagd wat dit betekende.
Antwoord. Hier wordt niet mee bedoeld gebruikt onderdelen maar GEBRUIK VAN HUN EIGEN GEREEDSSCHAP (LEES EÉN SCHROEVENDRAAIER EN EÉN RINGSLUETEL).
De technieker van dienst had mij als verwittigd voor een gepeperde factuur maat dit had ik niet verwacht.
( Ter info : in dezelfde periode heb ik door een andere lokale firma twee mazoutketels volledig laten kuisen samen met de vervanging van een vulgroep voor water op de installatie. Kostenprijs 290 EUR.)
Terwijl een gewoon onderhoud (wat niks voorsteld) bij Bumaco een warmtepomp pomp om en bij de 200 EUR kost.
Het is pas na de plaatsing dat men in het zak wordt gezet.
Een verwittigd man is er twee waard.
Helaas ben ik totaal niet tevreden over deze service. Wat een gewoon onderhoud had moeten zijn, heeft ertoe geleid dat we nadien drie keer opnieuw moesten langskomen om instellingen te corrigeren die niet meer juist stonden. Met een gepeperde Factuur bovenop.
Bovendien beweert het personeel dat ze bij een bepaalde afspraak 1 uur en 15 minuten aanwezig waren, terwijl dit in werkelijkheid amper 15 minuten was.
Jammer genoeg sta je dan machteloos: hun woord tegen het jouwe. Met zulke praktijken kan ik niet omgaan. Eerlijkheid duurt het langst.
Dit was de eerste samenwerking, maar ook meteen de laatste. Voor mij geen betrouwbaar personeel.