Coronatest afspraken makkelijker maken
Het maken van een coronatest afspraak bij de GGD zou zo snel en makkelijk mogelijk gemaakt moeten worden.
Bij het maken van een test afspraak online via coronatest.nl moet ik eerst 20 vragen beantwoorden, dit kost zo'n 5-10 minuten tijd. Daarna kan ik pas inloggen via DigID en krijg ik 3 opties voor het maken van een test afspraak te zien. Soms staat er simpelweg: "Wij hebben geen testplaats gevonden waar jij je nu kan laten testen." Dan kan ik dus opnieuw alle vragen beantwoorden...
Ook telefonisch is het maken van een test afspraak niet altijd makkelijk, de wachttijden lopen flink op.
Het lijkt mij belangrijk om het maken van een test afspraak zo makkelijk en eenvoudig mogelijk te maken. Dat kan (na 2 jaar) echt wel efficiënter! Bijvoorbeeld met het verbeteren van het online systeem:
1. start met 10-20 opties als keuze (verspreid over de dag bij de dichtstbijzijnde locaties)
2. vervolg met inloggen via DigID
3. tot slot een overzicht met mijn antwoorden van vorige keer en de optie om deze te wijzigen (de antwoorden veranderen niet zo snel)
Het makkelijker maken van een test afspraak, zorgt voor meer test afspraken en een beter zicht op de verspreiding van het coronavirus.