1. Leverancier van apparatuur voor zonne-energie

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Damsma Solar is gespecialiseerd in het adviseren, leveren en monteren van zonnepaneel-installaties passend bij uw woonsituatie. Dé schakel tussen zon en energie!

4,2

Goed

TrustScore 4 uit 5

Ik ben trots op de installatie van de…

Ik ben trots op de installatie van de thuisbatterij en de netspanningback-up installatie van Sigenergy die Damsma bij ons heeft kunnen installeren. Ik heb een mooie deal gekregen en het is naar wens geïnstalleerd. Indien er een stroomuitval is, schakelt de installatie over naar de Thuisbatterij, zelfs de klokken en de desktop computer blijven gewoon doorwerken Super! Met dank aan Damsma Heerhugowaard/ Hoorn .

22 augustus 2025

Zonnepanelen en batterij

Damsma Solar heeft recent op ons nieuwe huis zonnepanelen geplaatst. Op advies zijn deze aan beide kanten van het dak gelegd, om zo gedurende de dag optimaal te kunnen presteren. Gekoppeld aan een 8kW batterij, leveren de panelen voldoende vermogen voor ons huis.

We hebben het contact met Damsma Solar als zeer prettig ervaren, zowel in de communicatie vooraf als tijdens het plaatsen.

23 juli 2025

Goed bedrijf, goede kwaliteit

Een van de weinig gewoon nuchtere goede bedrijven in de energietransitie branche.

Na een gesprek met Chris voor thuis besloten om af te wijken van hun standaard omvormer omdat ik graag bepaalde functies wilde(lokaal uitlezen ipv over cloud, upgradebaar met thuisbatterij, 48v thuisbatterij). Hierin heeft Damsma meegedacht i.p.v. sturen naar standaard oplossingen.

Na uitbreiding van originele offerte akkoord gegaan en goed in de loop gehouden. Hierin goed op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen, problemen etc.

Tijdens plaatsing stonden ze perfect op tijd voor de deur. Toen nog eenmalig alles doorgesproken en zijn ze aan de slag gegaan. En wat liggen ze mooi! Echt super strak en je ziet er gewoon niets van. Ook mooie panelen geleverd die zelfs op slechte dagen gewoon standaard 300-600 watt leveren.

Ook in het kader van de salderingsregeling die eraf gaat meegedacht om niet 1 dakdeel te beleggen maar over 2 te splitten. Hierin ook met omvormerkeuze goed gecheckt of deze past.

Tijdens installatie leuke mensen over de vloer met oog voor detail en begrip voor je spullen(denk aan vooruitkijken op het feit dat het gaat regenen en vragen om een doek of extra uitloopmat om de vloer schoon te houden).

Super blij met de keuze, service en levering

28 mei 2025

Bij aanvraag van een uitbreidingspakket…

Bij aanschaf van een compleet pakket staan ze voor je klaar, maar zodra het over de aftersales gaat is het huilen met de pet op. Dit bedrijf weigert mee te denken met de (oude) klant, erg jammer.

Op mijn vraag om 2 extra panelen te plaatsen "berekenen" ze aan de hand van grondfoto's dat het niet past.
Op mijn handmatig opmeten dat het wel past blijven ze ontkennend reageren.
Arrogantie staat duidelijk bovenaan in dit bedrijf, menselijkheid is ver te zoeken.

Erg jammer, ik had graag een opdracht gegeven voor de bijplaatsing van nog 4 panelen, maar blijkbaar is mijn kleine opdrachtje niet interessant voor dit bedrijf. Ik adviseer niemand ooit met dit bedrijf in zee te gaan!

Als dank voor deze review hebben ze direct gezorgd dat de Solar app niet meer werkt. Wat een professioneel bedrijf...not!

17 september 2022

Persoonlijke service blijkt doorslaggevend.

Meerdere klanten hebben wij door verwezen naar Damsma Solar en zijn zeer tevreden over de persoonlijke toelichting tijdens het persoonlijke gesprek met de heer M. Damsma.
Daarbij zijn meerdere mogelijkheden door genomen op het gebied van de type zonnepanelen en WP die zij leveren en de type omvormers. Maar ook meerdere prijsopgaves gebasseerd op het aantal zonnepanelen.
Onze klanten komen o.a uit Hoorn, Zwaag, Heerhugowaard, Almere, Maarssen Utrecht en Heemskerk. Deze hebben zowel een schuin-als platdak constructie en zijn tijdens een controle van ons bedrijf allemaal uitermate tevreden over de werkwijze van Damsma Solar uit Hoorn.

22 augustus 2017

Kundig advies en fijne meedenkende service

Tussen de plens-en onweersbuien door heeft Damsma Solar hard gewerkt om ons dak te voorzien van 15 zonnepanelen met optimizers. Vooraf een uitgebreide offerte gekregen en heel veel kundig advies wat voor ons de knoop doorhakte. Een snelle levertijd, keurig afgewerkt zowel binnen als buitenshuis en fijne meedenkende service! Wij zijn er erg blij mee!

18 juli 2017