3,0

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

3,0

Alle reviews

6 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

Taxatiewaarde wijkt sterk af van marktwaarde en rapport bevat fouten

Ik heb een Desktop Taxatie bij Calcasa aangevraagd voor een renteverlaging bij de bank. De getaxeerde waarde kwam bijna €40.000 lager uit dan wat op basis van Funda-data en zeer recente verkopen in direct omliggende straten een realistische marktwaarde lijkt.

Bij het doornemen van het rapport ontdekte ik meerdere feitelijke onjuistheden. Zo werd een foto van de woning van de buren gebruikt als verificatie van het object en klopte de vermelde afstand tot het metrostation niet. Op mijn verzoek om herziening werd aangegeven dat dergelijke gegevens slechts illustratief zijn en dat de waardering is gebaseerd op een geautomatiseerd model en referentieobjecten.

Wat mij vooral tegenvalt, is dat er nauwelijks ruimte lijkt te zijn voor correctie wanneer aantoonbare fouten worden geconstateerd. De waardebepaling blijft daarmee een uitkomst van een model waarvan de onderbouwing voor de klant beperkt inzichtelijk is.
Daarnaast zijn de kosten in enkele jaren tijd ook flink gestegen: van €79 in 2023 naar €110 in 2026.

Mijn advies: overweeg een fysieke taxatie als je woning afwijkt van het gemiddelde, bijvoorbeeld door een groter perceel of andere specifieke kenmerken. Ook wanneer je voor een hypotheek, renteverlaging of verkoop de meest realistische marktwaarde nodig hebt (wat toch tienduizenden euro's kan schelen), kan een fysieke taxatie een betere keuze zijn. In mijn geval gaf de desktop taxatie geen realistisch beeld van de werkelijke marktwaarde.

17 juni 2026

Taxatie aangevraagd, kan niet uitgevoerd worden...

Taxatie aangevraagd, maar kon niet uitgevoerd worden. Met dezelfde redenen als andere reviews hier, minimaal 5 ton overwaarde maar ze kunnen niet bepalen wat de waarde is.

Gelukkig kan je vervolgens wel voor €600 een "echte" taxatie afnemen, juist.. Dat doen we dan wel ergens anders

21 mei 2026

foute taxatie - gebaseerd op oude kadaster informatie

taxatie is binnen 4 uur ontvangen. Echter, het perceelsoppervlak is onjuist opgegeven met alsz argument 'Wij hebben de perceelgrootte ontvangen van het Kadaster bij de aanlevering van de woningtransactie'. Geen idee wanneer dat was maar het perceel is 6 jaren geleden met 20% vergroot. Dat kan je zo nagaan bij het kadaster maar blijkbaar gebruiken ze er gewoon verouderde gegevens. Aanpassen van de taxatie is niet mogelijk. Ik kan hem wel laten intrekken. Maakt in mijn geval misschien niet veel uit, maar wees er voorzichtig mee.

26 februari 2026

Snelle service

Snelle service! Door eigen toedoen verkeerde bank geselecteerd. Via de support een nieuwe aanvraag gedaan met restitutie van de oude. Klasse.

3 februari 2026

Incompetente organisatie!

Vandaag desktop taxatie aangevraagd via Calcasa.
Deze werd afgewezen op basis van belachelijke argumenten:
"taxateur twijfelt over de woningkenmerken"
"taxateur vindt dat....marktwaarde niet goed kan worden onderbouwd"

Al deze info "ligt op straat"!
Men heeft 4 uur de tijd om dit uit te zoeken maar kennelijk heeft deze "taxateur" daar geen zin in.

Gevolg: ik wordt nu, onnodig, verplicht een kostbare "normale" taxatie te laten uitvoeren.
Bedankt Calcasa!

10 oktober 2025

Foutieve Calcasa Desktop aangevraagd

Ik heb een Calcasa Desktop aangevraagd, en hierbij de verkeerde bank gekozen. Heel stom! Echter na een mailtje en de situatie te hebben uitgelegd, werd mij meteen een super oplossing aangeboden. Vraag een nieuwe aan, en je krijgt bij bewijs je geld terug van de foutieve aanvraag. A€95,-

Zo geschiedde en heb netjes mijn geld terug gestort gekregen!

Bedankt namens een tevreden klant!

31 juli 2025

Is dit jouw bedrijf?