1. Dieren en huisdieren

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Een huisdier speelt een hele belangrijke rol in het gezin. Het is dan ook erg verdrietig als je maatje komt te overlijden. Of het nu om een cavia, konijn, hond, kat of papagaai gaat, er komen vaak veel emoties vrij bij het verlies van uw huisdier. Dit kan soms heel ingrijpend zijn en gaat gepaard met gevoelens als verdriet, boosheid en ongeloof. Daarom verdient ieder huisdier ook een waardig afscheid. Sommige huisdieren worden begraven rondom het huis, maar dit is niet in elke gemeente toegestaan en wellicht is dit ook niet een prettig idee wanneer u bijvoorbeeld in de toekomst gaat verhuizen. Tegenwoordig kiezen daarom veel huisdiereigenaren ervoor om hun geliefde huisdier te laten cremeren. Bij Dierencrematorium Apeldoorn zijn er diverse crematies mogelijk. Om de juiste vorm van crematie te kiezen die bij uw wensen past, zullen we wanneer uw huisdier bij ons is, met elkaar, alle mogelijkheden met u doornemen. U kunt dan ook desgewenst in een van onze sfeervolle en huiselijk ingerichte kamers in alle rust afscheid nemen van uw huisdier.

4,4

Uitstekend

Een warm bad

Allereerst was het telefonisch contact snel en duidelijk.
Toen wij ons lieve beestje kwamen brengen waren we overmand door emoties, hiervoor is alle tijd en ruimte. Kaarsjes stonden aan en was een warme sfeer.
Duidelijke uitleg en we kregen een heel mooi herinnerings hartje ❤️
We hebben uitgebreid afscheid kunnen nemen op ons eigen tempo en ook hier weer alle begrip.
Bij ophalen van de urn kregen we nog een mooi certificaat mee
Wij zijn blij dat het allemaal zo mooi en warm is gegaan. We hopen hier nooit meer te hoeven komen maar anders graag weer bij deze lieve dames.

4 maart 2026

Na een heftige

Na een heftige, volkomen onverwachte week met onze poes Taijo overleed ze de 27-ste in de vroege
ochtend. Diezelfde dag hebben wij contact opgenomen met Dierencrematorium Apeldoorn. Alleen het telefoongesprek al gaf een liefdevol en warm gevoel. We konden Taijo dezelfde dag komen brengen.
Het was een warm welkom vol warmte en liefde voor de situatie. Er werd met veel interesse gevraagd naar het leven van de poes. Taijo werd gelijk met veel aandacht in de afscheidskamer opgebaard.
Naar 10 min. kwam de medewerker naar ons toe om de wensen door te nemen. We hoefden dus niet naar een commercieel kantoor. Gewoon lekker huiselijk.
Naar een paar dagen konden we Taijo weer ophalen en stond haar as blikje tussen twee brandende kaarsen. Ook wist de medewerker nog steeds de betekenis van onze andere twee katten.
Het zij de kleine dingen deel het totaal een heel goed gevoel geven.

27 september 2025

Er bestaan nog echt lieve empatische mensen

7 juni mijn allerliefste Chica bij Dierencrematorium laten cremeren nadat ze door een valse hond was doodgebeten, na drie weken heb ik weer een nieuw hondje gekocht en helaas had deze een aangeboren gebrek en moest ik dit liefje ook laten inslapen. Van dit alles heb ik heel veel verdriet, maar bij het crematorium hebben ze mij fantastisch opgevangen, wat een ontzettende lieve en empatische mensen werken hier. Ik raad iedereen die een dier verliest en het wil laten cremeren hiernaar toe te gaan. Echt grandioos en persoonlijk. Een hele dikke 5 sterren!!! Nellie Keijer

16 juli 2025

mooie mensen

Het was voor mij de eerste x dat ik daar was ik wist niet dat hun zo dichtbij zaten nraal ging ik naar deventer.
Maar deze mensen zijn ook super ze zijn erg mee levend en zorgzaam voor je ik had er meteen een goed gevoel bij ook hoe het er allemaal uit ziet.
ik wil ze erg bedanken oa: dat ik zelfs iets eerder terecht kon dan afgesproken

29 april 2025

Crematie konijn Snipje

Onze konijn is eind januari overleden en we wouden iets 'tastbaars,' van onze konijn hebben. We kwamen algauw uit bij dier crematorium Apeldoorn uit. Vanaf het moment dat we een afspraak hadden gemaakt tot en met het afhalen van de as en de certificaat werd je van begin af aan op de hoogte gehouden. Ons konijn kreeg tot aan de crematie een eigen kamer waarbij waarbij een herinnering hart bij het konijn neer möchten leggen en wij zelf kregen er ook 1 mee. Dames, bedankt voor alles

4 februari 2025

Mooi en vol liefde

8 okt hebben wij onverwacht afscheid moeten nemen van onze Ajoy.
Helaas lag onze lieverd in een ander crematorium waar wij een heel naar gevoel bij kregen. Al in het telefoongesprek met Annemarijn voelden wij ons gehoord, de keus was snel gemaakt om onze Ajoy weg te halen waar zij was en over te brengen naar Apeldoorn, wat een verademing en wat een liefde!

Wij konden volledig op onze eigen manier de crematie laten uitvoeren, onze jongens kregen uitgebreid de tijd om afscheid te nemen en als gezin hebben wij elke stap van de crematie gezamenlijk doorgemaakt.

Heel bijzonder was het verbindingshartje, ook onze jongens kregen er 1. Het binnenkant van het houten hartje druk je eruit en laat je bij de hond, de buitenkant was voor onszelf en door het oogje wat eraan zit kan je er bv een hangertje van maken.
We hebben prachtige poot en snuitafdrukken.

Wij zijn zo blij dat we de keus hebben gemaakt om Ajoy naar Apeldoorn te brengen.
De tekst op het crematiecertificaat is prachtig.

Ruime keus in urnen en sieraden.

Nogmaals dank jullie wel voor jullie aanpak in een verdrietige periode.

15 oktober 2024

Lieve Luna

😍😍ik heb geen woorden voor hoe deze dames ons hebben geholpen.
Wij hebben wat problemen met een andere crematorium. We zijn daar super slecht behandeld, dus je vertrouwen is dan wat verloren. Tot dat we hier kwamen. We werden zo netjes geholpen. Onze hond lag er super netjes bij in een mooie schone rustige kamer. Er werd netjes geluisterd naar de wensen die wij hadden. Toen ze klaar was gaf ze de buiten kant van een hartje. Dus wij dachten huh wat is dat dan. Maar WAUW de betekenis van het HARTJE was zo mooi. Het kleine hartje gaat met de hond mee en het andere hartje was dus voor ons. We mochten alles zien van oven tot vriescel. Deze mensen waren zo open. Ze hielden niks verborgen of dingen wat we niet mochten zien. Ze hebben ook een wand met allemaal foto’s van verschillende dieren die daar gecremeerd zijn. Wij kregen echt een gevoel dat deze mensen de overleden dieren met RESPECT behandelen tot ze er echt niet meer zijn.
Wij zijn deze mensen echt zo dankbaar voor alles. Er zijn geen woorden voor hoe deze mensen zijn en hoe goed hun hun werk doen.
Onze dochtertje ( die niet bij het afscheid was) is heel blij met het extra HARTjE die wij hebben gekregen. Nogmaals super bedankt voor de goede zorgen.
~LUNA~

13 september 2024

Lea crematie

Lieve mensen van het dierencrematorium apeldoorn
Vandaag heb ik Lea bij jullie laten cremeren
Jullie zijn kanjer super geholpen
Maar het is een groot gemis

8 juli 2024

Lieve mensen

Lieve mensen,
Bedankt voor jullie goede zorgen bij het cremeren van onze lieve Ella. Wat is het mooi, vredig en warm bij jullie. Wat zijn we dankbaar dat wij bij jullie terecht konden! Een aanrader voor een ieder die zijn huisdier lief heeft en een waardig afscheid wil geven. Ze doen het met zo veel passie. Jullie zijn open en eerlijk niks is te gek en alles is mogelijk. Bedankt voor alles. Ondanks dat we onze Ella eg mis .
Hartelijke groet,
Bob en Eliana

19 juli 2023

Een zorg minder in een tijd van verdriet.

Wij hebben onze lieve kater hierheen moeten brengen en dankzij Ans en Annemarijn is dat een waardevolle herinnering geworden. Een goede stap in de rouwverwerking. Alles was mogelijk, alles bespreekbaar. Sfeervolle ruimtes, geen haast en een begrijpend, luisterend oor.
Ik raad deze beide dames met heel mijn hart aan. Laat hen voor je dier zorgen op hun laatste reis. Dat maakt het grote verdriet zeker wat dragelijker. <3

14 september 2021