Discogs Reviews

1.116

1,7

Als database voor releases is het top, voor kopen niet. Ideaal om verschillende vinyl-releases te vergelijken, zit een bepaalde remix op een bepaalde editie, hoe lang zijn de tracks, dit deel werkt... Toon meer

Bedriegers eerste klas Platen kopen die nooit aankomen en dan wil de verkoper slechts de helft vergoeden. De verzending is op risico van de koper zei hij. Ook beoordelingsbedrog alom. Ik kocht vij... Toon meer

1. Muziekwinkel
  2. ook in
  3. Hobbywinkel

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Buy rare and hard to find music on vinyl records and used CDs from thousands of online record stores. Manage your music collection with a detailed discography on rock, electronic, hip hop, classical and other popular and obscure music genres.

Zeer slecht

1K reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

(1.116)

166 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Als database voor releases is het top, voor kopen niet.

Als database voor releases is het top, voor kopen niet.
Ideaal om verschillende vinyl-releases te vergelijken, zit een bepaalde remix op een bepaalde editie, hoe lang zijn de tracks, dit deel werkt top.
Maar de verkoopsite is hopeloos. Zoekfunctie werkt niet, betalen met WERO is onmogelijk, dit gaat via PayPal en gaat standaard mis, dan krijg je negatieve feedback. Gelukkig komt geld na 5 dagen wel terug op je rekening, maar dit werkt natuurlijk niet. In theorie prima prijzen voor tweedehands, maar als koopsite een draak, ik haal mijn vinyl wel op Vinted.

9 juni 2026

Goede database voor muziek, maar marktplaats zit vol met onbetrouwbare verkopers.

IDEAL werkt niet op deze website en er zitten veel oplichters die via dat website hun CDs verkopen, maar niet bestraft daarvoor worden. Verkopers krijgen negatieve en neutrale feedback, maar zijn nog steeds doorgelaten om mensen op te lichten door negatieve en neutrale recensies te verwijderen. Daardoor kunnen oplichters mensen oplichten.

Discogs biedt ook geen vergoeding voor je bestelling, dus als de verkoper geen terugbetalingen geeft ben je pas je geld kwijt als je defecte audio ontvangt.

Als je een product van deze website wilt verkopen, koop niks van een persoon zonder zorgvuldig de negatieve en neutrale recensies eerst te lezen en de beoordeling af te trekken van 90 en te gebruiken als een beoordeling op een schaal van 10. Veel verkopers gebruiken misleidende reclames om beschadigde CDs en LPs te kopen.

Verder nog is het een prima marktplaats voor het vinden van CDs, maar als je niet geïnteresseerd bent in zeldzame underground muziek zou ik het website beter aan de kant laten liggen.

Het website biedt wel een hele handige database dat bewerkt wordt door meerdere personen, net zoals Rate Your Music, maar dan gemaakt voor fysieke media.

25 mei 2025

Betaling niet verwerkt, SLECHTE site!

Ik ben dom geweest heb niet eerst op Turstpilot gekeken voordat ik iets kocht via Discogs. Maar wat een slechtwerkende site! Ik heb net voor het eerst iets gekocht en betaald met iDea/Werol. Ik krijg de hele tijd het volgende te zien:

"We'll send you back to the merchant now to confirm your order. Thank you for using iDEAL."

Nu zegt het systeem dat ik nog steeds niet heb betaald. Dat is 18 euro weggegooid!

Wees gewaarschuwd!

29 maart 2026

Goed maar wordt steeds minder

Het is helaas het enige uitgebreide platform voor gebruikt vinyl maar de laatste jaren erg achteruit gegaan. Kwaliteit vinyl valt steeds meer tegen en de klantenservice heb je helemaal niets aan. Je moet geluk hebben met je bestelling maar dat is de gok van tweedehands vinyl.

16 februari 2026

Musicom olot sl

via dit bedrijf een lp gekocht bij musicom olot sl pakket voledig vernietigd ontvangen water droop eruit. Na contact wilde het verkopende bedrijf op geen enkele manier meewerken en deed eigenlijk zeer vervelend had ik het maar niet aan moeten nemen werd er gezegd alleen toen ik het aannam was de schade nog niet zichtbaar dat bleek pas toen het plastic werd verwijderd. dus ik adviseer als je je geld niet kwijt wil raken er niets te kopen.

24 december 2025

het word er niet beter op

het word er niet beter op
elke x verzinnen ze weer meer trucjes om geld te verdienen aan je
ik begrijp dat je een fee betaald als je gebruik maakt van hun site en daarop je items aanbied,
wat ik niet begrijp is dat men fee gaat berekenen over het feit dat ik gebuikt maak van postnl en of een andere vervoersbedrijf.
dat is toch mijn keuze? waarom moet daar fee over betaald worden? ik betaal de verzendkosten ,plakband ,verpak materiaal en dan ook eens gaan betalen voor het gebruik van deze bezorgdienst?
wat een onzin...
melkkoe weer !

16 september 2025

Bedriegers eerste klas

Bedriegers eerste klas
Ook beoordelingsbedrog alom. Ik kocht vijf items NM, toen ze aankwamen kraakten ze van voor tot achter maw enkel goed voor de vuilbak.
Ik heb gisteren na 100den euro's te hebben uitgegeven mijn account definitief verwijderd, mij zien ze daar nooit meer terug.

12 september 2025

Ze hebben het niet op orde

Een dag na betaling kreeg ik een email dat betaling niet voltooid kon worden en dat ik na een paar dagen m’n geld terug zou krijgen, deze email kreeg ik binnen anderhalf uur vier keer. Daarna bericht achtergelaten onder mijn order en gevraagd hoe verder te gaan. Als antwoord kreeg ik dat ze hier nog nooit van hadden gehoord en ik maar contact op moest nemen met Paypal. Beetje curieus want ik heb zelf geen Paypal dus is dit iets tussen discogs en Paypal. Na een paar dagen kreeg ik idd mn geld terug. Nog een paar dagen later email ontvangen met de vraag of de order gecanceld kan worden en dat ik anders als klant een slechte review van hun krijg! Denk niet dat ik me hier nog eens aan brand

3 augustus 2025

Wat als Paypal betaling niet aankomt?

LP besteld en via IDeal betaald naar Paypal van Discogs. Betaling naar seller lukte blijkbaar niet en ik zou mijn geld binnen twee weken terugkrijgen. Ik bellen naar Paypal en iDeal die beide naar andere partij wijzen. Discogs doet niets, enkel BS excuus dat Paypal soms niet werkt als je via telefoon bestelt ( heb ik niet gedaan). Actie ligt na een maand (!) bij iDeal, hopelijk krijg ik mijn geld terug.

21 februari 2025

KOPERS OPGEPAST!!!

KOPERS OPGEPAST!!!

Je hebt hier geen enkele vorm van kopersbescherming.
Discogs heeft een leuke text bij de release die je wilt kopen van iemand waar staat dat de koper alle verantwoordelijkheid neemt. Je raad het al, dat is verre van waarheid.

Als een koper je een slechte LP of CD toestuurt die ondergewaardeerd is krijg je alleen je geld terug als je het terug stuurt OP EIGEN KOSTEN.
Dus OF je hebt een slechte LP/CD OF je bent geld kwijt en hebt niks.

Daarnaast doet Discogs NIKS aan bemiddeling en wijzen ze altijd naar PayPal, die uiteraard dan zelfs als je bewijs aanlevert van slechte goederen hetzelfde principe hanteert van betaal maar de retourkosten dan krijg je het aankoopbedrag terug. VAN DE ZOTTE!!!

Je kan beter naar een platenwinkel gaan of ergens in de buurt bij kopers ophalen, digitaal kopen via Discogs is een risico en 9 van de 10 keer zal je zien dat kopers express te hoog waarderen omdat ze weten dat ze een slechte plaat kunnen verkopen (voor dus eigenlijk teveel geld aan mensen die niet willen klagen) OF de plaat retour ontvangen en het gewoon nog een keer doen.

Grote kopers waar je melding van doet, dat ze brutaal zijn of agressief reageren en/of je proberen af te zetten doet helemaal niks. Deze kopers zijn te groot en mogen gewoon doorgaan met verkopen zonder problemen.

De slechte reviews worden bij kopers ook heeeeeeeeeeeeel gemakkelijk weer verwijdert door Discogs, omdat de kopers dan weer meer blijven verkopen.

PAS OP MENSEN, het is een soort Marktplaats aan het worden.

8 januari 2025

Vandaag twee redelijke grote orders…

Vandaag twee redelijke grote orders binnengekregen, kopers betaalden via IDeal. Dit werkt dus niet, bedrag wordt afgeschreven en vervolgens gebeurt er niets.
Bij één koper kwam er een notificatie dat de betaling niet gelukt was. Ik heb klantenservice Discogs gemaild geen antwoord. Op diverse forums wijst Discogs naar IDeal/PayPal en IDeal/PayPal naar Discogs. Ik en mijn klanten zitten nu in de problemen, een hoop geld wat ergens rondzwerft. Discogs neemt geen afscheid van hun IDeal betaalsysteem terwijl dit heel veel problemen geeft.

22 augustus 2024

Discogs als hoeder van onze moraal...

Nog steeds handig om info op te zoeken maar als verkoopsite gedragen ze zich meer en meer als monopolist wat zich uit in exorbitante selling fees. Sinds kort censureren ze ook hoezen/afbeeldingen van blote vrouwen. Blote mannen, hard drugs en wapens en geweld zijn echter geen probleem.

15 juli 2024

Dubbele btw

Een prachtige aankoop gedaan via deze website. Echter heb ik zowel bij aankoop als bij bezorging 21% btw moeten betalen. Meteen contact opgenomen via het formulier op de website maar tot op heden (2 weken later) geen enkele reactie mogen ontvangen. Niet oke!

Eens maar nooit meer helaas.

4 juni 2024

Al jaren een account en zo in eens word…

Al jaren een account en zo in eens word mijn account geblokeerd, om wat voor reden tja zeg het maar.
al heel veel gemailt, maar ik schiet er geen klap mee op.je kan niet even iemand bellen die het probleem oplost, kortom klanten serivice is waardeloos.
1 ster is nog te veel.

hopelijk komen ze op deze manier wel met een oplossing,
inplaats van die onzin dingen te sturen zie hier voor support daar schieten we niks mee op.

29 april 2024

Antwoord van Discogs

Hoi, wat vervelend om te lezen dat je niet meer kan inloggen en ons niet weet te bereiken. Wij hebben inderdaad geen telefonische klantenservice, maar je kan contact met ons opnemen via https://support.discogs.com/hc/requests/new.

Zorg er alsjeblieft voor dat je ons altijd mailt met het email adres waar jouw account mee verbonden is.

Kopersbescherming ver te zoeken hier

Verkoper levert cd’s die geheel niet volgens de kwaliteit zijn zoals geadverteerd: en volgens het grading-systeem van Discogs. Tot twee keer toe. Geen excuus van de verkoper. Koper geeft verkoper dan een eerlijke review waarop de verkoper op valse wijze/foutief de koper negatief gaat waarderen; gaat lopen jennen in plaats van zijn fout inzien en recht zetten. Koper wijst verkoper op de rotstreken van de verkoper, waarop verkoper zich onterecht beklaagd met valse aantijgingen bij Discogs, of blijkbaar het hier toepasselijke woord ‘smeerlap’ bedreigend vindt. Intussen heeft koper ook een klacht ingediend over de deceptie/oplichting van de verkoper. Echter koper wordt - zo blijkt na lang zoeken in de berichten - ‘suspended’ zonder dat de verkoper terecht gewezen wordt. Omgekeerde wereld dus, of sjoemelen loont. Van kopersbescherming volgens EU regels hebben ze bij Discogs blijkbaar nog niet (adequaat) gehoord.

Discogs reageert traag en communicatie is onduidelijk. Uiteindelijk na veel geharrewar door Discogs en verkoper goed gemaakt. Jammer dat dat zo moet gaan.

22 maart 2024

Antwoord van Discogs

Hoi, wat vervelend om te horen dat je een nare ervaring met een Verkoper op ons platform hebt gehad. We snappen dat je in dergelijke situaties emotioneel kan reageren, maar houd er rekening mee dat het uitschelden van andere Gebruikers van Discogs niet toegestaan is. Dit kan inderdaad leiden tot een (tijdelijke) schorsing van je account; hierbij wordt de reden van schorsing altijd gemeld. Communicatie op Discogs dient altijd beleefd te zijn, en mocht je onenigheid hebben met een andere Gebruiker dan kan je altijd contact opnemen met Community Support.

Dat gezegd hebbende, het ontvangen van Items die in een mindere staat zijn dan geadverteerd hoort natuurlijk niet te gebeuren. Als dit gebeurt raden wij altijd aan het eerst (vriendelijk) te communiceren. Verkopers mogen geen terugzending weigeren, maar zijn niet verplicht de kosten van het terug sturen te dekken; ik zie dat deze Verkoper dat wel heeft aangeboden. Het doen van een gedeeltelijke terugbetaling (of korting) is ook een optie, maar kan alleen gebeuren met goeddunken van de Verkoper. Als Koper en Verkoper het niet eens kunnen worden, raden wij aan contact op te nemen met de betalingsprovider.

Wimpelt verantwoordelijkheid af

Ik kreeg een bijzonder laag bod op een relatief zeldzame vinyl, weigerde, en werd door de koper bekritiseerd en beledigd. Dacht de persoon te blocken en dat het verhaal af was, maar vlak erna kocht hij aan volledige prijs en nog wat zaken. Ik had al een vermoeden van iets niet pluis maar als ik dan zelf cancel, kreeg ik slechte review.
Koper waren verkregen en ja hoor, hij beweert dat het niet de versie is die hij wou als 'kenner' en heeft het over een versie die in alle 21 op discogs niet eens bestaat, en opent een paypal claim. Sindsdien is mijn geld geblokkeerd daar, weigert hij zowel vrij te geven alsook de items terug te sturen, en ontving ik de ene verwensing na de andere op zowel discogs messages als email. Als ik zou berichten blokkeren heeft hij een extra stok achterhande met een screenshot naar paypal toe dus ik moet dr verwensingen maar ondergaan.

Discogs zegt dat 1 keer betaling gebeurde met paypal, zij geen verantwoordelijkheid meer hebben en je het maar met hen moet zien te redden. Dus een paypal claim gebaseerd op info uit hun database boeit hen niet, en de manier van handelen evenmin. Maar ze nemen wel per verkoop het dubbele aan percentage op elk object dan paypal doet. Netjes gerekend zo, ondertussen 6 weken gaande, afgaande op reviews ben ik niet de enige met zo een ervaring met die persoon en ook het forum staat vol met berichten over scammers, maar het laat hen koud zolang ze hun percentage maar op elke transactie kunnen nemen blijkbaar. Bij mij was het einddoel duidelijk een deel van het geld terugvorderen zodat koper het aan initiële prijs had, paypal vraagt terug te sturen en ging er niet in mee, en sindsdien een hoop berichten met beledigingen, geen geld, en desinteresse bij discogs support met antwoorden als 'Indeed, Discogs is not the payment provider here and therefore can't be involved in a dispute'. Feedback om anderen te waarschuwen, halen ze wél weg, dan kan het plots wel. Want dat zou aankoop/verkoop en hun percentages kunnen beïnvloeden natuurlijk.

Volgt dit überhaupt de Europese regels voor handel op die manier? 1 keer je zelf geld trekt heb je wel degelijk aansprakelijkheid, het is geen marktplaats of 2dehands...

4 maart 2024

Hoi,

Wat vervelend om te horen dat je een nare ervaring hebt met een verkoop op Discogs. Het versturen van verwensingen is natuurlijk niet gewenst gedrag en we raden aan om dit altijd aan ons te melden. Kopers en Verkopers dienen ten allen tijden vriendelijk en oplossingsgericht met elkaar te communiceren. Dit kan je wel het beste op de Orderpagina zelf doen, zodat wij er ook beter zicht op hebben (indien nodig kan je altijd de privéberichten van een andere Gebruiker blokkeren in je settings). Wat betreft het achterlaten van Feedback, dient dit ook altijd onze regels te volgen, anders kan het weer worden verwijdert: https://support.discogs.com/hc/en-us/articles/360024701993-Feedback-Guidelines
Maar dit zijn de regels van Discogs; als er een betaling wordt gemaakt, komen de regels van de betalingsprovider er ook nog bij. PayPal biedt een platform aan waar betalingen worden verwerkt en beschermd. Zodoende kan een Koper ook een terugbetaling eisen of een dispuut openen. Wij hebben geen inzicht in zo'n traject, maar kunnen wel advies geven (aan beide partijen). Wij raden aan als Verkoper altijd een terugzending te accepteren; PayPal zal dit ook voorstellen. De Verkoper is overigens niet verantwoordelijk voor de betaling hiervoor en een terugbetaling dient alleen te gebeuren als de Items weer door de Verkoper zijn ontvangen en in de beschreven toestand zijn (indien dit niet het geval is, moet je het aan PayPal en ons rapporteren).

Wat een slechte website

Wat een slechte website. Ik probeer in te loggen maar krijg constant een nieuwe "robotcode". Laat maar

21 februari 2024

Antwoord van Discogs

Hoi, wat vervelend dat het je niet lukt om in te loggen. Wij hebben ondertussen deze CAPTCHA verzoeken een beetje afgeschaald dus ik zou aanraden om het nog een keer te proberen. Mocht het nog steeds niet lukken, dan kan je altijd contact met ons opnemen via https://support.discogs.com/hc/en-us/requests/new

Niets kopen bij HSJ records zijn oplichters! met grote bek

3 cd's besteld bij HSJ-Records.
1 van de 3 cd's bleek de verkeerde versie te zijn. De juiste versie was reeds verkocht.
Kan gebeuren uiteraard met een grote collectie.
Ze beloven eerst geld retour voor de cd en de cd mocht ik houden.
Tot zover zeer goede service.
Echter geld niet retour gekregen moest opeens eerst cd retour sturen?
Toen ik daar iets van zei eerste keer grote mond. Toen ik hun confronteerde met hun eigen woorden bleven ze bij hun standpunt cd moet retour. Echter verzendkosten waren voor mijzelf.
Na lang en vaak mailen mocht ik een nieuwe andere cd uitzochten.
Ik blij. Echter cd uitgezocht maar na weken wachten op de bestelde cd niets ontvangen!!!
Zij beweren dat deze wel is geleverd.
De cd stond nog gewoon te koop op Discogs op hun site!
Ze zeiden dat ik gek was dat ik dacht dat ze maar 1 exemplaar hadden ervan.
Na weer wachten heb ik een klacht bij PayPal ingediend.
Vervolgens wordt ik compleet uitgescholden!!!
Beste mensen koop hier niets bij

Zij zeggen dat ik een oplichter ben terwijl ze dit zelf zijn

17 september 2023