Leuk idee, maar uitvoering kan beter en klantenservice is een aanfluiting
Ik was heel enthousiast toen ik hoorde over ellyschoice. Ik heb dan ook snel een abonnement genomen toen ik een aanbieding zag. Helaas ben ik nu, een paar maanden later helemaal niet enthousiast meer.
Het idee is dat je de 1e van elke maand nieuwe boeken krijgt die je kunt downloaden. Heel leuk, maar ik heb mijn boeken van maart nog steeds niet kunnen downloaden, ondanks verschillende mails naar de klantenservice. Bij maart staan namelijk exact dezelfde boeken als bij februari, de eerste maand van mijn abonnement. Daar betaal ik natuurlijk niet voor, en het is nu al 19 april, 7 weken na de datum dat ik de boeken had moeten krijgen. Ik heb Elly gemaild dat ik het ook prima vind als ze me de boeken mailen als het te lastig is om ze te kunnen downloaden, maar ook dat is niet gebeurd.
Ik heb mijn abonnement dan ook opgezegd. Simpel, zou je zeggen. Nou, nee.. Er waren een stuk of tien mailtjes van mijn kant voor nodig voor de klantenservice de datum juist had, hoewel ik deze duidelijk noemde in de mails (heel vaak hadden ze het jaartal mis, januari werd vaak juli, om van de dag nog maar te zwijgen). Ik dacht op een gegeven moment echt dat ik in de maling genomen werd. Dit was blijkbaar niet zo, wat je werkelijk doet afvragen wie er achter de klantenservice zit. Je komt er niet achter, want berichten worden standaard ondertekend met Elly. Telefonisch is dit bedrijf uberhaupt niet bereikbaar, en naar een mailadres moet je ook echt goed zoeken. Ze voeren een actief ontmoedigings beleid om contact te zoeken, dat is duidelijk. Het motto is meer: geld incasseren, en toedeloe!
Kortom: ik vind het een heel leuk idee om een abonnement met ebooks te hebben, maar de uitvoering kan echt beter. Om van de klantenservice nog maar te zwijgen. Heel jammer! Ik hoop dat ik mijn boeken van maart en de volgende maanden nog netjes krijg, maar heb er niet heel veel vertrouwen meer in na mijn contact tot nu toe met de klantenservice. Hopelijk zal Elly mij verbazen!
19 april 2016