Stelletje profiteurs!
Stelletje profiteurs!
Als evenementorganisator doe je bezoekers èn jezelf te min door met dit bedrijf in zee te gaan.
Tijdens de Luminate lichtfestival in de Japanse Tuin in Hasselt, hebben wij nergens op voorhand duidelijke uitleg gekregen over hoeveel geld je daadwerkelijk kwijt bent, en hoe lang het duurt voor je je resterende saldo (en statiegeld) terug krijgt.
Wanneer je iets wil eten of drinken tijdens het evenement heb je geen andere keuze dan eerst een cashless kaart van Entrytickets te laten opwaarderen, als het ware digitale consumptiebonnen. Op zich niks mis mee, maar zo vlot en zo makkelijk als het gaat om een kaart te laten opwaarderen, zo moeilijk en zo traag is het om geld terug te krijgen.
Daar werden we echter pas na de transactie over verwittigd via email;
Naast de extra euro die we al hebben moeten betalen om een account aan te maken, moeten we ook nog eens een euro extra betalen om ons resterend saldo en statiegeld terug te krijgen. Daarbij moeten we die aanvraag doen vóór 30 november doen, anders zijn we het geld kwijt. Het tegoed is ook enkel geldig voor de Luminate lichtvestival.
Om de aanvraag voor restitutie te doen, moesten we eerst persoonlijke gegevens invullen. Dan kregen we de mededeling dat het terugbetalingsproces pas op 30 november zal beginnen (18 dagen later in ons geval), èn dat wanneer het proces eenmaal opgestart het tot een week kan duren voordat ons geld wordt teruggestort!
Ook niet zo fraai: Eerst een mailtje in het Engels, dan weer een ander mailtje in het Nederlands.
Onder het mom van zwerfvuil en lange wachtrijen voorkomen, is dit gewoon een gehaaid en schaamteloos verdienmodel.
Entrytickets rékent erop dat festivalgangers geen moeite willen gaan doen voor een paar euro terug te krijgen, terwijl ze er geen moeite voor zouden hoeven doen!
En als je wèl de moeite doet om je geld terug te krijgen, heeft Entrytickets allemaal gegevens van je, die ze ècht niet nodig hebben om een bedrag op je rekening te storten. Daarbij moet de festivalorganisator ook nog betalen aan Entrytickets om gebruik te mogen maken van hun 'services'. Dus Entrytickeys profiteert trippel.
In deze tijd waarin iedereen gemakkelijk en snel contactloos kan betalen, is het onzinnig om bezoekers op te leggen gebruik te maken van dit systeem, en gezien hoe je op voorhand niet duidelijk wordt gemaakt hoe het precies werkt (en je dus niet geïnformeerd akkoord kunt gaan) vraag ik me af of dit wel wettig is.
Helaas is voor ons door deze omstandigheden de positieve herinnering aan de Japanse Tuin in Hasselt flink verzuurd, want al gaat het misschien om niet zo'n heel groot bedrag, je voelt je werkelijk opgelicht. Al die extra moeite en kosten achteraf, en dat allemaal voor lauwe glühwein aan €5,- per glas.
20/11/2024 Toevoeging:
In respons op deze recensie zegt Entrytickets "het aanmaken van een account is volledig gratis. De enige extra euro die in rekening is gebracht, is voor de verwerking van de terugbetaling."
Dit is niet hoe het aan ons ter plaatse is uitgelegd, en gaat voorbij aan het feit dat het absurd is dat je eerst geld moet betalen, om je geld terug te krijgen. Dit betekent ook dat als je een account opent, je altijd ten minste €1,- kwijt bent (die je betaald om geld terug te krijgen, of omdat er slechts €1,- over is, die je nooit terug krijgt). €1,- is niet veel, maar het is absoluut niet "volledig gratis".
Entrytickets zegt: "We vragen om je persoonsgegevens, zoals naam en rekeningnummer, uitsluitend om het terug te kunnen storten. Indien gewenst kunnen we deze gegevens na de terugbetaling direct verwijderen."
Vergeet niet dat Entrytickets door je verzoek om terugbetaling nu ook je emailadres heeft, en dat Entrytickets precies bijhoudt wat, waar en wanneer je consumeert.
Leuk en aardig dat je gegevens indien gewenst verwijderd kunnen worden, maar dat is wèèr iets waar je extra moeite voor moet doen.
Nogmaals, in deze tijd kunnen we allemaal moeiteloos direct contactloos betalen èn terugbetalen.
Als ik iets in een winkel retourneer, wordt het geld direct contactloos terug op mijn rekening gestort zonder allerlei poespas, emailverkeer, weken lang wachten of extra kosten.
Dit maakt de e-wallet van Entrytickets overbodig, en enkel een manier om geld op te leveren voor Entrytickets zelf.
In respons op mijn recensie zegt Entrytickets "Ter verduidelijking: je terugbetaling wordt binnen 3 tot maximaal 7 dagen na je verzoek op je bankrekening overgeschreven."
Dit is niet wat in de email stond, namelijk dat het terugbetalingsproces pas op 30 november begint (18 dagen later), èn dat na die opstart het een week kan duren voordat ons geld wordt teruggestort.
Bovendien zijn die 7 dagen nu voorbij, en hebben we nog geen geld terug.
Dan kun je als bedrijf zo beleefd reageren als je wil, maar het blijft profiteren.
12 november 2024