Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Oszuści Uważajcie i unikacie wynajmu w Portugalii i Hiszpania W Portugalii skasowali mnie 50 € z niby 7 litrów brakujące do pełnego baku gdzie tankowałem pół h przed lotniskiem i to była hybryda Za... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

2 sterren
1 ster

Zdecydowanie NIE polecam.

Zdecydowanie NIE polecam.

Dokonałem rezerwacji online, wybierając odbiór i zwrot auta na lotnisku. Zapłaciłem z góry 344 EUR – była to przedstawiona jako pełna cena wynajmu.

Po zakończeniu wynajmu zostałem obciążony dodatkowymi ~107 EUR, które NIE były jasno wskazane podczas rezerwacji. Na fakturze pojawiły się m.in.:
- Premium Station Surcharge (~93 EUR)
- One-way fee (~60 EUR)

Co więcej, w odpowiedzi na reklamację firma podała błędne uzasadnienie o rzekomym przekroczeniu limitu kilometrów (500 km), mimo że w mojej rezerwacji widniał limit 800 km, a przejechałem 671 km – czyli mieściłem się w limicie.

Dodatkowo protokół zwrotu wskazuje zupełnie inny przebieg (224 km), co tylko pokazuje chaos w rozliczeniu.

Firma reklamuje się hasłem „No hidden charge”, co w moim przypadku jest całkowicie niezgodne z rzeczywistością.

Brak transparentności cen, błędne uzasadnienia i próby przerzucenia kosztów na klienta.

Zdecydowanie odradzam – szczególnie przy wynajmach lotniskowych.

15 april 2026
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie polecam tej firmy i przestrzegam

Nie polecam tej firmy i przestrzegam. To oszuści. Naciągają na co tylko się da. Mnie akurat naciągnęli na paliwo. Wypożyczyłem samochód, który miał połowę zbiornika paliwa i brak adblue, zgłosiłem to i kazano mi oddać auto z takim samym stanem baku. Po powrocie do domu otrzymałem fakturę, na której zostałem dodatkowo obciążony zarówno brakującym paliwem 77E jak i usługą jego zatankowania 22E. Reklamacji nie uwzględniono. Rzecz działa się na lotnisku w Neapolu. Omijajcie z daleka!!!

8 februari 2026

Uważajcie i unikacie wynajmu w Portugalii i Hiszpania
Zaś w Hiszpanii niby była rysa i skasowali 500€ z depozytu a samochód oddany bez zarzutu w Polsce nigdy nie miałem problemu

17 februari 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Wynajmuje auto z Euoropcar

Wynajmuje auto z Euoropcar juz ktorys raz z kolei. Zazwyczaj z lotniska Goleniow/Szczecin i jestem zachwycona. Zawsze doradza mi najlepsze auto, w najlepszej dla mnie cenie. Dla tych ktorzy narzekaja - jesli wynajmujecie u posrednikow - miejcie pretensje do posrednikow o ukryte koszta i nieczytelne umowy. Wynajmujcie bezposrednio w Euoropcar i bierzcie ubezpieczenia ktore was chronia a nie zdzieraja. Flote maja genialna, obsluga genialna. Napewno tu wroce, bo czuje sie bezpiecznie i zaopiekowana.

3 november 2025

Oszuści

Oszuści, zarezerwowałem auto na lotnisku w Paryżu, zapłaciłem wszystkie dodatkowe ubezpieczenia, na miejscu pan wmawiał mi, że ubezpieczenia te są nieważne, chciałby sprzedac swoje, nie zgodziłem się, powiedział, że trzeba zablokować zaliczkę, kazał coś podpisać po francusku, okazało się że pobrali mi dodatkowa 350 euro, nie wiem za co bo nie dali rozliczenia, radzę omijać te wypożyczalnie, niestety wynająłem auto przez DiscoverCars i nie wiedziałem że to jest posrednik Europacar i nie sprawdziłem tych opinie co trzeba

14 oktober 2025

Nie polecam w 100%

Nie polecam w 100%, firma chciała Nas oszukać i probowała ściągnąć po 2 miesiącach od wynajmu dodatkowe środki (220,00 Euro) z konta. Na szczęście bank zablokował te płatność. Nie dostaliśmy żadnej informacji z Europcar, że chcą Nas z czegoś rozliczać, wyglada na to, że zamierzali Nas okraść.

19 augustus 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Oszuści tyle mogę napisać...rodzina…

Oszuści tyle mogę napisać...
rodzina zamówiła mi auto na lotnisku do odbioru nie stety ale miałem kartę debetową nie aktywną nie mogłem zapłacić telefonem zbliżeniowo bo karta musi być fizycznie u nich...360euro zaliczki nie zwrócą ,nie da się przepisać na innego członka dziwne!. A co w przypadku jak by ktoś mnie okradł i ukradł kartę?? Nie polecam żerowanie na ludziach nic więcej

29 juni 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Oszustwo!samochod rezerwowany i zapłacony…

samochód rezerwowany i zapłacony czesciowo doyouitaly -eurorentacar w Trapani airport. przedstawiciela nie było o umówionym czasie. zjawił sie godzine pózniej wściekły. pomimo info że wypożyczalnia jest na lotnisku była 2 km dalej. tam zażądano 35 euro więcej dziennie niż umówione bo nie akceptują karty revolut! bezczelni ,niegrzeczni. ostatecznie przedpłaty nie odzyskałam i zostałam bez samochodu z dala od lotniska i innych wypożyczalni, a pan twierdzi ze to nie jemu zapłaciłam tylko brokerowi .Absolutnie okropne doświadczenie

16 juni 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Wypożyczalnia Europcar bierze 1500 euro…

Wypożyczalnia Europcar bierze 1500 euro kaucji gdzie mój kolega biorac auto z wypożyczalni na Malcie tym samym lotem nie zapłacił nic oszuści najgorsze wypożyczalnie!!!!!!!! Do tego latając po świecie jeszcze z taką kaucja sie nie spotkałem chory na głowę 500 euro max płaciłem nigdy więcej takiej wypozyczalni polecanej przez biura zostałem obciążony kaucja że swojego konta firmowego gdzie nie miałem wyjścia jak bym wiedział to Boltem bym jeździł ciekawy jestem czy oddadzą kaucja jeśli nie będzie uszkodzeń auta ostatni raz!!!!!

26 juni 2025

Przestrzegam

Przestrzegam ! 2 miesiące po oddaniu samochodu w Alicante zablokowali mi 650 euro mimo pełnego ubezpieczenia za co ? Podobno brakowało elementów tapicerki a dokładnie siateczki za fotelem kierowcy której wypięcie to 10 sekund, mimo tego że mam zdjęcia z przed oddania samochodu gdzie wszystko jest Europcar to olał wysłali mi wiadomość że mogłem się odnieść w ciągu 14 dni tylko że nigdy nie dostałem żadnego e-maila ani pisma. ! Złodzieje !

24 mei 2025

Zdecydowanie odradzam

Zdecydowanie odradzam korzystanie z wypożyczalni Europcar. Opiszę swoje doświadczenie z tą wypożyczalnią. rzecz miała miejsce lotnisku Lubinek w Łodzi 11 kwietnia 2025 roku. Przy wydaniu samochodu nie honorują kart kredytowych przedpłatowych, choć nie przeszkadza im to w pobieraniu opłaty za wynajem. Odstępują od tej zasady, jeśli wynajmujący zgodzi się zapłacić pełne ubezpieczenie, co w przypadku krótkoterminowego wynajmu podraża dwukrotnie koszt wypożyczenia. W moim przypadku po długiej i bezcelowej próbie przekonania pracownika, do akceptacji karty kredytowej przedpłatowej zgodziłem się ostatecznie na zapłatę pełnego ubezpieczenia. I wtedy, ku mojemu zdumieniu pracownik oświadczył, że odmawia wydania samochodu. Odmówił pisemnego potwierdzenia powyższego, odmówił podania przyczyny odmowy. Za to wręczył mi swoją wizytówkę. Żałuję, że nie mogę jej tutaj ujawnić. Taka mściwa satysfakcja, że dokuczy się klientowi, który zajął zbyt wiele czasu. Pomimo, że auta nie wydano - nie z mojej winy przecież - odmówiono mi zwrotu pieniędzy. Reklamacja w centrali nic nie dała. Pracownica centrali stwierdziła, że nie była obecna przy wypożyczeniu, więc nie może się odnieść do zdarzenia. Opiera się na informacji przekazanej przez pracownika z wypożyczalni na Lublinku. A ten, jak mi odpisano twierdził, że nie posiadałem ani karty kredytowej ani debetowej, więc był uprawniony do takiej decyzji. Co było oczywistym kłamstwem. Tym sposobem straciłem pieniądze, ale być może uchroniłem się od przyszłych kłopotów, jakie prawdopodobnie mogłyby mnie spotkać przy zwrocie auta. Kiedy przeczytałem na innej stronie dziesiątki negatywnych komentarzy o Europcar, w których opisywano nagminne przypadki wmawiania klientom dokonywania uszkodzeń samochodów w trakcie okresu wypożyczenia i ściągania pieniędzy z kart kredytowych, pomyślałem, że to dobrze, że nie pożyczyłem wtedy tego samochodu.

11 april 2025

Wynająłem auto w W-wie w pt.23.05

Wynająłem auto w W-wie w pt.23.05. ok.21.00 na lotnisku, celem dostania się do Bydgoszczy . Umowa opiewała na 121 euro do dnia następnego. Okazało się, że muszę dopłacić przeszło stówkę ,bo auto było "niedotankowane"(ozn.przedst.firmy) o 6 litrów. Auto tankowałem na ok. +-2000 m przed lotniskiem. Po interwencji tel. dowiedziałem się, że auto należy tankować przynajmniej do drugiego, a nawet lepiej trzeciego odbicia pistoletu. Jprd..6 dych na karku, biorę auto dosłownie na pięć godzin, płacę przeszło pięć stów i okazuje się,że chciałem ich orżnąć, jak wyliczyli na 6 litrów paliwa...swoją drogą, ciekawejakie mają pomiarówki. Pracownikom , którzy nie byli za uprzejmi ,jak i zarządowi serdecznie dziękuję za możliwość wynajęcia auta i możliwości zwrotu( czytaj kluczyki do skrzynki, bo na miejscu pustki), życząc samych sukcesów i rozwoju ...przede wszystkim ROZWOJU.

26 mei 2025

I rented a car online

I rented a car online, cost around 60 pounds, on site it turned out that they didn't have such a car in the offer, in the end I had to pay over 200 pounds; the service at the airport is nice and helpful; I don't recommend booking online because you can be surprised if you are not prepared for the extra cost

12 mei 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

I warn against this company Europcar

I warn against renting cars from Europcar, especially at the airport in Trieste. Before renting, they send information that if we cross the border, additional fees will be charged daily and in the settlement they charge fees for the entire rental period. They twist and turn and after some time there is no e-mail contact. Poor communication. Picking up the car took about 30 minutes when everything was booked in advance, a tragedy. The car was also different from the one ordered. It would be good if the person managing Europcar read this information about the practices used by their branch in Trieste.

I warn against this company once again.

22 april 2025

Dramat. Never again

Dramat. Miałem nieprzyjemność dwa razy w HUN i ITL. Raz pobrali mi depozyt 50E drugi raz 800E za to samo, pomimo że miałem najdroższy pakiet ubezpieczenia. Czekam już drugi tydzień na zwrot zablokowanych środków. Twierdza ze to wina banku. Bank mówi nie mamy info od firmy, że możemy odblokować.

14 april 2025

Odradzam

Odradzam
Złodzieje ,
Nie oddali nawet kaucji jeszcze po 3 tygodniach

23 maart 2025

Rozliczenie finansowe

Odbiór auta , zdanie auta ok. Jednak po oddaniu auta w ciągu kilku dni została cztery razy pobrana kwota 50 eu , razem 200 eu. Nadmieniam , nie wiadomo za co. Brak kontaktu, brak informacji. Kwalifikuje to jako kradzież.
Z komentarzy innych klientów tej wypożyczalni, praktyka nagminna. Przestrzegam przed tą instytucją.

20 maart 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Krótko bo szkoda słów. Złodzieje. Omijaj z daleka.

Krótko, bo szkoda słów.

Złodzieje.

Po oddaniu auta w stanie idealnym na lotnisku w Lizbonie nie oddali kaucji.
Opis sytuacji:
Auto miało pełne ubezpieczenie, zostało oddane w IDEALNYM stanie. Ponieważ auto oddawane było rano do skrzynki wrzucono to co miało zostać wrzucone zgodnie z tym co przekazał pracownik Europcar. Do skrzynki trafiło więc wszystko zgodnie z wytycznymi pracownika.
Pomimo tego, że oddałem wszystko i oddałem auto idealne zostały potrącone pieniądze.

Nie polecam, nigdy więcej Europcar.

5 juni 2024

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.