Op 8 augustus 2026 een Ford Kuga…
Op 8 augustus 2026 een Ford Kuga gekocht. Na 6 dagen begon het lampje van de ABS te branden, daarna kwamen er nog meer storingsmeldingen binnen, Ik heb dit direct gemeld, maar werd afwezen. Ik heb formeel beroep gedaan op het non-conformiteit. (wettelijke verplichting). Hij heeft niet meer reageert en heb hem nog één dag te komen met een passend voorstel de kosteloos schade te repareren. Als ik niks hoor dan zal ik genoodzaakt zijn om hem formeel in gebreke te stellen.
En dan gaan alle gesprekken via de Jurist. Alle kosten die hieruit voortvloeien komen dan ook voor rekening van deze weigerende handelaar. (denk daarbij aan juridische kosten, verzekeringen, belastingen, vignetten die onbruikbaar zijn geworden en vervangend vervoer wat ik nodig heb etc.). Het ergste vind ik nog dat hij wist dat ik met deze auto eb mijn gezin op vakantie zou gaan, maar willens en wetens een onveilige auto heeft verkocht en weigert dit te herstellen. Na verschillende pogingen om hier op een nette manier tot een oplossing te komen, is meneer niet bereikbaar en reageert niet meer terwijl de appjes en mail zijn gelezen. Ben helaas genoodzaakt om dit uit handen te geven aan een jurist. Zonde van de tijd en energie, maar alles is goed gedocumenteerd met voldoende bewijs. Dus heb je wat leuks gezien, pas goed op!