1. Webhostingbedrijf

FOTBO is a cloud hosting company focused on delivering fast, reliable and affordable VPS solutions. With just a few clicks, you can deploy a high-performance cloud VPS that is exceptionally stable and cost-efficient — our prices are up to 67% lower than many other providers, while still offering top-tier performance.

4,5

Uitstekend

I use a VPS with NVMe

I use a VPS with NVMe - the speed is noticeably higher than with regular SSDs. KVM virtualization also provides solid isolation and stability. Over the entire period of use, there have been no serious performance drops. It’s suitable for both simple websites and more demanding workloads. Fotbo also gave me a discount on a bulk order, for which I’m very grateful.

2 april 2026

Korzystam z tego hostingu od około pół…

Korzystam z tego hostingu od około pół roku, wcześniej siedziałem na droższym providerze i szczerze nie rozumiałem za co przepłacam. Tu cena jest niższa, i nie dlatego że coś jest okrojone - po prostu uczciwe ceny bez narzutu za markę.
Lokalizacje w Europie - testowałem przez Holandię i Niemcy, oba warianty działają stabilnie. Uptime nie śledziłem specjalnie, ale przez pół roku nie przypominam sobie ani jednej awarii - a to mówi samo za siebie.
Wsparcie nie odpowiada natychmiast, czasem trzeba chwilę poczekać, ale odpowiedzi są konkretne i na temat. Panel klienta na początku wydaje się niezbyt intuicyjny, ale po jakimś czasie wszystko staje się jasne.
Ogólnie - technicznie stabilnie, cenowo korzystnie. Dla tych którzy cenią niezawodność bez przepłacania - zdecydowanie polecam.

31 maart 2026

Insgesamt keine Probleme bisher

Insgesamt keine Probleme bisher. Ich habe lange nach einem VPS gesucht und mich schließlich für Fotbo entschieden, weil das Preis-Leistungs-Verhältnis stimmte. Auch der Standort war besser geeignet. Auf Empfehlung eines Freundes habe ich den NVMe-Tarif gewählt — alles läuft schnell und ohne Verzögerungen, was sehr wichtig ist. Außerdem hat mich die Preistransparenz und die vergleichsweise günstigen Kosten gefreut. Meine Website läuft jetzt stabiler und die Ausgaben sind sogar gesunken. Und die Migration verlief übrigens schnell und problemlos.

26 maart 2026

На Фотбо пришла от другого известного…

На Фотбо пришла от другого известного украинского хостера, у которого цены выше почти в 2 раза. Этот сайт выбирала именно по критериям "дешевый хостинг". В итоге - разницы почти нет, и фотбо даже в чем то лучше. заявки обрабатываются в разы быстрее, падений пока не замечала. надеюсь никаких сюрпризов не будет, посмотрим со временем

9 maart 2026

Этот хостинг мне посоветовал друг…

Этот хостинг мне посоветовал друг айтишник. пока все нравится, пользуюсь 4 месяца У компании очень приятная и отзывчивая поддержка, не грубят и адекватно общаются. Вот скидку дали на второй сервер из-за небольшой неурядицы. Мелочь, а приятно.

5 maart 2026

Je ne peux dire que du bien de cet…

Je ne peux dire que du bien de cet hébergeur. Je suis client depuis très longtemps. Il y a eu des hauts et des bas. Mais le plus important, c'est qu'on vous aidera et vous comprendra toujours ici. C'est aussi un excellent service si vous avez besoin de stocker de très grandes quantités de données et que vous souhaitez économiser de l'argent.

17 maart 2026

Hi everyone)

Hi everyone). I want to leave a review. I use a couple of VPS from Fotbo and want to praise the company for the conditions they provide. In all my support requests and there have been more than 10 of them no one has ever ignored me. Issues are resolved faster than on other platforms. That's a fact. Other users will confirm it. The prices are also very good. They haven't been raised yet, which is a plus. And there's a lot more I could say, but I won't go into detail. It's a reliable option.

28 februari 2026

Чудовий варіант

Мені подобається Фотбо за свій підхід до ціни на тарифи та спілкування із клієнтами. Ще ні разу не чув кривої відповіді від них. Саппорт швидкий та доброзичливий. Для клієнтів з України є дуже круті конфігурації та локації. Маю польский сервер клауд VPS, оскільки живу у Львові і для мене критично важливий швидкий відгук. По всім тестам це найкращий варіант для людей із західної частини країни.

3 februari 2026

Sharing my experience ;) I rent VPS…

Sharing my experience ;) I rent VPS from this hoster for storing videos and data. The configurations, in my opinion, are very well balanced. both in terms of price and performance.I would like a location in Asia, but I understand that’s subjective

15 februari 2026

Захотелось отставить отзыв

Захотелось отставить отзыв. Юзаю fotbo уже больше года. Живу в Украине если что. uptime 99.9%, сайты практически никогда не падают. SSD-диски на сервере дают отличную скорость работы баз данных, страницы открываются мгновенно. Очень понравилась возможность легкого масштабирования - все можно сделать быстро, еще и выгодно, если повезет урвать промокод.

Отдельно хочу отметить панель управления cPanel которую мне помогли установить из поддержки - интуитивно понятная, все нужные функции под рукой.

Из минусов могу назвать только два момента: иногда техподдержка отвечает не так быстро в выходные дни (приходится ждать 30-40 минут), и хотелось бы больше серверов в разных странах для выбора геолокации.А так цена качество соответствуют.

1 februari 2026

Ich freue mich

Ich freue mich, meine Freude zu teilen – endlich gibt es einen Standort in Deutschland Da ich aus Köln komme, ist das für mich eine großartige Nachricht. Der Service hat mich schon zu 100 % überzeugt, und jetzt bin ich doppelt zufrieden.

10 februari 2026

Арендував на Фотбо VPS і маю сказати

Арендував на Фотбо VPS і маю сказати, що поки усім задоволений. не знаю чому деякі пишуть про інтерфейс - як на мене дуже зручно все. швидко поповнив рахунок, поставив автопродовження платежів і все. ще є непоганий сапорт, на відповідь не потрібно чекати вічність. для моїх цілей хостинг топ

22 januari 2026

Le principal avantage de cet…

Le principal avantage de cet hébergement est qu’il propose des configurations à un prix très bas. Chez des concurrents plus réputés, des offres similaires coûtent beaucoup plus cher. Si vous recherchez un bon équilibre entre le prix et la performance, le choix est évident.

12 januari 2026

Z plusów

Z plusów: obsługa klienta, z którą naprawdę miło się współpracuje – zawsze uprzejmi, szybcy i pomocni. Strona internetowa jest bardzo stylowa i nowoczesna, a panel klienta wygodny i intuicyjny w obsłudze. Minusy właściwie prawie nie zauważyłam – jedyne, co mogę powiedzieć, to że wybór tarifów nie jest ogromny i nie znalazłam dokładnie tego „idealnego” dla siebie. Ale ogólnie konfiguracji jest wystarczająco dużo, żeby spokojnie dobrać coś sensownego do różnych potrzeb.

4 januari 2026