Nooit meer GO OFF, fluo geel compleet wit geworden
Ik kocht twee fietszomers geleden een nieuwe GO OFF fietshelm in fluorescerend geel. Na amper 24 maanden is de kleur van de helm echter bijna volledig verbleekt.
Belangrijk daarbij: ik gebruik de fiets en dus ook de fietshelm helemaal niet voor woon-werkverkeer want ik heb een bedrijfswagen en moet als sales veel de baan op en ik fiets in de winter nooit. Mijn fietsgebruik met fietshelm is dus eerder beperkt. Jaarlijks doe ik één fietsvakantie van ongeveer twee à drie weken, waarbij ik de helm dagelijks gebruik, goed voor ongeveer 15 intensievere fietsdagen per jaar. Buiten die periode gebruik ik de fiets slechts sporadisch. Als je dan begint te tellen is de fietshelm ongeveer 60 fietsdagen gebruikt, weekend uitstapjes in België meegerekend.
Wanneer ik niet fiets, ligt de helm op een legplank in mijn garage. Daar komt wel daglicht binnen via een grote lichtkoepel maar schijnt niet op de helm, de helm ligt dus ook niet permanent buiten in de zon.
Op de foto's is duidelijk te zien dat de bovenzijde bijna wit is geworden, terwijl langs de onderkant nog duidelijk de oorspronkelijke fel fluorescerend gele kleur zichtbaar is.
Opmerkelijk is dat mijn man op hetzelfde moment eveneens een nieuwe fietshelm kocht voor onze fietsvakantie. Hij koos voor een helm van ABUS. Beide helmen zijn dus even oud en werden tijdens dezelfde fietsvakanties gebruikt. Zijn helm ziet er vandaag nog steeds prima uit en de kleur is nog volledig in orde.
Voor mij is dit moeilijk te begrijpen bij een fietshelm in deze prijsklasse. Een fietshelm is nu eenmaal een product dat bedoeld is om buiten te gebruiken en dus aan zonlicht en UV-straling wordt blootgesteld. Ik verwacht dan ook dat een fluorescerende helm niet na relatief beperkt gebruik en ongeveer anderhalf jaar zijn opvallende kleur grotendeels verliest.
Ik schrijf deze review niet omdat ik per se mijn geld terug wil. Ik wil vooral andere potentiële kopers informeren over mijn ervaring met de duurzaamheid van de afwerking en kleur van deze helm. Voor mij persoonlijk voldoet dit absoluut niet aan wat ik van een dure fietshelm verwacht.
Persoonlijk kies ik bij een volgende aankoop dan ook opnieuw voor het vertrouwde merk ABUS.
Spijtig dat ik hier de foto's niet kan uploaden dan kon u zelf oordelen. Als iemand me kan zeggen hoe ik ze upload dan doe ik dit. En voor GO OFF, mooipraterij achteraf gaat niet helpen.

Antwoord van Go Off