2,0

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Waardeloze service

Enkele jaren geleden zonnepanelen laten leggen door Gutami. Hebben tot 4 weken geleden naar behoren gefunctioneerd. Nu lijkt de omvormer defect. Deze doet niets meer. Reageert ook niet op resetten.
Geprobeerd contact te zoeken met Gutami. Al 3 keer is er een terugbelverzoek met spoed uitgezet. Maar tot op heden nog geen reactie. Ook een mail gestuurd via de website. Daarbij staat dat er binnen 2 dagen een reactie terug verwacht mag worden
Maar ook nu weer geen reactie.
Zijn zeer ontevreden over de service. En nu zoekende naar een betrouwbaar bedrijf voor het oplossen van het probleem. Met de omvormer.

26 juli 2024

Niks goeds

Gutami is verantwoordelijk voor monitoring van het systeem geplaatst via de groene zone. Sinds november werkt ons systeem niet meer.(inmiddels 7mnd geleden) Gutami heeft hierover geen contact opgenomen, wij moesten hier zelf achterkomen. Na melding te hebben gedaan bij gutami geven ze aan dat ze contact opnemen om een monteur te sturen. Na 2 weken nog niks vernomen. Na het sturen van een mail geven ze aan dat ze me op de hoogte gaan houden van eventuele vorderingen.

Telefonisch niet bereikbaar, klantenservice reacties traag en niet compleet. Daadwerkelijke service hebben wij nog niet gehad.
Helaas zie ik geen mogelijkheid hier iets positiefs te melden.

16 juli 2024

bedrijf is blijkbaar failliet

Ik had 2 extra zonnepanelen laten bijplaatsen, naast de 7 die ik al had (geplaatst door Gutami).
De twee nieuwe zonnepanelen doen het niet en ik had een afspraak om ze te laten vervangen.
Die afspraak werd afgezegd en ik heb verder niets meer van ze gehoord.
Op mails wordt niet gereageerd en de telefoon wordt niet opgenomen.
Ik probeer nog steeds in contact te komen, ik heb geen idee wie de lopende zaken nu overneemt.

9 mei 2024

Wij hebben zonnepanelen aangeschaft via De Groene Zone

Wij hebben zonnepanelen aangeschaft via "De Groene Zone". Panelen zijn gelegd door Gutami maar niet volgens norm NEN1010. Sinds 2 mei 2024 hebben wij een probleem maar intussen blijkt Gutami failliet te zijn... Ben al weken aan het zoeken wie het contract heeft overgenomen maar tot nu toe zonder resultaat.
Ook De Groene Zone bestaat niet meer!

8 mei 2024

Slechte afspraken

Slechte afspraken, schade aan dak, installatie niet gezet zoals het hoort. Installatie niet afgewerkt en ook niet gekeurd. En nu zijn ze failliet en mag ik zelf de boel waarschijnlijk opruimen

13 mei 2024

Faillissement nakend

Faillissement nakend
LET OP!!!

Belangrijke mededeling aan alle klanten en leveranciers!

Gutami solar verkeert momenteel in zware financiele problemen en staat op de rand van faillissement. De afgelopen weken hebben ze te maken gehad met meerdere deurwaarders en verschillende rechtzaken.

Het is raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen deze situatie en uzelf te beschermen.

25 april 2024

Problemen met omvormer.

In juli 2022 kocht ik mijn zonnepanelen en thuisbatterij met de groepsaankoop. Deze werd pas geplaatst in februari 2023 en goedgekeurd. Eind. Mei 2023 ontving ik een e-mail van Fluvius dat de omvormer meer dan 10 Kw is en de installatie niet kan goedgekeurd worden . Gutami hiervan op de hoogte gebracht en zij beloofden dat dit binnen de 4 maanden zou in orde komen. Nu zijn we 10 maanden verder en nog steeds geen oplossing. Hierdoor ontving ik ook mijn premie niet wat toch meer dan 2000€ is. Gutami belooft nog steeds dat het zal in orde komen maar als het na 1 jaar en 4 maanden niet in orde is wanneer dan wel?

31 mei 2023

Omvormer valt regelmatig uti

Problemen met omvormer. Regelmatig geen enkel teken van leven. Gutami legt het probleem bij onze wifi verbinding. Maar de omvormer verbreekt en herstelt de verbinding zonder enige tussenkomst. Plaatselijke leverancier heeft in overleg met Solar Egde de stekkers vervangen. Wordt door Gutami denigerend als dakdekker omschreven. Gutami daarop aangesproken. Sinds de vraag of zij voor een oplossingsgericht antwoord kunnen zorgen is het oorverdovend stil

15 maart 2024

Incompetente installateurs en zeer slechte klantendienst- via groepsaankoop Ichoosr

Ik heb identiek dezelfde ervaring als de persoon met de review van 23/11/2023. Het installatieteam had geen enkele basiskennis elektriciteit en sprak geen Nederlands wat niet bevorderlijk was in de communicatie om oplossingen te zoeken. De installatie heeft dan ook een volledige dag geduurd, voornamelijk om de elektriciteit in orde te krijgen. De volgende ochtend bleek een (heel klein) deel van de elektriciteit niet te werken en Gutami wou enkel nog een interventie plannen op mijn kosten. Na maanden van telefoons en mails om een afspraak hiervoor te krijgen (en als laatste redmiddel een aangetekend schrijven) hebben zij dan hetzelfde (!) team gestuurd; 2u gezocht (ook via Google) om het defect op te lossen wat niet gelukt is. Het team stelde voor om een expert in te schakelen wat ik dan gedaan (en zelf betaald) heb. Zij hebben mij dan ook voorgezegd wat er op hun document moest genoteerd worden dat ik moest aftekenen wat volgens mij ook niet koosjer is. Er bleek bij de interventie bedrading losgekomen te zijn en het defect was op minder dan 5 minuten gemaakt. Dat zegt wel alles over de expertise van Gutami. Ook hebben ze verkeerd geboord waardoor een heel stuk van de crepi van de muur gevallen is. Daar had ik zelf aangegeven dat dat oké was in de veronderstelling dat ze het elektriciteitsdefect wel correct zouden oplossen. Helaas was dit niet het geval en ben ik nu ook alle vertrouwen in de toekomstige werking van de installatie kwijt. Ik heb dan als laatste poging enkele voorstellen gedaan maar dat willen ze enkel telefonisch beantwoorden en niet via e-mail (?). Ik zie dan ook geen andere oplossing dan mijn klachten neer te leggen bij bevoegde instanties en leveranciers die garant staan voor hun producten. Met deze review wil ik voornamelijk andere mensen verwittigen om niet met deze firma samen te werken. Ik had alleszins liever (veel) meer geld betaald en de komende 10 jaar gerust geweest wat nu allesbehalve het geval is.

24 november 2023

Na defect van onze huidige omvormer

Na defect van onze huidige omvormer, overgeschakeld op hybride omvormen met thuisbatterij.Dankzij Twan kuijpers snelle en correcte prijsofferte ontvangen en zeer snelle plaatsing door top technieker.Gutami Solar.....top bedrijf om mee samen te werken.

13 oktober 2023

Gutami Solar? Dramatisch! Zowel installatie als dienst na verkoop.

Nooit meer Gutami Solar!
Ingeschreven en besteld via groepsaankoop zonnepanelen. De installatie was een drama. Heeft meerdere dagen geduurd. Alles liep fout en niemand sprak een woord Nederlands. De dienst na verkoop duurt WEKEN
voor ze antwoorden. Zij negeren talloze emails over problemen met de zonnepanelen. Nooit meer Gutami Solar voor mij!

22 november 2023
Logo Gutami Solar

Antwoord van Gutami Solar

Het spijt me te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad met Gutami Solar. Het lijkt erop dat de installatie en de dienst na verkoop niet aan je verwachtingen voldeden. Het is begrijpelijk dat zoiets frustrerend kan zijn, vooral als het om een investering zoals zonnepanelen gaat.

Als je bereid bent, overweeg dan alsjeblieft om ons je specifieke problemen en ervaringen door te geven. We zullen ons best doen om het probleem op te lossen.

Totaal onbetrouwbaar

Totaal onbetrouwbaar. Installatie werkt goed voor 2,5 jaar. Dan technisch probleem (water in connector) en ik wacht al sinds 20/10/23 op antwoord. Telkens de reactie dat er niemand in de regio aanwezig is. Heb al dik spijt van de keuze voor Gutami.

14 november 2023

Geen klantendienst na verkoop

Deze firma beschikt niet over een klantendienst na verkoop. Hun "klantendienst " wordt gerund door ern zekere TWAN met de titel "Sales Advisor". Klinkt al niet logisch.
Wekenlang heb ik gemaild voor een oplossing omdat een zonnepaneel 15cm over het dak van mijn buur werd gelegd. Mijn buur kan sinds begin aug niet kan verder doen met zijn dakwerken.
Wekenlang heb ik het antwoord gekregen door Twan: ik ben ermee bezig.
Ze beweren dan nog dat het uit garantie is omdat de panelen 3 jaar geleden werden gelegd. Ik zou niet weten wat garantie hiermee te maken heeft.
Ga niet met deze firma in zee.
Ze plaatsen enkel en al wat erna misloopt, daar moet je maar je plan mee trekken.
Bezint eer je begint!!!!

15 oktober 2023
Logo Gutami Solar

Antwoord van Gutami Solar

Beste Severine, we begrijpen de situatie volledig en betreuren hoe dit is verlopen. We hebben dit intern besproken en zijn onmiddellijk aan de slag gegaan om het probleem op te lossen. Onze oprechte excuses, we zorgen ervoor dat dit voor jullie wordt opgelost.

Bedanking voor het fijne werk

Alles is prima verlopen de prijs en de plaatsing waren ok en de plaatsers zijn mensen die hun job kennen.
Het is echt een firma om mee in zee te gaan .
Bedankt Twain en het ganse team

25 september 2023
Toon reviews in alle talen. (16 reviews)