Kaatsheuvel, de stad van de sprookjes
Renault Megane Cabrio ingeruild bij deze meneer.. de auto moest gekeurd worden en de kosten voor de keuring vonden we te hoog. Hij keek ernaar, en mijn zoon heeft hem nog netjes het keuringsrapport laten kijken. Eerlijkheid duurt t langst, is onze gedachte..De conclusie van meneer was, dat hij daar echt niets meer mee kon. Alleen naar de sloop brengen. Hij durfde hem niet eens te brengen, zei hij dat hij kon er echt niets mee. Ik heb nog gezegd, dat hij de auto vast wel goedkoop goedgekeurd zou krijgen. Nee, daar begon nog niet eens aan!
Wat schetst mijn verbazing... De auto staat nu,4 dagen later, te koop voor 1699 euro! Hoezo , "ik kan daar echt niks meer mee!" ? Goedgekeurd tot 2022. Er moesten volgens ons keuringsrapport nieuw banden op (achter) en nog een waslijst.
Even voor de duidelijkheid, de rubbers an het cabriodak van deze auto waren slecht en het dak lekte. De kosten hiervan zijn meer dan 1000 euro. Dit hebben we laten onderzoeken bij de Renault dealer. Dus mocht je deze auto toch willen kopen.. een dit mee ! Dus moraal van het verhaal.. het zijn mooie praatjes maar in ons geval heeft hij gewoon gelogen over het feit dat hij niets meer kon met deze auto, en niets meer waard was.
Is dit het stigma van de autohandelaar ? Onze les hebben we helaas geleerd!