1. Voertuigen en transport

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Voor chiptuning kunt u ook bij een van onze dealers terecht. www.audiwereld.nl www.autobedrijfterpstra.com http://www.nuvelstijnautos.nl/

4,5

Uitstekend

Kundig en no noncense aanpak

Vanaf het eerste contact met Pedro een goed gevoel. Na enkele jaren elektrisch te hebben gereden toch weer overgestapt op een A6 biTurbo. Hartog tuning heeft de auto softwarematig geoptimaliseerd en nadien vriendelijk de puntjes op de i gezet (olie temperatuur in display) zonder bijkomende kosten. Ik kan mijn auto bij hen in onderhoud doen en heb oprecht het gevoel dat zij inhoudelijk meer kennis hebben van zo'n brok techniek dan de meeste (dure!) Audi garages!
Hun aanpak is direct en het is even wennen dat je niet je probleem aan de telefoon kunt uitleggen, Kort van stof ook maar kundig.
Momenteel heeft de auto wat nukken maar ik heb er alle vertrouwen in dat Pedro me ook hierbij ook vakkundig zal helpen.... soms is een beetje geduld nodig ☺️

4 april 2025

Service zonder poespas.

Service zonder poespas.
Olietemperatuur weergave in het display van de boordcomputer geactiveerd. Klaar-terwijl-u-wacht! Zeer deskundige aanpak. De zaak straalt vakbekwaamheid en betrokkenheid uit. Een bedrijf waar er in de autowereld niet veel van zijn.Warm aanbevolen

12 maart 2024

Beste in de regio

Wij hebben de afgelopen 10 jaar een paar Audi's gehad en nu weer eentje en die gaat gewoon weer naar de specialisten van Hartog al is dat 40 km bij mij vandaan. Ik heb veel meer vertrouwen in hun expertise dan de Audi d(st)ealer of de lokale universele garage. Als je dat verhaal kent van de tfsi zuigerveren problemen en hun maatwerk oplossing weet je eigenlijk genoeg. De Audi dealer liet je destijds gewoon weer die gare originele of 'verbeterde' (niet dus) zuigerveren monteren...

Laatste x hebben ze bij mij een vreemd probleem opgelost met een piepend stuur (gelukkig geen nieuw stuurkolom/huis wat anderen aangaven etc..). Ook een software optimalisatie van de dsg bak laten doen voor het te zuinig vroeg opschakelen van de dsg en rijdt veel lekkerder nu. Kreeg nog een getunede leenauto retro a3 mee voor wat jeugdsentiment hahaha.

Ja ze doen niet aan bellen, alleen aan mailen zodat ze niet gestoord worden tijdens werk, lekker boeiend, ik mail en dan krijg ik in de avond meteen een reactie van P terug. En mijn reguliere afspraakjes plan ik op tijd in want ja ze hebben genoeg werk...

26 november 2023

Antwoord van Hartog-Tuning

Bedankt voor de mooie beoordeling!

Vanaf mijn eerste VAG auto direct met…

Vanaf mijn eerste VAG auto direct met gierende banden naar Pedro gereden voor vast onderhoud en tuning. Alle lovende berichten op forums zijn waar. Dit bedrijf is geen onderhoud fabriek met leerling monteurs maar liefhebbers die hun werk ervan gemaakt hebben. En dat merk je aan alles!

Nooit te beroerd om tussendoor een euveltje op te lossen en goudeerlijk in prijzen en gedane werkzaamheden. Het lijkt wel 1999, toen de klant nog voorop stond!

21 december 2022

Mysterieuze storingen opgespoord

. Door opkruipend vocht gaf mijn A5 allerlei meldingen. Snel en goed hersteld. Later nog een af en toe voorkomend probleem: ook weer opgespoord. Het bleek een haperend relais. Beide storingen zouden zonder grondige kennis en ervaring tot veel zoekwerk en probeer-reparaties hebben geleid. Erg blij mee

31 januari 2022

Antwoord van Hartog-Tuning

Bedankt voor de mooie review!

Hartog Tuning is eigenlijk een…

Hartog Tuning is eigenlijk een misleidende naam voor dit bedrijf. Dit bedrijf is gewoon toon aangevend en een voorbeeld voor vele merkdealers en zogenaamde "specialisten" in zowel tunning als onderhoud! Van origine ben ik een BMW rijder, en na een paar uitstapjes ben ik bij Audi terecht gekomen... Hartstikke fijne tijd gehad met de RS6 ABT en daarna de RS6 MTM, de eerste is helaas gestolen en de 2e moest ik (helaas) verkopen vanwege zakelijke investeringen (maar als het goed is, is de zwarte nog steeds in onderhoud bij Hartog).
Inmiddels ben ik de trotse bezitter van een BMW X6 M, altijd al een hebbeding geweest van mij. Totaal andere auto dan de RS6 C5 Avant... Maar je kan niet alles hebben. BMW V8 bi turbo motoren vergen net als de Audi high performance motoren zeer veel kundigheid van de technische medewerkers. Deze medewerkers moeten echte liefhebbers van techniek zijn en een voorliefde hebben voor de merken waar aan ze werken! Pedro is een lopende VAG bijbel, heeft een goudeerlijk bedrijf met No Nonsense! Pedro: Kaap aub een paar handige BMW Motorsport jongens weg... goed personeel is moeilijk verkrijgbaar, ik weet het! Maar ik mis jullie echt! Wil je aub mijn M in onderhoud nemen? Dan zorg ik voor de jaarlijkse BBQ voor jullie team, Groetjes, Uw Slager Kokkelkoren

9 januari 2022

Antwoord van Hartog-Tuning

Bedankt Michel, wie weet tot ziens weer!

probleempje met auto vag

probleempje met auto vag. mail gestuurd naar hartog of ze diagnose konden doen. en daarna zou ik hem best wel willen laten tunen. antwoord geen tijd meneer komend halfjaar. nee ze willen enkel beetje chippen denk ik, website is ook vrij agressief . niet bellen. niet langskomen. geen garantie. tsja zo is het bij hartog

16 september 2021

Antwoord van Hartog-Tuning

U heeft waarschijnlijk binnen 24 uur een keurige mail terug gehad waarin we uitleggen dat we geen diagnose of reparatie doen aan auto's welke we niet zelf onderhouden.
We hebben beperkte capaciteit en gebruiken die om onze vaste klanten goed te helpen. Dat is ook niet helemaal zoals wij het willen, maar de realiteit.
We willen ook niet enkel chippen, ik weet niet waar u dat gelezen of gehoord heeft?
Onze website is zeker niet agressief, ik hoor vaak informatief en duidelijk.
Geen garantie? Wederom geen idee waar u dit vandaan haalt.

Dit is helaas de trend, online steen en been klagen als het niet helemaal naar je zin gaat of je zin krijgt, voor ons jammer dat ik inhoudelijk "moet" reageren op deze onzin terwijl we veel betere dingen te doen hebben. Blij voor jou Jeroen dat je tijd genoeg hebt om dit soort dingen te doen, maar een beetje zuur is het natuurlijk wel.

Onderhoud en optimalisatie A3 TFSI.

Mooie vent die Pedro. Lekker duidelijk ook. Als je graag een uur aan de telefoon wilt hangen moet je daar gewoon niet zijn. O.a. op de site zijn zij hier best heel duidelijk over en ik vind die no nonsens houding prima. Wat mail contact gehad (zijn ze snel mee) om tot een afstemming qua wensen en planning te komen. Prima zo.

Wat betreft de werkzaamheden; nieuwe accu, longlife beurt en tuning (optimalisatie eigenlijk) van een 1.4 TFSI A3. En dat laatste heb geweten ook zeg. Ze hebben mij echt een heel andere wagen terug gegeven. Ben ermee naar DE gereden om hem uit te proberen en hij is rete snel geworden. Ook rijd hij na de optimalisatie een stuk rustiger in de lage toeren en pakt ie de versnellingen beter op wat ik eigenlijk nog het fijnste vindt. Of hij ook zuiniger is moet nog blijken. De COD werkte voor mij al erg goed, 1/20 (rit van 30KM, randstad) was geen uitzondering als je lekker doorschakelt in woon werk verkeer.

Verder ben ik bij Hartog uitgekomen via de diverse Audi fora en een privé aanbeveling. Er zijn in Nederland zo te lezen eigenlijk maar drie echte VAG tuners en Hartog is daar één van. Lees trouwens ook eens hun analyse en oplossing voor het olie verbruik debacle van Audi. Ze weten prima hoe het werkt, daar bij Hartog!

Bedankt Pedro, was het ritje heen en weer van een uur meer dan waard!

17 augustus 2021

Belachelijk dat dit bedrijf je onder…

Belachelijk dat dit bedrijf je onder druk zet, geen normale prijzen hanteert, alleen per mail bereikbaar is. Erg duur, geen klantenbinding bij nieuwe klanten.

30 maart 2021

Antwoord van Hartog-Tuning

Dat onze manier van communiceren je niet aanstaat is erg vervelend. Toegegeven, dat horen we vaker. We horen daarentegen ook heel vaak dat het mensen aanspreekt omdat we heel vlot reageren en we zo kunnen  communiceren als dat goed uitkomt, en niet steeds afgeleid worden als we, bijvoorbeeld zoals bij uw auto, een belangrijk onderdeel van het remsysteem aan het vervangen zijn waarbij elke afleiding ongewenst en potentieel gevaarlijk is, en extra tijd in beslag neemt, die degene aan wiens auto op dat moment gewerkt wordt dan mag betalen? De klok tikt immers door.
Wij zijn erg duidelijk dat we niet bellen, achteraf daar over klagen is weinig zinvol natuurlijk. Als wij dit vaker vernemen zijn we misschien genoodzaakt ons werk ook slechter te gaan doen, foutgevoeliger, of duurder omdat we een telefonist aan moeten nemen die van niets weet en toch veel kost.

De kosten voor repareren zijn te hoog. Oplichters zijn we zelfs. " Oplichting is een vorm van bedrog, een misdrijf waarbij de dader een ander ontdoet van geld of van waardevolle goederen". Dit lijkt me dan toch echt niet de correcte omschrijving, De Audi S4 V8 staat nog thuis te glimmen, we hebben niets uit het dashboardkastje gehaald, geen Rayban,  dubbeltje,  autodropje niets. De auto is aangeboden voor een reparatie waar  toestemming voor is gegeven, u mag deze factuur achteraf voldoen om snel weer op weg te kunnen, de gefactureerde arbeid  bedraagt 30% van de tijd die er daadwerkelijk in gestoken is, het originele  onderdeel is volgens tarief belast, zie het screenshot van het Audi onderdelen programma waar wij u van voorzien hebben, wellicht dat u eerder dienstverlening bedoelt?

Natuurlijk hebben wij in deze  tijden begrip voor veranderende financiële situaties. Kan gebeuren dat je net je droomauto koopt,  en dat er iets gebeurt privé, werk, om het even, dat je een  reparatie niet kunt betalen eigenlijk. Wij hebben daar begrip voor getoond door u  aan te bieden de reparatie ongedaan te laten maken door ons. Wij halen de nieuwe sensor uit de auto, nemen dit onderdeel  op voorraad in de hoop hem ooit nog te kunnen gebruiken en laten de rekening zonder verder aandringen vervallen. Het leek mij een keurig en uitermate flexibele oplossing. U heeft ons in uw reactie op dit voorstel heel vriendelijk uitgenodigd om dit bij u thuis te komen doen. Maar helaas kan ik die sensor niet bij u in het parkeervak demonteren, even los van het ongemakkelijke gevoel dat ik krijg als ik bij u thuis op mijn knieën een onderdeel terug moet halen, terwijl u tegen de deurpostkoffie drinkt, ( daar probeer ik mij natuurlijk in het kader van de klanttevredenheid eerst overheen te zetten, trots is ook maar een zinloze emotie ), het gaat helaas technisch niet zonder hefbrug.

Dat u niet terug wilt of kunt komen om de te kostbare reparatie ongedaan te laten maken is jammer, ik heb nog een aanvraag uitstaan bij de sinds kort in het leven geroepen overheidsinstelling SUCCEL (Speciaal Uitgavebudget Corona Crisis Extreem Laagdrempelig ) om hier voor u een vorm van tegemoetkoming of subsidie aan te vragen om in ieder geval een deel van de factuur te kunnen bekostigen, Helaas begon de medewerker heel onbeschoft te grinniken toen ik vertelde dat uw mooie Audi V8 met splinternieuwe uitlaat net zo mooi klonk en nu eigenlijk alleen nog een nieuwe ABS sensor nodig had, wij die alvast gemonteerd hadden en u die relatief goedkope reparatie nou net niet kon betalen.
Als hier toch nog budget voor vrijgemaakt gaat worden volledig gehonoreerd laat ik dat uiteraard direct weten, dat zullen we dan verrekenen. U heeft inmiddels gelukkig de rekening vermeerderd met incassokosten wel kunnen voldoen na enig aandringen van deze specialist. Dat is echt zonde van de extra kosten, jammer dat het zo gaat dan.

Zelf had ik geen 1 ster gegeven, de auto is erg goed gerepareerd. Bedankt voor uw opbouwende kritiek in ieder geval, en het allerbeste voor de toekomst, hou vol en houdt afstand, samen verslaan we Covid (depressies).

Professioneel en Betrouwbaar

Na enorm slechte ervaringen bij de audi en volkswagen dealer ben ik nav lezen goede recensies bij hartog tuning terecht gekomen. Tov de dealer krijg ik nu een betere serviceverlening voor een betere prijs. Er worden niet onnodig onderdelen vervangen en ik hoef niet meer elke keer met de chefwerkplaats in discussie. Het is even omrijden maar zeker de moeite waard.

21 maart 2021

Hartog - Tuning is het aanbevelen waard

Hartog is een betrouwbaar (no-nonsens) autobedrijf. Goede prijs/ kwaliteit verhouding. Gaan zuinig met de auto om, plakken het plaatwerk af voordat ze gaan sleutelen. Pedro neemt tuning heel serieus en komt met goede en eerlijke suggesties.

1 november 2020

Zoek een andere tuner!

Ik heb enkele dagen met de auto gereden nadat Hartog 5 á 6 proefritten heeft gemaakt na een hele dag ‘optimaliseren’.

Het is om te huilen:

- Hij trekt bij hogere snelheden in hogere versnellingen niet door, er zitten compleet dode punten in de vermogensopbouw. Er gebeurt dan gewoon seconden lang niets gedurende enkele intervallen van 200rpm.

- De auto schakelt niet hoger dan 7, en op een gegeven moment zelfs terug naar 6 omdat hij niet verder komt. Het is een 8 bak voor alle duidelijkheid.

- De auto komt niet verder dan 230km/h, daarna is hij gewoon doods. Voorheen 270km/h.

- 100km/h op de cruise doet hij in de 6, totdat er iemand voor me rijdt die 95km/h rijdt en de ACC reageert: doorschakelen naar 7, door naar 8, en vervolgens terug naar 6.

Uiteraard gevraagd of hij dit herkent, aangeboden de video’s te sturen zodat het opgelost kan worden. Conclusie: hij wil hem weer origineel maken. 🤷🏻‍♂️

Absoluut geen aanrader dus, ik adviseer je met klem verder te zoeken. 👎🏻

31 oktober 2020

Antwoord van Hartog-Tuning

Iedereen kan fouten maken, wij ook, wij nemen altijd verantwoordelijkheid voor en lossen dat op.
Wij werken met complexe techniek, daar kan een fout optreden, alles wordt op maat gemaakt, er kan ook in de motor iets fout gaan, sensor stuk gebeurt zomaar.

Het is natuurlijk zaak om dit snel uit te zoeken en op te lossen/verhelpen.
Dit is wat we normaal gesproken ook voorstellen, we zijn nog nooit ergens niet uit gekomen.

Dat deze meneer na een aantal dagen een mail stuurt met daarin de opmerking "ik heb er geen vertrouwen in", (uit het niets, zonder eerdere communicatie) wat ik ook kan begrijpen, is vervelend, we proberen dan altijd zo snel mogelijk onderzoek te doen en het op te lossen. Maar omdat deze mijnheer direct aangaf geen vertrouwen te hebben, hebben we direct aangeboden de tuning ongedaan te maken en het geld terug te geven. wat mijns inziens een prachtig aanbod is als je er al geen vertrouwen in hebt.

Deze mijnheer weigert dat ? en begint met dreigementen, uit de duim gezogen verhaaltjes en zelfs een maatwerktuning, zoals wij dit altijd doen wordt geïnterpreteerd als falen?

Allemaal goed en wel dat je ontevreden bent, gefrustreerd en achterdochtig, maar je bent de eerste die uitspreekt geen vertrouwen te hebben, daar reageren wij heel correct op en nu ben je toch zo ontevreden dat er geen online platform is waar je dat niet op wilt uiten. Op chantage reageren we niet.

Ik kan niet helemaal begrijpen waar het mis gaat. Niet bij ons denk ik. Erg jammer dat het zo moet, we kunnen het gelukkig hebben maar vrolijk wordt ik er niet van.

Teleurstellend

Helaas,ben ik zeer teleurgesteld in professionaliteit van dit bedrijf op een aantal punten :

1.Geen garantie na de reparatie/vervanging van de distributiekettingen en lijst van andere onderdelen rondom deze reparatie.
2.(Lichte)Schade aan mijn auto ontstaan tijdens periode van de reparatie.
3.Onderdelen vervangen die waarschijnlijk niet vervangen hoefden te worden.
4.Afspraken niet nagekomen.Ik had om foto's van de reparatie gevraagd en een tussentijdse uitnodiging als ze de mogelijke oorzaak van het verspringen van een tand van de distributie gevonden hadden.Niet nagekomen.

1.Dat er geen garantie "kan worden gegeven" op vervanging van distributieketting is misschien voor mij wel het meest zorgwekkende.
De reden : omdat er nog vuile olie en restanten in oliepoorten van het motorblok zouden kunnen zitten,wat later opnieuw problemen met de distributieketting zou kunnen gaan veroorzaken.

2.Er is lichte schade ontstaan aan mijn auto tijdens de reparatie bij Hartog Tuning.
Het is achteraf gebleken dat mijn auto 2 dagen zonder mijn toestemming is gebruikt voor woon werk verkeer,daar is de schade hoogstwaarschijnlijk ontstaan.

Men gaf in eerste instantie aan,dat de auto tijdens de periode dat deze in hen beheer was,niet uit de garage is geweest en dat auto's onder doeken staan als er niet aan gesleuteld werd.En dat t niet mogelijk was dat de schade bij hun was ontstaan.
(Ik had de auto voordat ik deze had aangeboden bij Hartog voor de garage zorgvuldig gecontroleerd op eventuele schades.Dit omdat de auto met een transport vanuit Arnhem is vervoerd naar Alkmaar en ik zeer gehecht ben aan mijn bolide.)
Maar na de reparatie (6500 euro),buiten toen ik weg wilde rijden,werd er mij door de eigenaar zelf verteld dat een collega de auto 2 dagen mee had gehad naar huis (50 km) verder om te "testen".En dat de auto goed reed.
De auto stond,toen ik hem na reparatie ophaalde voor het pand van Hartog strak met de achterzijde tegen de gevel aan.Hierdoor kon ik de achterzijde niet zien en kon er ook niet achterlangs lopen.Ik ging ervan uit dat t goed zat.
Thuis aangekomen constateerde ik meerdere diepen krassen op achterzijde van mijn kofferbak van een cm of 15-20.
Ik heb direct gemaild,met foto's erbij.Het antwoord was op eerste mail dat t niet kon zijn gebeurt bij hun.Voor mij was er geen enkele twijfel,dat dit bij hen gebeurd was.

Het uitleen verhaal van mijn auto,bij de 2e mail toegevoegd.2e reactie werd dat bijgedraaid,dat de auto toch was meegenomen,maar bij de persoon thuis de 2 dagen binnen had gestaan.En dat er nog nooit schade was ontstaan in 16 jaar.
Ook dat ze niet voor kleine schades verzekerd waren.
We hebben het hier over een kleine schade van 350 euro,tegenover een reparatie van 6500.
Ze hebben mij nog wel voorgesteld om de diepe krassen,want daar gaat t om,proberen weg te poetsen.
Ik ben naar een lokaal autospuitbedrijf geweest en de krassen zijn volgens hen te diep om weg te poetsen.Daar een offerte laten maken voor herstel van de schade en bijgevoegd in een volgende mail.
Ik had hele hoge verwachtingen qwa professionaliteit van dit bedrijf,maar is gaan wankelen na dit voorval.
Hierna ben ik aan nog een zaak gaan twijfelen :

3.Na de 1e diagnose en offerte werd ik gemaild dat de kleppendeksel seal's lekten,en dat deze niet los verkrijgbaar waren,maar in set moesten worden aangeschaft met kleppendeksels(extra post van 585 euro icl. btw).Ik heb dat in vertrouwen gewoon aangenomen.
Nu achteraf,omdat ik hier aan begon te twijfelen na punt 2 vond ik 3 leveranciers in 5 minuten Google op oen-nummers,die deze pakkingen/seal's van bij elkaar 30 euro gewoon op voorraad hebben en direct konden leveren.Dus kleppendeksel vervangen is in mijn ogen onnodig geweest.

4.Ook had ik om foto's gevraagd van de reparatie,ik heb ze nog niet

Ik heb dit bedrijf via enigszins verontwaardigde mail de kans gegeven het vertrouwen te herstellen,maar een dichte deur.
Hopelijk is het vervangen van de distributieketting wel goed uitgevoerd.De tijd en kilometers zullen dat moeten laten blijken.

Voor mij volgende keer gewoon weer bij de Audi-dealer.

3 oktober 2020

Proffesioneel autobedrijf 100% tevreden

Na een slechte ervaring met de skoda dealer, 2de hands auto gekocht op zoek gegaan naar een bedrijf die je wel als een zeer goede klant behandeld. Duidelijke afspraken, hele duidelijke rapportage en van te voren alles helder.

Toen we de auto gingen ophalen alles duidelijk inzichtelijk wat er was gedaan en hele heldere afstemming we konden zelfs de onderdelen die defect waren zien.

Zeer deskundig en goed bedrijf 100% aan te raden.

Dennis

26 maart 2018