Veel informatie gekregen van Hegg over het compatibel maken met de thuisbatterij. Ik heb de Alpha ESS aangeschaft en Hegg Energy gaat de stroom regelen. Geheel volautomatisch kan de thuisbatterij zijn... Toon meer
De eerste aanloop was moeizaam. Maar met name Angelika van de helpdesk heeft mij bijzonder goed geholpen. Ik heb nog nooit een helpdeskmedewerker meegemaakt die zo prettig en deskundig antwoorden gaf.... Toon meer
De dame gaf aan dat ik zeer snel was om te informeren naar de Hegg app om ERE certificaten aan te vragen. Ze reageerde ook snel en stelde voor om mij op de lijst te zetten als de app van Hegg is aange... Toon meer
we hebben te maken met vier partijen waarbij de communicatie niet altijd duidelijk is. De partijen zijn Renault, We drive Solar en Hegg en de consument (ik) Daarbij overruled de app van Hegg en Renaul... Toon meer
Hegg helpt mensen om hun thuis opgewekte energie slimmer te gebruiken en zo samen het energienet te vergroenen. Dit doen we door de combinatie van een dynamisch energie contract, het realtime tonen van inzicht in je energieverbruik in de Hegg App en het aanbieden van een slimme thuisbatterij
Bijlmerplein 888a, 1102 MG, Amsterdam, Nederland
- 085 109 1012
- info@hegg.energy
- hegg.energy
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Eerst eens zorgen dat de app goed werkt.
Ik heb de app geïnstalleerd, maar wat ik ook probeer, ik kan niet meer inloggen. Dat is niet handig als je dagelijks de energieprijzen wil bekijken. Opstartproblemen zeggen ze. Dat moet niet te lang duren, ik ben al op zoek naar een andere leverancier.

Antwoord van Hegg Energy
Dongle instaleren je moet wel geduld…
Dongle instaleren je moet wel geduld hebben bij mij lukt te het in ieder geval niet ik krijg niet eens de kans om de wachtwoord van mijn wifi in te voeren dan maar niet

Achteruitgegaan na overstap
-Overstap
Ineens was er een overstap naar Hegg Energy, een nieuw concept. Het makkelijkst was om te blijven want ik was tevreden met Mijn Domein en kreeg een dongle om live energie in te zien. Dat in combinatie met goed verhaal deed ik de overstap naar Hegg.
-Kosten
(Bij jaarverbruik van +/-1300 kWh en +/-500kwh teruglevering)
Al 2 jaar bij mijn domein, eerste jaar kreeg ik 52 euro terug. Tweede jaar werd energie veel duurder en was de rekening 138 euro, nog niet gek vergeleken met anderen. Maar nu de overstap naar Hegg en met weer normale/lage energie tarieven wordt de eindrekening op 130 euro verwacht.
-Een van de duurste
Inmiddels zijn er veel meer opties in de markt en komt Hegg Energy als een van de duurste eruit. Hegg is een reseller van EnergyZero en is van alle resellers verreweg de duurste.
-App
Daarnaast had ik hogere verwachtingen van de app, maar de helft van de tijd vind hij de dongle niet. Geeft hij een getal aan die niet live update, als het wel werkt zie je alleen het getal. De dag grafiek is niet live en loopt achter, je kan alleen het verbruik van gisteren zien per uur. Er is geen manier om je dongle verbinding status in de app te dien en het status lampje geeft dit niet aan. Je ziet dit alleen terug in je geschiedenis en krijgt geen melding als er geen verbinding is. Sterker nog er blijft staan "verbonden via het internet".
-Dongle
De dongle stopt soms met werken, dan mis je een dag of meer en moet je de dongle handmatig opnieuw toevoegen. Hier zijn geen instructies voor op de Hegg website of in de app en ben je afhankelijk van support om dongle te verwijderen en opnieuw te koppelen. De dongle heeft dan geen verbinding meer met je eigen netwerk en je ziet dat aan dat er een nieuw wifi netwerk "Energiemonitor-..." beschikbaar is.
-Conclusie
Kortom nog ruimte voor verbetering, de uitvoering dan. Het concept spreekt aan maar wordt niet nageleefd, juist op de verkooppunten 'live inzicht', 'stroom voor inkoopprijs' en 'goedkoper'. Op website staat zelfs gemiddeld 30% goedkoper, niets wat hier op wijst vergeleken met de markt. Betreft levering van stroom, de soepele overstap, algemeen inzicht in verbruik en prijzen heb ik niks op aan te merken.