1. Spellenwinkel

Door het ‘Leven met NAH’ spel ben ik met mijn bedrijf, ‘Het NAH kwartetspel’, bezig aan een grotere missie. Het is bedacht om meer bekendheid te creëren rondom NAH. Doordat het spel een educatieve functie heeft, leren de spelers meer over het leven met NAH. Ongeacht of ze dat zelf hebben. Naast informatie word je als speler ook uitgenodigd om je te verplaatsen in een ander en is er ruimte om persoonlijke anekdotes te delen. Om een samenleving te creëren met een plek voor iedereen is ‘Leven met NAH’ noodzakelijk. Het spel zorgt ervoor dat NAH zichtbaar wordt voor iedereen! Samen geven we NAH een zichtbare plek in de samenleving en verkleinen we de kloof.

4,3

Uitstekend

Kwartetspel met inhoud over NAH waardoor mooie ingangen om in gesprek te gaan met mensen en naasten NAH

Ik gebruik dit kwartetspel als behandelaar van Hersenz. Het is een mooi spel om interactie met mensen onderling te creeeren maar ook om wat meer inhoudelijk op onderwerpen in te gaan. Ik doe dit op het einde van onze groepsbehandeling. Mensen hebben dan meer inzicht gekregen en het is helpend hier bij stil te staan. Met name door de vragen die gesteld worden aan elkaar.

6 januari 2026

Uitgedeeld aan professionals

Ik heb 10 kwartetspellen gekocht, en deze uitgedeeld aan professionals die werken met mensen met NAH. Mooie afbeeldingen, en het helpt om op een speelse laagdrempelige manier meer te weten te komen over de gevolgen van NAH

14 november 2024

Nuttig spel, goed gemaakt.

Kan super nuttig zijn om omgeving van iemand met nah een beter beeld en een gevoel te geven wat het is om nah te hebben. Ik heb zelf nah en het nu slechts 1x gespeeld. Reden is dat ik al wel veel begrip ervaar. En mijn tijd met iemand liever besteed aan andere onderwerpen dan het spel spelen. Maar dat is dus vooral mijn eigen situatie.

22 mei 2024

leuk om te spelen en zeer leerzaam!

leuk om te spelen en zeer leerzaam!
Duidelijk te merken dat dit gemaakt is door iemand die ook echt weet wat NAH inhoudt. We lenen het spel uit aan zorgmedewerkers en cliënten die meer willen leren over NAH. Het is een laagdrempelige manier om kennis te delen zo.

10 september 2024

Ik heb het spel

Ik heb het spel
Afzonderlijk met mijn kinderen gespeeld
Sommige onderwerpen heb ik weggelaten
Maar de kinderen kregen mooie inzichten over NAH en veel vragen wat het met mij zat

Zeker regelmatig aan het spelen

13 november 2024

Leerzaam kwartetspel NAH

Wij hebben dit spel gespeeld met drie collega’s. De illustraties op de kaarten zijn erg leuk en de tekst is goed leesbaar (ook zonder leesbril). Het kwartetspel is van een mooie kwaliteit en zit in een handig doosje. Je komt met elkaar in gesprek door de soms gesloten en soms open vraagstelling op de kaarten; bij dat laatste bestaat er geen fout antwoord omdat ieder persoon het anders beleeft. Ervaringen kunnen worden gedeeld doordat dit kwartet het gesprek op gang brengt. Het maakt je op een speelse manier bekend met de gevolgen van leven met NAH. We kunnen ons voorstellen dat mensen die met dit onderwerp te maken krijgen zich erin herkennen en dat het voor hun (zorg)omgeving inzichten en begrip kan opleveren.
Namens de Zorgverbeteraars, Roden

31 mei 2024

Topper

Samen met Faaria en de groep van het N.A.H.cafe wat ik toen begeleide, heb ik het eerste begin meegemaakt van het idee over het kwartetspel en het vele brainstormen met elkaar hoe het er eventueel uit zou komen te zien.Faaria heeft er met haar oneindig enthousiasme en doorzettingsvermogen ervoor gezorgd dat het kwartetspel er nu is,alle credits voor haar een topper is het en ik ben ontzettend trots op haar dat ze dit heeft weten te verwezenlijken,en met de mensen om haar heen die haar hebben gesteund.

19 juni 2024

Nuttig spel dat wel wat vergt

Mijn review: Goed spel om met zorgcollega's en zorgvrijwilligers te spelen, en ook met lotgenoten en hun naasten. Zelf moet ik, als naaste van iemand die nog niet wil spelen, nog een groep zoeken om dit spel toch mee te kunnen spelen. Maar ik denk dat het een nuttig spel is, ook om mijn vriendenkring er bewust van te maken wat de gevolgen van NAH zijn. Het vergt wel begeleiding. Ik heb er dus nog geen ervaring mee. Maar dat komt vast nog wel.

19 juni 2024

Aanrader voor iedereen!

We hebben het spel met collega's en vrijwilligers gespeeld, samen met 2 ervaringsdeskundigen met NAH. Dat was super waardevol. Heb vooral geleerd dat je in gesprek moet gaan met elkaar, durf te vragen. Als je oprechte interesse hebt, is niks fout. Het kwartetspel helpt hierbij, je raakt vanzelf aan de praat. Een aanrader voor iedereen!

24 mei 2024

Waardevol

Je fiets een kleine 200 km en daags erna verlies je wie je was in een fractie van een seconde. Opeens ben je een patiënt met vermindering van fysieke vermogens (hemiplegie links, apraxie) geestelijk onvermogen en (tijdelijke ) verandering van gedrag en je ‘nieuwe’ ik stelt je voor een ongekende uitdaging. Samen met een aantal lotgenoten, die ook in die periode overvallen werden door een CVA, begin je aan een intensieve revalidatie. Alhoewel eenieder fanatiek gedreven is om de ‘oude’ ik weer terug te krijgen is helaas niet iedereen dezelfde mate van herstel gegeven. NAH doet wat met de getroffen persoon en omgeving. Het kwartetspel van Faaria Chand helpt enorm om in een veilige omgeving alle facetten op een laagdrempelige wijze bespreekbaar te maken met je dierbaren. Hartelijke dank voor deze prettige en doordachte ondersteuning. Het spel heeft mij geholpen om wat vaak onbesproken blijft onder de aandacht te brengen. Kortom een aanrader en hopelijk brengt de aanschaf van het kwartetspel je veel goeds, groetjes MD

15 juni 2024