Dołączyłam do grona oszukanych
Dołączyłam do grona oszukanych. Zamówienie złożone 20/09, do tej pory cisza, na maila nikt nie odpisuje, telefonu nie odbiera, na smsy nie odpisuje. Idę na policję, nie odpuszczę.
Złodziej! Jak pozostali zostałem oszukany i mimo anulowania zamówienia nie otrzymałem zwrotu środków. Sprawa jest obecnie u Rzecznika Praw Konsumenta, kolejny krok - sąd... Nie odpuszczę złodziejowi, choćbym miał wydać na prawnika znacznie więcej niż w zamówieniu...
OSZUSTWO!!!! firma nie oddała mi do tej pory pieniędzy za anulowane zamówienie. Nikt nie odpowiada i nie odbiera telefonu! ostrzegam! Zamówienie 1266
Zakupione meble nie zostały wysłane (zamówienie nr 1418), sklep nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile z żądaniem zwrotu środków na konto. Zwrot do dnia dzisiejszego nie został wykonany. Sprawa zostanie przeze mnie zgłoszona na policję oraz na drogę sądową po upływie 48h. Nie polecam!!!!!!
Na stronie sklepu była informacja, że produkty są dostępne do wysyłki jeszcze w tym samym miesiącu (listopad 2024), więc złożyłem i opłaciłem zamówienie w całości 23.11.2024 (prawie 3000 PLN). Dwa tygodnie ciszy, to piszę maila do sklepu z pytaniem kiedy wysyłka. W odpowiedzi dostaję wiadomość, że produkty zostały dopiero zamówione u producenta w Hiszpanii. Gdybym nie zapytał, to bym się w ogóle nie dowiedział jaka jest sytuacja. Miesiąc czekania - brak dostawy. Kolejny miesiąc obietnic i czekania (koniec stycznia 2025) - dalej brak dostawy, no więc odstępuję od umowy i proszę o anulowanie zamówienia. Z anulowaniem nie ma problemu, natomiast mija już kolejny miesiąc, a zwrotu pieniędzy dalej nie ma (płatność szybkim przelewem, Przelewy24). Na infolinii nikt nie odbiera, na maile też przestali odpisywać. Nie potrafią albo nie chcą ujawnić statusu transakcji zwrotu środków, o ile w ogóle go zlecili. Sprawa będzie zgłoszona na policję (przywłaszczenie pieniędzy oraz oszustwo), a także do inspekcji handlowej i UOKiK'u. Przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z tego sklepu internetowego.
Lees meer over geverifieerde reviews.