Housecheck Reviews

TrustScore 3 uit 5

2,9

Eerste keuring wat punten naar buiten gekomen die opgelost moesten worden. Hierbij enorm goed geholpen op afstand met goed advies en duidelijk tekst en uitleg. Nogmaals hartstikke bedankt en op naa... Toon meer

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

6 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Jammer

Omdat de installateur van mijn zonnepanelen de factuur niet betaalde aan house check, moet ik als eigenaar, 3 jaar na de eigenlijke keuring nogmaals een administratieve kost van 102 euro betalen om eindelijk mijn keuring te mogen ontvangen. Veel keuze heb ik natuurlijk niet dus jammer dat dit zo behandeld wordt.

7 juli 2026

Zeer vreemde werkwijze

Zeer vreemde werkwijze. Facturen klopten meerdere keren niet met de afgesproken prijs en er werden onverwachte extra kosten aangerekend zonder duidelijke uitleg. Bij vragen hierover kreeg ik telkens ontwijkende antwoorden. Ook de communicatie verliep chaotisch en afspraken werden slecht opgevolgd. Het geheel gaf mij weinig vertrouwen in de professionaliteit van dit bedrijf.

18 mei 2026

Vlot afspraken gemaakt voor de…

Vlot afspraken gemaakt voor de verschillende keuringen. De dag zelf wordt er nog gebeld om het aankomstuur te verifiëren. De keurders waren vriendelijk en behulpzaam. Voor het EPC-attest nog extra foto's mogen opsturen van een aantal plaatsen waar de keurder niet goed kon zien hoe dik de isolatie was. Die werden mee gebruikt om het EPC-attest op te stellen. (Met dank aan Soufiane.)

4 februari 2026

Muggenzifterij

Muggenzifterij, snelle aannames en onmogelijke metingen geven sterk de indruk dat het bedrijf richt op herkeuren voor extra inkomsten. Op officiële klachten wordt erf defensief en arrogant gereageerd en worden niet serieus genomen. Enorm teleurstellend en onprofessioneel bedrijf.

12 januari 2026

Zeer onbetrouwbaar …

Zeer onbetrouwbaar ze proberen steeds maar nieuwe keuring te verkrijgen. Geldklopperij! Dingen die ze niet moesten afkeuren toch afkeuren. Nog nooit meegemaakt en al veel keuringen laten doen.

25 augustus 2025

NIET TE VERTROUWEN

House Check ( Ternat ) Om de attesten te bekomen moet er eerst een vragenlijst worden ingevuld met de te controleren ruimtes . Dit document werd ondertekend en vervolgens werden de afspraken ingepland ( en ook een keer verzet ) Wat het veel erger maakt bij het opmaken van het asbest attest werd de kelder niet mee opgenomen ( staat WEL in het ondergetekend document )
Mijn notaris kwam erachter en na wat heen en weer bellen moest er een aanvullend asbest attest gemaakt worden . WEER 200€ opleg . Die man is binnengekomen naar de kelder gegaan heeft 2 foto’s genomen en is terug vertrokken . Binnen de 2 minuten was ie weg … 200€ ECHT ??
Nog een deftige mail naar hen gestuurd en dan krijg je een bla bla bla antwoord !!!
NIET TE VERTROUWEN , OVAM ZAL ER OOK EEN MAIL OVER KRIJGEN !!!

7 augustus 2025

Helaas ook hier een zeer slechte…

Helaas ook hier een zeer slechte ervaring met house check. Nemen de telefoon niet op tijdens hun openingsuren zodat je hen via mail moet contacteren, op die manier kunnen ze een laattijdige annulering aanrekenen (geen 2 werkdagen op voorhand geannuleerd, want het kantoor was al 10min gesloten) Maar liefst €100 bovenop je factuur, betaal je niet, krijg je je attest niet te zien 😉
Ondertussen 5 weken later, dagelijkse telefoontjes, nog steeds niemand binnen het bedrijf gevonden die ons kan verder helpen. W vervolgd.

6 augustus 2025

Keuring asbest en EPC professioneel…

Keuring asbest en EPC professioneel uitgevoerd. Een aanrader ! Ook de communicatie vooraf was zeer goed. Verschillende keren opgebeld om concreet af te spreken of extra info te geven. Hun interface om documenten op te laden of gegevens in te voeren via de website is zeer gebruiksvriendelijk.

20 mei 2025

Keuring appartement vakantieverhuur

Betreft keuring appartement voor vakantieverhuur... aanpassingen gemaakt met differentiaalschakelaars 30mA overeenkomstig de nieuwe wetgeving... Het situatieplan en ééndraadschema doorgestuurd weken voorafgaand aan de keuring. Bij de keuring voldoen de differentiaalschakelaars niet omdat de digitale teller met een schakelaar van 50A voorzien is waarmee verliesstroomschakelaars van 63A nodig zijn! Waarom werd dit vooraf aan de hand van het schema en plan niet opgemerkt ? Gelukkig kon onze elektricien onmiddellijk ter plaatse komen, de laatste differentiaalschakelaar in voorraad kopen en installeren... Bijkomende kost voor herkeuring = 105 €.

24 april 2025

Top ervaring epc keuring

Zeer correct en communicatief bij de epc keuring van mijn woning. Speciale dank aan de zeer vriendelijke en zeer behulpzame keurder Soufiane. Top ervaring, na.1 week gekeurd en enkele dagen later attest in de mailbox.

23 april 2025

Wanpraktijken

Vandaag een brief gekregen van House Check:
Dit is een vriendelijke herinnering dat de elektrische installatie in uw woning in 2024 is gekeurd en dat er toen inbreuken zijn vastgesteld. Een tijdige herkeuring is essentieel om de veiligheid en conformiteit van uw installatie te waarborgen....

Wij hebben in 2024 geen elektrische installatie laten keuren! Onze keuring vond plaats tiental jaar eerder EN werd door anderen gedaan EN er werden geen inbreuken vastgesteld.

Bedriegers!

30 januari 2025

Housecheck Belgie

LET OP: DEZE REVIEWS BETREFFEN HOUSECHECK (housecheck.be) BELGIE!!

EN DUS NIET HOUSECHECK UIT AMSTERDAM!!! HOUSECHECK AMSTERDAM HEEFT GEEN ENKELE CONNECTIE, BANDEN OF WAT DAN OOK MET HOUSECHECK BELGIE. WIJ HEBBEN TOEVALLIG DEZELFDE BEDRIJFSNAAM.

11 september 2024

Flagrante fout bij opleveren asbestattest

Dit bedrijf leverde een foutief asbestattest op nav de verkoop van een woning: het onderdak werd niet eens onderzocht en bleek nadien asbesthoudend. Hun verzekering keerde een bedrag uit dat nog geen 10% vertegenwoordigt van de totaalkost om het dak asbestvrij te maken. We hebben trouwens nog steeds geen correct asbestattest ontvangen. We hebben klacht neergelegd bij OVAM. VERMIJD DIT BEDRIJF.

13 december 2023

Echte vakkenners!

Wij zijn erg tevreden van onze keuze om met deze firma samen te werken. Zij hebben voor ons al een elektrische keuring, een EPC en een asbestattest opgemaakt. De planning verliep bijzonder vlot, wij werden de dag van de aanvraag meteen gecontacteerd en kregen enkele voorstellen. De keurders zijn duidelijk heel erg op de hoogte van de wetgeving en gaven ons zelfs tips. De communicatie verliep erg vlot en de attesten werden snel opgeleverd met een duidelijke onderbouwing. Heel erg bedankt! Moesten wij het nog nodig hebben in de toekomst, contacteren wij jullie sowieso opnieuw.

1 februari 2024

Echt een schande

Echt een schande, wou mijn afspraak verplaatsen omdat onze elektricien nog een plan moest uittekenen. En die dag niet aanwezig kon zijn moest ik 80€ betalen. Heb 24u vooraf verwittigd, heb gezegd laat het dan maar ga ergens anders. Nu krijg ik een factuur binnen van 90€ echt schandalig en helemaal voor niets . Ga NOOiT bij deze firma !!! Een verwittigd persoon is er twee waard denk zelfs dat het niet wettelijk 90€ zo zullen ze wel rijk worden. Ga eens horen bij test aankoop

17 januari 2024