1. Fietsenmaker

Een goed onderhouden fiets is veiliger, betrouwbaarder en fietst comfortabeler en zal veel langer meegaan. Je fiets wordt op elk gewenste locatie gerepareerd of nagezien. IkMaakJeFiets bespaart je hiermee veel tijd en geld. De mobiele fietsenmaker van IkMaakJeFiets komt met zijn moderne mobiele werkplaats voor fietsreparatie en -onderhoud naar je toe.

3,3

Gemiddeld

Heeft 33% van zijn negatieve reviews beantwoord

Geen reparatie, geen communcatie

Ik ben m’n fiets drie weken kwijt geweest, was €120 euro kwijt en kreeg m’n fiets in precies dezelfde staat terug. Ik moest achter elke stap aanzitten. Er zou nog contact met me worden opgenomen over de reparatie, maar heb nooit meer wat gehoord.

24 december 2025

Zeer slechte ervaring met dit bedrijf.

Zeer slechte ervaring met dit bedrijf.

Reparatie is ipv 80 euro plots 300 euro geworden. Er zijn remsets in rekening gebracht waarvan de helft van de onderdelen niet is gebruikt en achter is gehouden. De oude die erop zaten zijn erop gelaten en de nieuwe dus achtergehouden!

Ook is er een kabel kapot gemaakt doordat de tiewrap veel te strak was aangespannen.

Ik zal dan ook juridische maatregelen tegen dit bedrijf ondernemen wegens oplichting en diefstal. Wees gewaarschuwd.

1 juli 2025

‘De accu Fabeltjeskrant’

Nov 2023 mijn S3 accu laten repareren bij ‘IKMAAKJEFIETS’ voor 350,-
Er waren toen nog niet zoveel spelers die je konden helpen dus ik koos voor ‘Ikmaakjefiets’.
Belangrijk is om te weten dat men spreekt over ‘nieuwe accu’ en ‘gereviseerde accu’
Je betaald 500,- voor een ‘nieuwe accu’ en 350,- voor een gereviseerde accu.
Daar begint de frauduleuze handelswijze van ik maak je fiets.
Want, op dit moment produceert VanMoof geen nieuwe accu’s meer voor de S3-modellen. Na het faillissement van VanMoof in juli 2023 en de daaropvolgende overname door Lavoie, is de productie en verkoop van e-bikes opnieuw opgestart, met de focus op de S5/A5-modellen. Oude modellen waaronder accu werd niet meer geproduceerd.
Dat betekent dat je ALTIJD een gereviseerde accu koopt.
Een VanMoof S3-accu bevat in totaal 40 lithium-ioncellen van het type 18650.

Bij een stukprijs van ca. €2,95 (nieuw) of €2,60 (gereviseerd) betekent dat:
• Nieuw: 40 × €2,95 = €118
• Gereviseerd: 40 × €2,60 = €104
(Waarschijnlijk betalen ze maar 2€ per batterij wholesale)
Eventueel BMS nakijken (natuurlijk niet altijd stuk) dus alleen nog montage.

Mijn batterij was ná 280 km alweer kapot. (Ná 11 maanden al error 17/19. En ná 16 maanden stopte de fiets ermee.
Dus wekelijks ongeveer 4 km gereden.
‘ikmaakjefiets’ dacht ‘dit varkentje gaan we ff wassen’ en bood mij een ‘NIEUWE ACCU’ aan voor 500,-
Omdat ik maar een jaar garantie zou hebben. Ná beetje mailen kreeg ik nu een top-deal;
400€ voor een nieuwe accu (ex 85,- onderzoek kosten) (en maar niet te beginnen over de 45,- bezorg kosten)
En het werd nog beter…
Nu bood men aan:
400€ / geen 85€ onderzoekskosten en gratis olie check up!!
(maar er gaan toch alleen maar nieuwe batterijen in? En de BNS? Vooral omdat de accu al gerepareerd was, wat voor onderzoek dan?)

Dus ik word gematst!! Ik betaal nog maar 400,- voor 40 nieuwe batterijen van ongeveer 80,- euro (jaja en installatie etc)
Dus ik betaal dan in 1,5 jaar tijd aan ‘Ikmaakjefiets’ 349€ + 473€ + 85€ ‎
(Met 185€ korting)

Mijn rechtsbijstand verzekering regelt de schade maar voor al die mensen zonder rechtsbijstand, weet waar je aan begint.

De reactie van ikmaakjefiets:
‘Deze onthulling van mij was helemaal geen schokkend nieuws en al lang bekend bij ikmaakjefiets. Stond al lang op de website. Ze zijn altijd helder en iedereen krijgt daar 1 jaar garantie op een revisie’

Goed dat is mooi, misschien kan iemand bij ikmaakjefiets dan uitleggen waar het verschil inprijs zit voor dezelfde revisie.
Hier mail van Mei 2025
‘Met een NIEUWE ACCU werkt je fiets weer naar behoren, de kosten zijn 473,50 incl voorrijkosten.’
Hier factuur 2023
Accu reparatie en gehaald en weer gebracht (ik woon 10km verderop)
349,-

Van accu reparatie 349,-
Naar accu reparatie 473,-
Dezelfde ‘oude accu’ met nieuwe batterijen.
Succes verder.
Ik heb op internet inmiddels een goedkoper bedrijf gevonden met 2 jaar garantie. En dat is eigenlijk het belangrijkste ‘2 jaar garantie’

UPDATE: Zaterdag 14 Juni
Mijn accu is inmiddels gerepareerd bij een ‘concurrent’
Schokkende uitkomst is dat mijn accu niet stuk was, mijn oplader gaf verkeerd voltage en mijn BMS gaf storing.
Voor €268,- gerepareerd.
Iedereen mag hier zijn eigen conclusie uit trekken.
(De factuur van de reparatie van de accu kun je vinden bij mijn zelfde Google review)👍😉

30 mei 2025
Logo IkMaakJeFiets

Antwoord van IkMaakJeFiets

Fijn om te horen dat de accu uiteindelijk gerepareerd is — dat is natuurlijk het belangrijkst. Voor iedereen die benieuwd is naar de volledige context: even zijn naam googelen, en dan zelf bepalen hoe serieus je zo’n review moet nemen 😉.

Goed werk geleverd!

Afgelopen woensdag hebben onze twee ebikes aan huis weer de jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad door ‘ik maak je fiets’. Een afspraak via hun website is snel gemaakt en je krijgt vrij snel een datum aangeboden. Op de dag van de afspraak waren ze mooi op tijd en de fietsen zijn secuur nagekeken en fietsen weer goed! Echt een aanrader!

7 mei 2025

Goed geholpen

Goed geholpen! Ik had regelmatig een error op m'n vanmoof S5, meerdere partijen aangeschreven maar overal lange wachttijden.

Via via in contact gekomen met IkMaakJeFiets, die mij dezelfde week nog konden helpen en vervolgens ook nog eens mijn fiets thuis afleverde!

Top service als je het mij vraagt!

8 april 2025

Normaal gesproken schrijf je een review…

Normaal gesproken schrijf je een review als je ergens ontevreden over bent; als iets goed is, neem je er vaak niet de tijd voor.

Maar nu wil ik toch even de tijd nemen om IkMaakJeFiets in het zonnetje te zetten!

Ik zat namelijk met mijn handen in het haar: mijn VanMoof gaf voor de zoveelste keer een storing aan. Na aanraden van een collega heb ik contact gezocht met IkMaakJeFiets. Zo kwam ik in contact met Mark, een jonge ondernemer die ook gelijk de eigenaar bleek te zijn.

Hij dacht mee en kwam met een gepaste oplossing!

Goede service tegen een prima prijs!

21 maart 2025

Top service!

Ik ben onwijs blij met mijn nieuwe fiets. Het contact was snel en de levering ook. Toen ik op het laatste moment nog wat wilde aanpassen pakte het bedrijf dit direct op! Kortom fijne service, enthousiast personeel en denken goed mee in de opties.

18 april 2025

IkmaakjeFiets dus niet

Ongeveer 6 maanden geleden een nieuwe accu laten inbouwen in mijn S3 plus wat reparaties aan een x3 kosten 2500€. Je mag dan verwachten dat de fietsen het dan weer een tijdje doen. In de winter niet veel gereden, fietsen onder dak gehad en altijd gezorgd voor het opladen van de accu’s. Nu werkt de S3 niet meer met meerdere storingen o.a. 17 geen verbinding met de accu . Ik bel de firma in vertrouwen dat zei zich hiervoor verantwoordelijk voelen. Niets daarvan, “ we geven maar drie maanden garantie “ op een VanMoof. Dank aan deze waardeloze firma, die zich onmiddellijk verschuilt achter de kleine lettertjes. 3 of 4 maal de fiets gebruikt na reparatie, kosten 2500 €, dit vind ik oplichting. IkmaakjeFiets met garantie tot de deur.

Antwoord op jullie reactie.
Laten we eerst even duidelijk maken dat ik niet uw medewerker oplichter heb genoemd, maar de firma.
Als u uw medewerkers instrueert, onmiddellijk aan een klant duidelijk te maken, dat ondanks dat jullie een stevig bedrag hebben afgerekend, en dus wel degelijk verwacht kan worden dat jullie een zekere verantwoording nemen, dat de firma na 3 maanden geen enkele verantwoording neemt. Er wordt niet gezegd natuurlijk kijken we of er bij onze installatie iets is misgegaan. Met andere woorden ik moet opnieuw op hoop van zege besluiten te laten repareren, met dan mogelijk nogmaals een dergelijke rekening. Dat is uiteraard niet iets waar ik over moet nadenken. De juiste insteek zou zijn geweest, we gaan kijken, leggen uit wat er aan de hand is en dan wordt ja of nee besloten. U hebt geen kosten tot dat duidelijk is. Een firma die direct zonder overweging weigert verantwoordelijkheid, tenminste voor eigen handelen, te nemen, overgedragen door medewerkers of door de directie zelf, is voor mij geen serieus te nemen firma. Dat VanMoof fietsen vaak problemen geven is geen excuus voor dergelijk gedrag. U hebt zich gemeld als een van de firma’s die VanMoof repareren, u heeft een keuze gemaakt terwijl u op de hoogte was van de mogelijke moeilijkheden. Na zo’n keuze kunt u niet uw handen wassen als het fout gaat.

18 april 2025
Logo IkMaakJeFiets

Antwoord van IkMaakJeFiets

Dag Ruud,

Bedankt voor uw feedback. Wat vervelend om te horen dat uw VanMoof opnieuw storingen vertoont – we begrijpen uw frustratie hierover.

We willen echter benadrukken dat het niet gepast is om onze medewerker een "oplichter" te noemen, zeker niet voordat hij u de kans heeft gekregen om een onderzoek te doen of een passend kortingsvoorstel te doen. Vervolgens de verbinding verbreken maakt een constructieve oplossing helaas onmogelijk.

Wat betreft de garantie: wij hanteren – net als de meeste VanMoof-servicepunten – een garantietermijn van drie maanden. Dit staat niet in de kleine lettertjes, maar is duidelijk vermeld in hetzelfde lettertype als de overige gegevens bovenaan uw factuur. Daarnaast is deze informatie ook helder terug te vinden op onze website bij de VanMoof-reparaties.

Mocht u ondanks uw onvrede toch openstaan voor een oplossing, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee.

We wensen u een fijn paasweekend.

Team IkMaakJeFiets

niet betrouwbaar

Ze zouden mijn fiets maken. Kostte honderden euro's. Ze hebben wat onderdelen vervangen, maar zie mijn van mooff nu ergens in Amsterdam staan ipv voor mijn deur. Bovendien is de fout die ze zouden maken terug na nog geen kilometer fietsen. Op zich niet erg, maar ze negeren al mijn berichten.

23 oktober 2024

Prima service!

Nu al twee keer gebruik gemaakt van de service en het is ideal. Veel kennis over de Vanmoof en ideaal dat ze aan huis komen. Top!

15 oktober 2024

Goede service!

Duidelijk vermeld dat de wachttijd 2 weken is, goede communicatie, super service van de reparateur voor de deur! Kost wel een beetje, dat ligt zeker ook aan de Van Moof onderdelen, mijn vragen over het defect zijn erg goed beantwoord. Ik ben super blij. Nu weer op mij fiets door de stad......als de zon schijnt!

3 mei 2024

wel contact, geen hulp

Wel contact, geen hulp.

Normaal gesproken schijf ik geen revieuws maar dit bedrijf spant de kroon en hoop men hun kostbare tijd te besparen. Ik heb een hele week toezegingen gehad dat ze zouden komen zonder dat dit gebeurde. Ik heb hier afspraken voor afgezegd en planning aangepast in de veronderstelling dat ik geholpen zou worden.

Elke avond om 22:00 kreeg ik even contact met bericten als, graag je contactgegevens dan komt er morgen iemand langs. Na 4 pogingen kreeg ik geen reactie meer. Mijn fiets staat nog steeds onrepareerd voor de deur. Toch maar naar een echte fiestenmaker...

8 januari 2024

doodse stilte

Begin december via Whats App gevraagd om een offerte voor een 1e beurt van mijn e-bike. Op 7-12 maar gevraagd wanneer ik reactie kreeg. Daar dezelfde dag een reactie dat het € 54,95 kost en dat ik het op de site kan regelen, daar blijkt het € 82,45 te kosten. Maar weer Whats App gestuurd op 9-12, op 12-12 maar weer een bericht gestuurd wanneer ik reactie zal krijgen en op 14-12 weer. Het blijft ijselijk stil. Deze ervaring had ik een paar jaar geleden ook al. Zowel via Whats App als hun website komt er geen (of heel Laat) een reactie.

16 december 2023