Ik heb mij aangemeld via deze website…
Ik heb mij aangemeld via deze website om een schoonmaker te vinden, in de veronderstelling dat ik pas zou betalen wanneer er daadwerkelijk een samenwerking tot stand zou komen.
Kort na mijn aanmelding ontving ik een voorstel voor een kandidaat. Ik heb direct aangegeven dat ik geen gebruik wilde maken van dit voorstel, omdat ik inmiddels zelf iemand had gevonden. Er is vervolgens geen contact, kennismaking of samenwerking tot stand gekomen.
Desondanks stelt het bedrijf dat ik vastzit aan een abonnement van een jaar, omdat er een “match” zou zijn geweest. Volgens hen start de betalingsverplichting al op het moment dat een kandidaat wordt voorgesteld, ongeacht of daar daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt.
Voor mij was dit vooraf niet duidelijk en ook niet wat ik redelijkerwijs verwachtte bij het aanmelden. Daarnaast kreeg ik geen reactie op mijn eerste berichten en heb ik via het account geprobeerd mijn aanvraag te beëindigen.
Ik vind deze werkwijze verwarrend en onvoldoende transparant. Voor mij was het niet duidelijk dat er al een langdurige betalingsverplichting ontstaat zonder dat er daadwerkelijk contact of samenwerking tot stand komt.