Inovela Reviews 300

3. Laadstation voor elektrische voertuigen
  4. Elektricien
  5. Energiecentrale met fotovoltaïsche zonnecellen

Geschreven door het bedrijf

Innovativ el för en hållbar framtid - Vi specialiserar oss på smarta produkter för solkraft, lagring och laddning. Det är här vårt engagemang faktiskt spelar roll och gör en verklig skillnad på det vi levererar.

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 40% van zijn negatieve reviews beantwoord

Mycket snygg installation

Mycket snygg installation, förbättrade och snyggare till min tidigare installerade solcellsanläggning, dålde ledningsdragningen. Mycket trevligt uppträdande.

16 april 2026

Mycket smidigt och effektivt

Mycket smidigt och effektivt. Säljaren höll sitt ord. Jag hade jämfört en del offerter från olika aktörer men tog rätt beslut i slutändan. Rekommenderar starkt

Inovela

Inovela hjälpte oss med installation av batterilösning och upplevelsen har varit genomgående positiv. Allt genomfördes effektivt och utan krångel, och vi fick en tydlig introduktion till hur appen används i vardagen. Systemets AI-funktion fungerar stabilt och bidrar till en smidig och optimerad drift. Vi känner oss trygga med lösningen och är mycket nöjda med resultatet

4 maart 2026

Nöjd kund

Starka rekommendationer. Från köp till installation på 10 dagar super nöjd extra tack till elektrikern Andreas.

16 april 2026
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Vi är mycket nöjda med hela processen

Vi är mycket nöjda med hela processen. Installationen av batteriet gick smidigt från start till mål och allt utfördes professionellt. Vi fick även en tydlig och pedagogisk genomgång av appen och hur systemet fungerar, vilket gjorde det enkelt att komma igång. Solis AI fungerar bra och lever upp till våra förväntningar. Rekommenderas varmt!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Installationen var smidig och dem höll…

Installationen var smidig och dem höll tidsplanen från start till slutförande, arbetsinsatsen kändes väldigt noggrann och högkvalitativ av elektrikern på plats. Kommunikationen var enkel och jag fick jättebra vägledning av säljaren Oskar som hjälpte mig välja den mest passande lösningen för vår fastighet.

17 februari 2026

Felaktig installation sedan 10 veckor

Felaktig installation sedan 10 veckor. Ca 80 larm från växelriktaren. Alltså ett per dag ungefär. Deras support försökte snacka bort felen, skämmigt. Nu vill de inte skicka en elektriker för att det kostar för mycket (!). I reklamen skryter de över att de jobbar över hela landet men det gäller tydligen inte reklamationer. Snålt när de omsätter ca 100 miljoner. Jag avråder från affärer med Inovela. Så fort du betalat är du ointressant.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jag blir bara så trött på inovela

Jag blir bara så trött på inovela, det första som hände var att dom skickade ut en elektriker som inte kunde ett ord svenska när jag påpekade det så snästes det bara tillbaka.
Efter att elektrikern har varit här i två dagar så är inte allt färdigt, det var ett batteri till solcellerna och en laddbox, lastbalanseringen funkar inte, en ny elektriker ska komma sägs det, jag har inte fått något datum. Detta var innan påsk.

Supergrym service och hjälp

Supergrym service och hjälp. Installationen var jätte smidig och installatörerna gick igenom allt man behövde tänka på vid laddning!

30 maart 2026

Hej Andre
Vi är superglada att du är nöjd med installationen! :] Tack för din fina recension!

Installation av batterier

Är jätte nöjd
Hans

24 maart 2026

Tusen tack Hans!
Vi är superglada att ni är nöjda 💙

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Montören gjorde ett väldigt fint jobb …

Montören gjorde ett väldigt fint jobb - trevlig och serviceminded -enda missen var att man ej kunde kontakta montören innan ankomst för avstämning

19 maart 2026

Tack för din recension Mats 💙

Undvik Inovela , oseriöst företag

Undvik Inovela som är UE till Evify, helt utan servicekänsla och bedrägligt beteende.Beställt laddbox från Evify som använder sig av Inovela. Elektriker ringer och stämmer av var jag vill ha kapsling och kommer överens om förråd.
Elektriker sjuk på installationsdag och ny tid erbjuds med krav på att fritidshuset är tillgängligt klockan 7 annars dröjer det. Ordnar med granne som tar sig till huset men installatören kommer 45 min sent. Kapslingen hamnar givetvis inte på bestämd plats trots det var hans förslag.
7 meter kabel överdebiteras och Evify skyller på Inovelas uppgifter och kräver 2500:- för att komma ut och mäta.
Löser det med en löjlig goodwill för att slippa köra 18 mil enkel resa och att överhuvudtaget ha med Inovela att göra.

Svar:

Vi har inte haft någon som helst dialog med undantag av ca 3 min med er tekniker på tel innan och under installation!?
Ni har heller inte visat ngn avsikt att ha en dialog?
(Men det var kanske ett standardsvar på era recensioner? )

Ang kapsling tas det på telefon vid beställning och återigen vid första kontakt med installatör vilket ni borde veta?

Efterfrågad mätning med laser och fotodokumentation visar 7 m mindre än era 35 meter??
Evify har nu återbetalt och strukit goodwill som ni tydligen förslagit (trots er installatör står fast vid 35m)

Att köra 36 mil för att ni skall kontrollera och vinsten för mig skulle vara att få betala den ursprungliga prisbilden känns som ett skämt!
(Dessutom säkerligen behöva vänta då tider inte verka vara av betydelse för er.)

1 maart 2026

Antwoord van Inovela

Tack för din feedback. Vi beklagar att du upplever situationen på detta sätt.

Vi vill dock förtydliga några viktiga delar, då beskrivningen i din recension inte stämmer överens med den dialog vi haft med dig. I vår kontakt har ärendet uteslutande handlat om längden på installerad kabel. Frågor kring placering av kapsling eller ombokning har inte framförts till oss vid något tillfälle, vilket gör det svårt för oss att bemöta dessa påståenden i efterhand.

Gällande kabeldragningen har vår installatör mätt upp 35 meter på plats. Du har själv gjort en alternativ mätning, vilket lett till en situation där två olika uppgifter står mot varandra. För att hantera detta på ett rättvist och transparent sätt erbjöd vi två lösningar:

• En gemensam kontrollmätning på plats där vi står för kostnaden om vår mätning är felaktig
• En kompromiss där vi krediterar halva mellanskillnaden för att snabbt nå en lösning

Vi vill vara tydliga med att vi inte tar betalt för att "mäta upp" utan grund, utan endast i det fall vår ursprungliga mätning bekräftas. Detta är en branschstandard för att hantera tvister där utfört arbete ifrågasätts.
Den goodwill-lösning som du valde var just ett försök från vår sida att lösa situationen smidigt, trots att vi inte kunnat fastställa något fel i utfört arbete.

Vi står alltid för ett professionellt och sakligt bemötande, och erbjuder lösningar baserade på fakta. Samtidigt är det viktigt att även helhetsbilden speglas korrekt i offentliga omdömen.

Hälsningar,
Inovela

Utmärkt arbete

Bortsett från en timmes sen ankomst på ett eftermiddagsjobb, vilket är lätt hänt i den branchen så var allt bra. Servet, tillsammans med en praktikant från skolan gjorde ett snabbt och snyggt arbete med installation av en elbilsladdare, en extra central och ett uttag på utsidan av huset genom betongvägg. Passade såklart på att fråga lite om elrelaterade saker i huset under tiden de höll på och det hjälpte mig i planeringen av utbyte av kök senare i vår.

10 februari 2026

Hej Lars,

Tusen tack! Ibland kommer det förhinder som är svåra för oss att se. Vi är glada att Servet och hans lärling kunde kompensera den sena ankomsten med ett snyggt arbete! 💙

Nytt batteri med Inovela

Nytt batteri med Inovela! Vi har mött kunniga och vänliga fysiska personer, som har väglett oss, när vi skulle komplettera vår solanläggning med ett batteri. Speciellt elektrikern Arthur som gjorde arbetet nere i källaren och sedan visade oss appen, vill vi lovorda för ett fint arbete! Marianne o Anders Höganäs den 13/2-26

13 februari 2026

Hej Marianne och Anders,

Tack för er fina recension! Vi är superglada att vi har gjort er nöjda och välkomnar er in i batterifamiljen!

Kunnig support

Tekniskt kunnig support som löste mina ärenden snabbt o smidigt. Toppen!!

13 februari 2026

Antwoord van Inovela

Härligt att du är nöjd med oss! Tack för recensionen!

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.