In maart 2025 een airco in bedrijf…
In maart 2025 een airco in bedrijf laten stellen door deze partij omdat het advies was om niet alleen elektrische vloerverwarming te nemen omdat deze wellicht niet genoeg zou zijn op hele koude dagen.
Gezien mijn elektrische vloerverwarming niet genoeg was om mijn huis op te warmen deze koude dagen, heb ik voor het eerst mijn airco unit aangezet om met mijn vloerverwarming mee te verwarmen. Na uren blazen kwam er nog steeds geen warme lucht uit de unit.
Tijdens inbedrijf name is 1 van de 2 koppelingen gesoldeerd omdat deze plek niet meer bereikbaar zou zijn achteraf.
Na het solderen werd het systeem getest en viel de druk een klein beetje weg. Er werd aangegeven dat dat komt door temperatuurverschillen en zou met de zon te maken hebben gehad volgens hem. Nu vraag ik of ze dit probleem kunnen oplossen, maar krijg ik het antwoord dat dit alleen kostenloos gebeurt als het probleem aan de gesoldeerde verbinding ligt. In alle andere gevallen moet ik opdraaien voor de kosten!
Het betreft een gloednieuwe Mitsubishi Electric multisplit unit van zeer goede kwaliteit. Het lijkt mij dus dat het daar niet aan ligt.
Ik heb sinds enkele maanden last van onverklaarbare hoofdpijn. Ik vroeg of dit te maken zou kunnen hebben met een lekkage en toen werd ik uitgelachen door hem.
In eerste instantie was ik opgelucht omdat het dus geen gevaar vanuit het gas was, maar na zelf een korte controle op internet blijkt het R32 gas juist heel gevaarlijk te zijn!
Er wordt specifiek gewaarschuwd dat bij blijvende hoofdpijn onmiddellijk een arts geraadpleegd dient te worden.
Zou het bedrijf werkelijk niet op de hoogte zijn van de gevaren van deze gassen of probeerde ze te voorkomen dat ik erachter zou komen dat het zo'n gevaarlijk goedje is?
De enige manier waarop ze langs wilden komen is als ik akkoord zou gaan met extra kosten indien het probleem niet afkomstig zou zijn van de soldering.
Nu moet ik een zaak aanspannen tegen dit bedrijf, maar ook schakel ik de nodige autoriteiten in om te kijken of dit bedrijf wel fatsoenlijk gecertificeerd is en of die certificaat mogelijk afgepakt kan worden. Het kan toch niet zo zijn dat ze klanten met een mogelijk lekke leiding laten creperen in dat giftige gas omdat ze een paar centen extra willen verdienen!