Op 22 september een aanvraag…
Op 22 september heb ik een aanvraag ingediend, waarvan de behandeling inmiddels aanzienlijk vertraagd is. Tot op heden ontvang ik steeds dezelfde terugkoppeling: het is druk. Inmiddels ligt mijn dossier al twee weken bij een behandelaar, zonder dat ik enige concrete duidelijkheid heb ontvangen over de voortgang of het te verwachten besluit. In plaats daarvan wordt mij medegedeeld dat het nog tot zes weken kan duren voordat er iets wordt besloten.
Tot mijn verbazing wordt bovendien niet uitgegaan van de datum waarop de aanvraag is ingediend, maar van de datum van verzending. Dit heeft als gevolg dat mijn contract later ingaat dan zou behoren op basis van de oorspronkelijke aanvraagdatum. Dit acht ik niet correct en onredelijk.
Het is bijzonder teleurstellend dat een overheidsinstantie, waarop burgers zouden moeten kunnen vertrouwen, zo omspringt met haar verantwoordelijkheden. Terwijl van mij als burger wordt verwacht dat ik mij strikt houd aan de geldende regels en termijnen, lijkt dat omgekeerd helaas niet te gelden.