Superleuke gezinsuitstap met Kay Tours
Afgelopen dinsdag een hele dag op uitstap geweest met Kay Tours. Op voorhand hadden we een aangepast programma met hun afgesproken: Chichen Itza, Ek Balam en 2 cenotes bezoeken. Zoals afgesproken werden we stipt om 5u30 afgehaald door de Nederlandstalige begeleiders Tamara en Esmee en de chauffeur Gilberto. We voelden ons meteen heel welkom en op ons gemak bij hun. Het werd meteen duidelijk dat dit een super dag ging worden! In het busje was alles voorzien: airco, ontbijt, snacks, fruit, koffie, frisdrank, sapjes en biertjes. Wat een luxe.
Dankzij de goede planning en vlotte rit kwamen we voor de grote drukte aan in Chichen Itza, zalig om dit wereldwonder te kunnen zien zonder een massa mensen errond. Ter plekke kregen we uitleg van een Nederlandstalige gids Renee die er wonderwel in slaagde om onze 4 kinderen enthousiast mee te nemen in een tocht doorheen de Maya geschiedenis. Was mooi om te zien hoe onze kinderen met 4 rond haar hingen en allerlei vragen afvuurden die ze stuk voor stuk kon beantwoorden.
Na ons bezoek aan Chichen Itza ging onze tocht verder naar Ek Balam. Dit is een kleinere en minder bekende site maar zeker een aanrader om te doen. Het was er heel rustig en we werden bijgestaan door een gepassioneerde gids/archeoloog die zelf nog meegeholpen heeft aan de restauratie. Hoogtepunt (letterlijk) van het bezoek was het beklimmen van de hoogste tempel. Wat een prachtig uitzicht over de jungle.
Daarna was het tijd om af te koelen. Na een heerlijke lunch was het tijd voor een zwempartij in de eerste cenote “Selva Maya” en erna zijn we een kwartiertje verderop nog gaan zwemmen in cenote “Oxman”, beiden hele mooie cenotes. Op onze terugrit nog kort even gestopt en Valladolid en tegen 19u waren we terug aan ons hotel.
De dag is voor ons echt perfect geweest. Onze 3 begeleiders hebben er alles aan gedaan om ons te verwennen en hebben ons flexibel door deze drukke dag geloodsd zonder dat het druk aanvoelde. Dikke pluim voor alledrie. Wat ons betreft absoluut een aanrader.

Antwoord van Kay Tours Mexico