Kooijmanutrecht Reviews 2

2,9

2,9

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Zeer slechte service en communicatie.

Zeer slechte service en communicatie.
Nu 3x “misgegrepen” bij Kooijman in Utrecht. In eerste instantie een proefrit aangevraagd voor een auto via de website. Ik werd de volgende dag gebeld door Emiel Peek dat deze al was verkocht. Hij vond het vreemd dat de website nog niet was bijgewerkt. Wel had hij een vergelijkbaar model die hij kon aanbieden. Hier heb ik dan ook een afspraak voor gemaakt voor een proefrit. Overigens ook vrij voor genomen. Vóór ik de afspraak had, wilde ik de specs van de auto nog eens bekijken. Deze auto stond niet meer op de website. Vervolgens heb ik Emiel Peek gebeld met de vraag of deze er nog wel was. Ik kreeg (de dag voor de afspraak) te horen dat deze al verkocht was. Zijn excuus was dat hij een dag vrij was. Ik ben dan ook zeer verbaasd over de non-communicatie tussen de collega’s en evt. kopers. Nu werd voor de 2e keer een andere, vergelijkbare auto aangeboden. Wel in een hogere prijsklasse en deze had een trekhaak. Als wijze van service had ik wel verwacht dat ik ergens in tegemoet gekomen zou worden, bijvoorbeeld het verwijderen van de trekhaak. Echter Emiel Peek gaf aan dat hier niet over te praten viel. Ook verder geen tegemoetkoming in enig ander opzicht. Ik raad daarom absoluut aan om geen afspraken te maken met Kooijman in Utrecht, deze zorgen alleen voor teleurstelling.

14 december 2023

Te duur voor de accu en discutabel advies inzake de airco

Op de dag dat er een grote onderhoudsbeurt werd uitgevoerd aan mijn auto, werd ik gebeld door een medewerker van Kooijman Utrecht met een voorstel voor de volgende werkzaamheden:
airco onderhoud: 238 euro
accu vervangen (start/stop AGM accu): 298 euro

Ik vond dit forse bedragen en ben toen naar een BOVAG garage in de regio gegaan.

Daar is mijn accu vervangen door een A-merk accu (Bosch) voor 203,70 euro incl. BTW
De eerder voorgestelde airco onderhoudsbeurt ten bedrage van 90 euro was volgens dit bedrijf niet nodig, kosten dus 0 euro, op de factuur stond "Airco nagezien en koelt optimaal".

Daarna heb ik met beide bedrijven nog contact gehad.
De reactie van Kooijman was:
"Het airco onderhoud heeft u (nog) niet laten uitvoeren, en laten vaststellen bij een andere garage dat het systeem nog koelt.
Het airco onderhoud(zoals alle onderhoud) is bedoeld om te voorkomen dat systemen uitvallen en gerepareerd moeten worden.
Tekort aan vloeistof kan zeer ernstige schade berokkenen aan onder andere de compressor. Tekort vloeistof betekent onvoldoende smering en uiteindelijk minder tot geen koeling. Reparatie hiervan heeft (voorkoombare) hoge kosten tot gevolg.
Het vloeistofniveau neemt ongeveer 6-8% per gebruiksjaar af."

Het andere BOVAG bedrijf heeft aangegeven dat als het systeem nog goed koelt er geen reden is om aan te nemen dat het vloeistofniveau zodanig is dat er iets moet worden bijgevuld.

Ik laat het verder aan de lezer om zijn of haar eigen conclusies te trekken, maar ik vertrouw eerder een bedrijf dat hieraan 90 euro had kunnen verdienen maar aangeeft dat het niet nodig is, dan een bedrijf dat mij graag 238 euro in rekening brengt.

11 juli 2020

Is dit jouw bedrijf?