Lees wat reviewers zeggen
Trevlig och hjälpsam kundservice när man ringer med frågor om ett ärende som de driver åt mig. Kan dock vara lång väntetid beroende på när på dygnet man ringer.
Bedrijfsgegevens
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Kronofogden - Vårt uppdrag är att hjälpa den som inte fått betalt. Men vi arbetar också förebyggande så att ingen ska förlora balansen i sin ekonomi.
Contactgegevens
Stockholm, Zweden
- kronofogden.se
Jag har sällan mött mer inkompetenta…
Jag har sällan mött mer inkompetenta människor. Jag har hela tiden trott att Kronofogden fanns till för att hjälpa dem som vill få tillbaka sina pengar av någon som står i skuld. Så var ju deras slogan: hjälpa den som vill få pengar tillbaka och stötta den som ska betala.
Nu har de bytt slogan. Undrar hur det gick till?
De använder sig av "victim blaming" och helt oproffisionella kommentarer. Helt plötsligt är det ditt fel att någon misshandlat dig och du måste själv begära att de gör sitt jobb. Något så enkelt som att ringa någon för att kolla om den skuldsatta talar sanning blir en hel process som tar några månader och en massa mejlade fram och tillbaka om varför detta är Kronofogdens jobb.
Helt otroligt!
misslyckad verkställighet
Ansökte om verkställighet av en tredskodom från tingsrätten. Kronofogden skickade ett betalningskrav med 14 dagars frist. Därefter har ingenting hänt.
Istället för att agera får man bara ursäkter som att ”många ärenden ligger före ditt i kön”. Det har nu gått nästan fyra månader och de har fortfarande inte ens gjort ett försök till utmätning.
Under tiden har bolaget haft gott om tid att tömma sina konton, och jag har ännu inte fått en enda krona.
Jag har även begärt en utredningsrapport för att kunna ansöka om konkurs – återstår att se hur lång tid det kommer ta, med tanke på handläggningen hittills.
I slutändan är det dessutom jag som borgenär som riskerar att få betala avgiften för verkställigheten (600 kr), eftersom bolaget nu är tömt.
Vad gör egentligen Kronofogden för att hjälpa borgenärer att få betalt? I mitt fall: ingenting.
Rekommenderas inte vid verkställighet mot ett aktiebolag, eftersom styrelsen inte är personligt ansvarig för skulderna och det verkar som att KFM ger dem gott om tid att tömma sina konton!!
Instämmer Ismet Hadzek Otal…
Instämmer Ismet Hadzek Otal opålitliga företag ska granskas. Opålitliga fakturer. Bedragare tar krediter i andra personers namn. Dags att rensa kaoset, oärligheten felaktiga beslut.
Plötsligt har jag satt in 5 stjärnor
INTE JAG BLUFFMAKARE IGEN!!!!!!!!!!!!👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿RENSA I SYSTEMET!!!!!!!!!!!
Litar Vi svenskar på Kronofogden?
Litar Vi svenskar på Kronofogden?
Jag som God Man har upptäckt att statlig myndighet Kronofogden driver betalningar för inkasso företag såsom; Gothia inkasso, Riverty Back inn Flow, Ifa Financa Dac m.m. som är antingen påhittade eller betalda!!
1) Bifogar bara några Ref.Nr.på ärende; 6081382, Ref.Nr: 6149896 (det finns mer.....)
2) Tanken är att få tid hos Kronofogden för att bestrida falska fakturar samt påpeka att saldo var 0 sek "Skuld" hos er på KronoFogden, efter att ha betalat fakturor!!!
3) Kronofogden har resurser och möjlighet att Stoppa "skojare" företag att vara verksamma i Sverige tack🙏 De företag nämda ovan bör gransskas förutom Kronofogden även av Skatteverket, Polismyndigheter m.m.
Tack på förhand
Jag är väldigt besviken på Kronofogden
Jag är väldigt besviken på Kronofogden. De tog min bil på felaktiga grunder och trodde att föraren Basim Ali var ägaren, trots att bilen stod i mitt namn (personnummer: 198308297327) och jag hade alla dokument. Bilen hölls i två månader, jag fick anlita advokat, göra polisanmälan och skicka massor av mejl. Det var extremt stressande.
Till slut erkände de att de hade gjort fel. När jag fick tillbaka bilen var den i dåligt skick – trasig vindruta, dött batteri och nyckeln fungerade inte. När jag lämnade bilen var den i mycket bra skick.
Jag är också psykiskt påverkad av detta och mycket stressad, och jag förväntar mig att Kronofogden tar ansvar och ger ersättning för den skada och förlust jag har lidit. Detta är inte acceptabelt från en statlig myndighet. Jag har förlorat pengar och arbete och väntar fortfarande på svar om ersättning. Mycket oansvarigt och orättvist behandlat.
Kronofogden agerar indrivare vid falska krav
Kronofogden tar sig an uppdrag där företag skickar ut falska krav, trots att företagets eget betalsystem skickat ut en bekräftelse på att betalningen inkommit i tid. På detta vis kan ju alla oärliga företag låta Kronofogden agera indrivare vid bedrägeriförsök.
Ska det verkligen gå till så?
När man söker Kronofogden går det inte att komma fram på telefon på hela veckan.
Johanna Langhorst, god man
När man har betalat i nio år över hundra tusen bode utomatisk bli skuld fri men istället har de börjat ta 22000 kr imånad och sen efter ny år har de varit svåt få kontakt varken mail eller telfon
Jag har betalat över en milj i nio år skulle ha telfon kontakt den 7 januari och ge de nya uppgiftar tio tusen i månad nu har de höjt till tjgotvå tusen utan kontakt med de för de har börjat inte svara i telfon att sånt myndighet tar ej hänsyng till folk som vill göra rätt för sig istället de kör ner dig änun mer i båtten en gräns både finnas för mättning max 10000 kr
Allt som jobbar på kronofogden ska ett…
Allt som jobbar på kronofogden ska ett kul mellan ögonen för på kf jobbar Sveriges sjukaste svin
Jag är tacksam för hjälpen
Maffia företag.De gillar att blåsa folk.
Maffia företag.De gillar att blåsa folk.Hur f.. kan det här kriminella statliga inte kolla upp om man blir blåst av företag eller inte .Äckligt beteende hoppas karma drabbar dem hårt.
Useless department
Useless department. Just take fees and failed to enforce payment recovery and later closed case without discussion.
They kept the case running for 8 months and even after positive decision I lost all my money (big amount + kronofogden fee)
Varflr ska kronofogden stjäla pengar…
Varflr ska kronofogden stjäla pengar från mig och ge de till folk som jag knappt känner de tittade inte ordentligt på min ekonomi och brydde sig inte bara vill stjäla pengar
Äckligt Maffiosabeteende dom gör så att…
Äckligt Maffiosabeteende dom gör så att inte jag har ens råd med maten och dom stödjer kriminella företag.
Fascistisk organisation, absolut laglöshet.
Det här landet håller på att gå åt Tartarara, tack vare Kronofogden och rättssystemet som helhet. De gör vad de vill, Utsökningsbalk säger inte åt dem vad de ska göra, och Gud förbjude att du misslyckas med att överklaga beslutet, du kan bli utkastad på gatan från din egen lägenhet av vilken anledning som helst, även om du har 10 barn hemma. Eftersom min exman inte ville se "Karen" från styrelsen i sitt hem, blev han vräkt från sin egna lägenhet tillsammans med 2 barnen och han hade allt betalt. Den Kronofogdemyndigheten meddelade inte ens något beslut om utmätning. Nu vill de sälja hans lägenhet och ge alla pengar för att täcka styresens juridiska kostnaderna. Jag kan inte kalla det något annat än fascism. Och de som köper lägenheter från Kronofogden, köper andra människors problem, brinn i Tartarara. Låt efter detta bara mina fiender leva i ett sådant land.
Kronofogden är kriminella företag de är…
Kronofogden är kriminella företag de är hungriga efter mer och mer pengar de tar pengar från fattiga människor och ger de till kriminella
Hoppas att Kronofogden läggs ner och alla hamnar i fängelse
helt hopplöst
helt hopplöst, en statlig angelägenhet, det måste vara ett misstag, finns det någon kontroll över det?
Kronofogden skulle hjälpa mig att driva…
Kronofogden skulle hjälpa mig att driva in en skuld, men istället för att driva in skulden så beviljar dom skuldsanering till personen i fråga, trots att den personen delvist skuldsatt sig genom att begå brott.
Jag, däremot, åkte på att betala tusentals kronor för "obetalda avgifter" samtidigt som gäldenären inte behövde betala en krona. I Sverige lönar det sig att vara kriminell.
Kommer aldrig någonsin ta hjälp av kronofogden igen. Värdelösa.
Totalt värdelösa på att svara i…
Totalt värdelösa på att svara i telefonen, handläggningstiden är under all kritik, olika information beroende på vilken handläggare man pratar med, missade filer vid digital registrering av ärende, ingen bekräftelse på vad som är inskickat, ändringar i formuläret från vad som är inskickat.
Allmänt dåligt intresse från personer som svarar utom när det gäller att påpeka hur synd det är om dom och hur underbemannade de är.
En etta i betyg är aldeles för högt för denna dysfunktionella myndighet som älskar att sätta sig på folk som sköter sig.
Bottenbetyg!
Lägg ner och börja om från noll, det finns inget att bygga på!
Kriminella
Dom här asen skiter fullständigt i om du är psykiskt sjuk och självmordsbenägen. De bara upprepar mantrat för dig på telefon och i meddelanden "Vi följer bara lagen" medan de skyddar kriminella och scammers och tar pengar från vanligt hederligt folk.
Kronofogden måste läggas ner och struktureras om. De är nog inte långt ifrån att de blir som Rysslands kronofogdar.. knackar en gång på dörrn lite tyst och sen sågar upp dörren och tar allt.. inklusive mat och soppåsar. Rubbet.
Det blir en ljus och fin framtid det.
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.