3 mix crates plastic (resten plastic…
3 mix crates plastic (resten plastic van allerlei soort om te laseren) gekocht.
Na sorteren bleek er een flink aandeel - 1/6 van de totale dikte aan materiaal van 3 kratjes, voornamelijk zwarte - tabbladen bij te zitten (0,8 mm dik polypropyleen). Dit materiaal is lastig netjes te snijden met een 40 Watt CO2 laser.
Het idee om kratjes te verkopen met restmateriaal is wel top, maar liever geen moeilijk te snijden materialen.
Verder zaten er helaas krassen in 2 van de 3 graveerplaten die ik besteld had, jammer.
De bamboeplaten 1,5 en 3 mm dikte waren krom bij bezorging.
Over het hout dat ik eerder besteld heb bij dit bedrijf was ik wel dik tevreden.
Ik heb jullie reactie gelezen en ik realiseer me dat het een manier is om verschillende materialen te proberen en een mooie manier om te recyclen waar ik heel erg achter sta. Echter, polypropyleen 0,8 mm stond in een eerder door jullie gepubliceerd schemaatje als niet te snijden met mijn 40 Watt CO2 laser. Bovendien zit in de kratjes ook HDPE 4 en 5 mm dat in jullie eigen schemaatje voor laserbaar materiaal voor mijn 40 Watt CO2 laser niet voorkomt. Begrijpelijk, want het smelt nogal en is daardoor niet eenvoudig te snijden. Het kan wel, maar vergt wat ervaring en veel testen.