Mobill Scandinavia AB Reviews 119

TrustScore 1.5 uit 5

1,5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Appen fungerade inte så som jag förväntade mig. Försökte få service men otroligt dåligt bemötande, vill aldrig ha med dem att göra igen! Kommer att undvika bolaget så mycket det går.

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Väldigt krångligt, tog en månad att få fakturan. Gick in i appen för att betala dagen efter parkeringen men sen skulle man till hemsidan och där fanns ingen faktura. Man får en stark känsla att det är... Toon meer

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 95% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

Vill helst sätta minus.

Vill helst sätta minus.
Min man valde att få faktura från mobill då han känner mer kontroll efter sviterna av en tidigare stroke.
De senaste 3 månaderna har vi inte använt vår bil då den har ett motordelar som vi inte har råd att betala pga min mans sjukskrivning samt att jag går hemma med bruten fot.
Snälla grannar skriver till oss och säger att vi har flera parkeringsböter på bilen. Detta känns absurt då vi alltid betalar räkningar i tid.
Ringer parkeringsnämden för vårt område som då talar om att det finns fler böter samt oregistrerad period för dec-jan -2025 och att vi har haft en oerhörd tur som inte gått böter för det.
Ringer Mobill för att reda ut. De kan se att vi har betalt allt som det ska men att det inte finns någon registrering efter ett visst datum.
Jag ifrågasätter såklart hur detta är möjligt då det är betalt för. Han försöker förklara något som inte går ihop och förstår själv till slut att det behövs nog tittas närmare på och öppnar ett ärende för detta.
Sen börjar en orimlig mejlkonversation med en person (eller AI) hos Mobill och mig.
Denna konversation kommer jag bifoga när vi begär resnig av dessa böter hos polisen. Ursäkta,men ibland undrar man vilken planet vissa kommer ifrån..

17 april 2026

Katastrofal service...

2 april 2026

Antwoord van Mobill Scandinavia AB

Vigan Bytyqi, att du beskriver vårt bemötande som ”katastrofalt” speglar inte den faktiska dialog vi haft, där vi svarat på dina frågor, förklarat vad som hänt och varför beslutet om påminnelseavgiften står fast.

När parkeringen gjordes var faktura vald som betalmetod i appen, och fakturan skickades korrekt till den e‑postadress du registrerat. Att mailet hamnat i spam, eller att du lade in kort som betalmetod efter avslutad parkering, ändrar inte hur den redan genomförda parkeringen debiteras eller att påminnelseavgiften tillkommer enligt betalvillkoren.

Vi har förståelse för att det blev ett misstag vid första användningen, men ansvaret för vald betalmetod och för att ta del av utskickade fakturor ligger alltid på användaren. Om du vill specificera exakt vad du upplever som otydligt i betalflödet i appen lyssnar vi gärna på det, även om vi inte ändrar beslutet i ditt ärende.

Helt värdelös parkeringslösning

Helt värdelös parkeringslösning. Det går inte att registrera sig på hemsidan. Trots att jag skriver lösenordet på papper först och sedan registrerar mig. Lösenordet är fel och då har jag försökt > 5 gånger. Det fungerar alltid på första eller möjligen andra försöket på andra ställen. Dom vill fakturera ut fakturaavgift. Lösningen är att aldrig parkera med deras tjänst. Dessutom fungerar inte kundtjänsten heller. Undvik dom till varje pris.

31 maart 2026

Tack för din recension.

Vi förstår att det känns frustrerande när registreringen inte fungerar som du tänkt. Om du redan har registrerat dig i appen går det inte att skapa ett nytt konto på webben med samma uppgifter, då är du redan registrerad och systemet säger ifrån. I de fall där lösenordet upplevs som ”fel” beror det normalt på att kraven inte är uppfyllda eller att man redan har ett konto och egentligen ska logga in i stället för att registrera sig igen.

När det gäller avgifter: betalar du med kort (VISA, Mastercard) tar vi ingen avgift alls. Väljer du faktura är första fakturan utan avgift, därefter kostar digital faktura 19 kr och pappersfaktura 39 kr – det är tydligt angivet och inget som läggs på i smyg.

Att du upplever att kundtjänsten inte fungerar är naturligtvis inte den känsla vi vill lämna någon med. Kontakta gärna vår kundtjänst på kund@mobill.se och berätta vad som inte fungerade så går vi igenom vad som hänt och hjälper dig vidare.

Vilseledande funktioner

Notera att alla parkeringszoner inte finns med på kartan. Jag fick en utställd bot för att jag vilseleddes att tro att det inte var parkeringsavgift på den aktuella platsen.

12 maart 2026

Hej Joakim,

Alla zoner syns inte alltid i kartan. Det kan bero på att vi saknar koordinater, eller på att zonen inte ingår i vårt avtal. Då gäller fortfarande skyltningen på plats, finns det skyltar som anger avgift är du betalningsskyldig, oavsett om zonen visas i Mobill eller inte.

Om en zon finns i vårt system går den att söka fram via zonkoden i sökfältet i appen. Finns den varken i kartan eller som sökbar zon innebär det att parkeringen inte kan betalas via Mobill och att betalning i stället behöver ske enligt anvisningarna på skyltarna.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ladda inte ner appen, lurendrejeri!

Laddade ner appen och parkerade 1 gång (belopp 16kr), fick sedan en faktura på 55 kr för att man lagt på en faktureringsavgift! Rent lurendrejeri! Skandal att Västerås kommun valt att byta bort EasyPark. OBS ladda inte ner appen! Jag avinstallerar den nu!

17 maart 2026

Hej Viking!

Tack för din recension. Vi beklagar att du upplevt det som otydligt, men vi vill klargöra hur det fungerar.

När du registrerar dig och väljer betalmetod i appen får du tydlig information om vilken metod du valt innan du signerar med BankID. Du kan alltid betala med kort (VISA, Mastercard) helt utan avgift. Om du väljer digital faktura tillkommer en fakturaavgift, men den första fakturan är alltid utan avgift – därefter 39 kr per pappersfaktura.

Informationen om vald betalmetod visas klart och tydligt före varje köp, och du kan när som helst gå in i appen och byta till kortbetalning för att undvika fakturaavgiften.

Det är ingen dold kostnad – du som kund väljer själv vilken betalmetod du vill använda, och informationen finns alltid tillgänglig i appen.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Akta Akta!!om du inte använt denna app…

Akta Akta!!om du inte använt denna app så rekommenderar jag verkligen inte ladda ner den dom skickar ut påminnelseavgift utan att skicka original fakturan om du inte vill bli blåst på pengar använd en annan app om du har möjlighet om man kontaktar så kallade kundservice men vet i tusan om de är någon kundservice dom försöker lägga allt på dig som kund att de är ditt fel

Är helt hundra på att dom kommer skriva här och försvara sig jäkla lekstuga

4 maart 2026

Hej A.H,

Vi har redan gått igenom ditt ärende i en annan kanal, men vill gärna förtydliga här så att inget blir oklart för dig eller andra som läser.

Originalfakturan skickades till den e‑postadress du angav den 16/1, påminnelsen skickades till samma adress den 30/1 och inkassokravet den 11/2. Alla utskick har alltså gått till den adress som registrerats hos oss, enligt våra rutiner.

Som kund ansvarar man för att den angivna e‑postadressen är korrekt och att man kan ta emot fakturor där, inklusive att kontrollera skräppostmapp om något saknas. Påminnelseavgift och inkasso tillkommer först när en faktura inte betalats i tid, i enlighet med våra villkor, vi skickar aldrig krav utan en föregående faktura.

Vi försöker inte lura någon, utan följer samma process för alla. Om du fortfarande upplever att något inte stämmer är du välkommen att återkomma via e‑post så går vi igenom ärendet steg för steg och hjälper dig vidare.

Med vänliga hälsningar
Mobill

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Enkelt att betala? Kundtjänsten la på luren.

La in ett kort som vald betalmetod och trodde de skulle dra beloppet från kortet.
Jag fick ändå faktura, på papper, med påminnelse om betalning. Jag ifrågasatte hur betalningssystemet fungerar( eller inte?) då jag inte själv kunde se att det fanns någon obetald faktura.
Kundtjänsten la på luren i örat.
EasyPark var bättre på alla sätt.

11 februari 2026

Antwoord van Mobill Scandinavia AB

Du har gjort två köp på faktura, dessa fakturerades den 16 januari, alltså nio dagar innan ditt betalkort lades till den 25 januari. Därför kunde de inte dras från kortet, kortbetalning gäller först för kommande köp efter att kortet har registrerats och valts som betalmetod, inte retroaktivt på redan skapade fakturor.

Du har valt fakturabetalning och signerat med Bank-ID. Inför båda dina köp visades dessutom vald betalmetod innan köpen gjordes och bekräftades.

När det gäller samtalet med kundtjänst beklagar vi om du upplevde att vi la på luren på ett otrevligt sätt. Det är inte så vi vill att kontakten med oss ska kännas, även om vi ibland behöver avsluta ett samtal när vi gått igenom ärendet och förklarat hur betalningen fungerar.

Vi tar med oss din feedback och ser över hur vi kan göra betalningsflödet och informationen om faktura/kort ännu tydligare framåt.

Appen ur funktion 29/1. Inget meddelande på mobill.se. SVAGT

Gör som 1 miljon användare, parkera med Mobill. Det är svansföringen och budskapet på Mobills hemsida. Men att snabbt lägga ut ett meddelande på hemsidan att appen inte funkar. Det räckte inte den kaxiga attityden till. Svagt!

29 januari 2026

Antwoord van Mobill Scandinavia AB

Tack för din recension, Olle.

Vi förstår din kritik, särskilt när vårt budskap är att parkering ska vara enkel och trygg. Vid driftstörningen den 29/1 lade vi all kraft på att snabbt åtgärda felet, informera parkeringsövervakare för att undvika felaktiga böter och svara alla som hörde av sig via telefon och chatt. Problemet var begränsat i tid och åtgärdades snabbt, och alla kunder som kontaktade oss fick återkoppling.

Du har helt rätt i att tydlig information är viktigt. Vi ser nu över hur vi bättre kan informera direkt i appen vid liknande händelser framöver, så att det i första hand är de berörda användarna som får tydlig status när något inte fungerar som det ska.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Deras app krånglar och man kan inte ens…

Deras app krånglar och man kan inte ens komma fram när man ringer dom. Sämsta företaget. UNDVIK DOM OM NI KAN

29 januari 2026

Hej Karolina Lisjak Zivkovic,

Tack för din recension. Vi beklagar att du upplevt problem med appen och att nå oss.

Kontakta gärna vår kundtjänst via e‑post och berätta vad som inte fungerade, så går vi igenom vad som hänt och hjälper dig vidare. Vi har normalt sett under en minuts svarstid i snitt, men vid hög belastning kan det ibland dröja lite längre. Du kan alltid maila oss eller använda kontaktformuläret i appen.

Med vänliga hälsningar
Mobill kundjtjänst

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Var tvungen att betala min…

Var tvungen att betala min boendeparkering trots att jag hade krockat bilen och den inte längre fanns, fick inte heller stå med en annan bil! Vilket skämt! Kundservice hade kunnat jobba på sitt bemötande för det var också ett skämt!

15 januari 2026

Hej Isabella Engdahl,
Först och främst tråkigt att höra om din krock det är en stressig situation i sig, och då ska givetvis parkeringen bara fungera så smidigt som möjligt.

När det gäller boendeparkering och återbetalning är det kommunen som sätter reglerna för om en boendeparkering kan återbetalas eller inte, vi kan inte fatta de besluten själva.

Långtidsbiljetter/boendeparkeringar går heller inte att avsluta i förtid eller förkorta, och detta framgår i informationen innan man startar parkeringen och bekräftar köpet.

Att du dessutom upplevt vårt bemötande från kundservice som ett ”skämt” är något vi tar på stort allvar. Vi vill att alla som kontaktar oss ska känna sig lyssnade på och respektfullt bemötta, oavsett om vi kan lösa ärendet som kunden önskar eller inte. Här behöver vi uppenbart bli bättre.
Om du vill får du gärna kontakta oss igen och hänvisa till ditt omdöme på Trustpilot, så tittar vi en extra gång på ditt ärende och hur vi hanterat dialogen med dig. Mejla oss på kund@mobill.se så följer vi upp det.

Vänliga hälsningar
Mobill Scandinavia AB

Lurad

Riktigt kass kommunikation, ingen antydan någonstans på att man har obetalda parkeringstillfällen tills man får inkassokrav från 3e företag

16 december 2025

Hej Axel,

Vi förstår att det känns hårt att få ett inkassokrav, men vi skickar inga krav utan att det först funnits en obetald skuld. Betalningsinformation framgår i samband med att du väljer betalsätt, och detta måste du dessutom bekräfta en gång till innan köp. Om du har faktura som betalningsmetod behöver den betalas senast på förfallodag för att ärendet inte ska gå vidare.

Om du vill att vi går igenom just ditt ärende steg för steg, återkom gärna med uppgifter via e-post till vår kundtjänst och ange mobilnummer/kundnummer så hjälper vi dig att reda ut vad som hänt.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Noll stjärnor om jag hade kunnat

Noll stjärnor om jag hade kunnat. Ger inte rätt information. Jag är ny kund och köper månadsparkering. Tog kontakt angående oklarheter med betalning av fakturor. Information jag fick var ”Lägg in ditt VISA för betalning så är allt klart” Det var det inte visar det sig! En tidigare faktura skulle betalas på annat sätt. De vägrar sedan ta ansvar när man åker på extra avgifter. Kunden ljuger är uppenbart deras utgångsläge och otrevlig och dryg support. En före detta kund

8 december 2025

Hej Lena Beijer,

Tack för din recension.

När du lägger in ett kort i appen gäller det enbart framtida betalningar. En redan utskickad faktura måste alltid betalas enligt betalningsinstruktionerna på fakturan, den kan inte betalas automatiskt i efterhand bara för att ett kort läggs till i appen.

Vi har gått igenom ditt ärende, och utifrån den information vi har stämmer avgifterna med de villkor som visats i samband med faktureringen. Vi kan därför inte ta bort dem.

Vi förstår att du är missnöjd med utfallet, men vi står bakom både informationen och hanteringen i detta ärende.

Dålig app

Dålig app som ger fel zon vilket gör att man får p-böter.
Mobill vill inte stå för att appen föreslår fel zon. Det är bara deras app jag har haft detta problem med ingen annan.
Alltså dålig app jämfört med andra liknande appar

27 november 2025

Antwoord van Mobill Scandinavia AB

Tack för din recension, Rauli Lindgren.

Appen väljer aldrig zon åt dig och kan inte ändra den i efterhand. Du behöver själv välja rätt zon/områdeskod och bekräfta parkeringen innan den startas, det är också den koden som står på din biljett i appen. Vi förstår att det är frustrerande med en p bot, men ansvaret för vald zon ligger alltid på föraren.

Dålig upphandling av Region Skåne

Har tvingats byta till Mobill-appen för månadsbiljetter på jobbet pga Region Skånes upphandling.
De enda betalningsalternativ som finns är faktura eller att registrera bankkort i appen. Faktura sägs kosta 25 kr men kostar med momspålägget 39 kr! Är regionens avsikt att öka parkeringskostnaden för sina medarbetare? Vem tjänar på detta?
Fick info från Mobill att påminnelse ska komma via mail 2 dagar innan långtidsbiljett går ut. Det kommer ingen påminnelse alls! Risken för böter är stor, det är ju lätt att glömma.
Den här upphandlingen har inte gjorts med något medarbetarperspektiv!

1 september 2025

Antwoord van Mobill Scandinavia AB

Tack för din recension Carina.

På Region Skånes ytor är kortbetalning avgiftsfri och digital faktura kostar 0 kr. Pappersfaktura kostar 39 kr inklusive moms, och just momsen är det som bekant staten som har beslutat om.
För personalkort går det att aktivera automatisk förlängning, då förlängs kortet med 30 nya dagar åt gången. Det verkar inte varit aktiverat i ditt fall, men kan minska risken att missa slutdatum framåt.
Vi skickar dessutom push-notis när en långtidsbiljett är beställd i appen och är på väg att gå ut. Den skickas 24–48 timmar innan biljetten löper ut. Påminnelserna är en hjälp, men ansvaret för att ha en giltig biljett ligger alltid på föraren.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Uselt företag som lurar och missbrukar sitt uppdrag

Region Skåne har begärt att de som utnyttjar Trelleborgs sjukhus parkering skall verifiera var tredje månad att man arbetar på sjukhuset. Fullt rimligt. Men Mobill som har uppdraget att förvalta parkeringen påminner med extrem kort framförhållning vilket innebär att man får böter innan man kan verifiera. Skamligt som för tankarna till gangstermetoder. Skäms Mobill.

28 oktober 2025

Antwoord van Mobill Scandinavia AB

Verifieringen beställdes av Region Skåne, inte Mobill. De kräver detta för att säkerställa att parkeringstillstånden används av rätt personer, en helt rimlig och legitim kontroll. Vi administrerar systemet enligt deras direktiv, inget mer.

Påminnelser skickas ut för att ge användare möjlighet att verifiera i tid. Det är dessutom möjligt att verifiera sig i förtid innan tiden för nuvarande verifiering gått ut.

Angående "gangstermetoder": Det är en helt felaktig och allvarlig anklagelse. Vi tar vårt uppdrag på allvar och följer Region Skånes riktlinjer exakt. Kontrollavgifterna hamnar inte hos Mobill utan till markägaren. Vi har inget ekonomiskt intresse av att användare får böter, tvärtom.

Varför har verifieringen införts? Region Skåne behöver säkerställa att endast anställda på sjukhuset använder tillstånden. Det är en fullt rimlig insats mot missbruk av resurser.

Vi jobbar professionellt och etiskt. Om du anser något är oklart eller inte fungerar som det ska kan du kontakta oss så hjälper vi till.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Parkering startade per auto i appen och…

Parkering startade per auto i appen och avslutades 24 timmar därefter, trots att jag inte stod parkerad på platsen. På samma plats betalade min kollega för parkeringen för bilen. Alltså finns två kvitton på parkering för samma bil men enbart en av dem är giltig. Trots bevis i form av kvitton nekades jag återbetalning för en parkering på 24 timmar, som jag inte har utnyttjat. Inga notiser om detta heller förrän avslut av parkering (24 timmar efter). Men kundtjänst bemödade sig och beskrev fint alla steg som måste göras i appen för att påbörja en parkering. Vilket inte stämmer, eftersom appen visar vilken zonkod man senast använt. Lättförtjänta pengarna till företaget, som förhoppningsvis kan användas för att utveckla deras fjuttiga villkor i framtiden.

4 november 2025

Hej Mikael Jeppsson,
Parkering i Mobills app startas aldrig automatiskt. Du måste själv välja zon, ställa in stopptid, välja fordon och sedan bekräfta rätt områdeskod och registreringsnummer innan parkering startas. Att appen visar din senaste parkering gör det enklare, men du måste alltid manuellt bekräfta och starta parkeringen. Det finns ingen automatisk funktion här.

Om parkeringen startades så genomförde du dessa steg. Det är ett faktum som vi inte kan ändra på.

Angående din kollega som betalade parkering på samma plats: om hen betalade via något annat sätt än via Mobill kan vi inte se eller hantera den transaktionen. Det är två helt skilda betalningar.

Du ansvarar för att kontrollera uppgifterna innan bekräftelse. Vi kan inte återbetala parkeringar som startas enligt appens process, oavsett om du senare inte använt dem eller inte. Våra villkor följer gällande lagar och regler gällande parkering.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Tyvärr funkar inte noll stjärnor.

24 oktober 2025

Hej ola westlund,

Tack för din recension. Vi ser att du är missnöjd, och vi möter detta på allvar.

För att vi ska kunna hjälpa dig och åtgärda problemet behöver vi veta mer. Vad fungerade inte? Är det något med appen, parkeringen, eller något annat?

Kontakta oss gärna på kund@mobill.se så löser vi det tillsammans.

Otrevlig kundservice bla

Otrevlig kundservice bla. Synd dom vann upphandlingen med Region Skåne. Flera anställda som varit missnöjda med företaget

16 oktober 2025

Hej Luna,

Vi ber om ursäkt om någon varit otydlig eller otrevlig i kontakten med dig. Vi vill gärna titta närmare på ditt ärende – kontakta oss på kund@mobill.se med mer information, så hjälper vi dig att reda ut vad som hänt.

rekommenderar absolut inte

rekommenderar absolut inte, otrevliga och extremt okunnig personal, problem hänvisas till mejl där man knappt får svar eller någon hjälp mer än att man får skylla sig själv fick betala dubbelt upp för det är inte deras ansvar att jag fick dubbla biljetter.

12 augustus 2025

Antwoord van Mobill Scandinavia AB

Tack för din recension. Vi bemöter alltid våra kunder sakligt och korrekt. Vid parkering ansvarar du själv för att välja rätt registreringsnummer, områdeskod och stopptid innan du bekräftar. Om dubbla biljetter har köpts och en period redan har börjat gälla kan vi inte återbetala den påbörjade perioden. Däremot kan vi återbetala en periodbiljett som ännu inte har påbörjats. Vi hjälper gärna till att reda ut eventuella missförstånd kring detta.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Ointresserade av att hjälpa sina kunder

Vilket pissföretag.
Usel kundservice som ber en hänga kvar i luren, 15 minuter av radiotystnad senare läggs samtalet på och ingen vidare återkoppling. Heja heja

1 september 2025

Hej Sven Alber,
Tack för din recension. Vi tar till oss av din feedback och vill samtidigt vänligt be om ett sakligt språkbruk. Vi strävar alltid efter att ge tydliga och korrekta svar på alla inkomna ärenden. Om du har frågor kring våra tjänster eller villkor är du välkommen att återkomma, så hjälper vi dig vidare.

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.