In augustus 2023 heeft mijn toen minderjarige dochter van 16 jaar gebruik gemaakt van de diensten van Bymetis door haar sport abonnement te laten opzeggen. Toen ik een factuur kreeg heb ik deze niet b... Toon meer
Ik heb eenmalig 32€ betaald in december. Ik kreeg drie maand later een 1ste betaalherinnering waarop ik gereageerd heb met het bewijs van betaling, hierop werd niet gereageerd. Vandaag kreeg ik een 2d... Toon meer
Hoewel het iets langer duurde dan verwacht, verliep alles verder vlot en helder. Ik ben erg tevreden met het resultaat van mijn probleem.
Fijn dat ze deze service bieden maar voor ik het wist had ik ergens op gedrukt waardoor hun de brief verstuurde ipv dat het kon kopieeren.en achteraf betalen vind ik niks.
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Mensen keken ook naar
Ze zeggen dat ze een brief versturen…
Ze zeggen dat ze een brief versturen maar er komt nergens een brief aan !!!
Maar je moet er wel 30 € voor betalen .
En het ligt niet aan hun als het niet overkomt.
Ze leggen de schuld bij de tegen partij

PAS OP! OPLICHTERS
PAS OP! HET ZIJN OPLICHTERS!
Ze sturen namens de consument een zogenaamde "opzegbrief" om een abonnement oid op te zeggen.
In 1 week tijd krijg je verschillende aanmaningen met oplopende bedragen, dreigement dat er een gerechtsdeurwaarder op je af gestuurd wordt en de kosten à €800 hiervoor zelf moet betalen. De opzegbrief is uiteraard nooit verstuurd.
Wat een malafide praktijken! Ga er niet mee in zee en negeer brieven en mails die zij sturen!
Contact kun je ook niet leggen, ze reageren nergens meer op.

Hier ook slechte ervaring
Hier ook slechte ervaring. Na de opzegging… nooit meer een mail gehad met een betalingslink. En daarna direct een incasso bureau op ons afsturen. En dat op een adres (bekend bij hun) waar iemand is overleden …. Ja overleden persoon…. en dus geen post meer gelezen wordt ivm geen sleutel meer van de woning. En dan brief op brief… gaat nergens over. Bij benadering alleen via mail… geen reactie. Waanzin… net zo slecht bereikbaar als het incasso bureau waarmee ze werken.

Trap er niet in
Mijn dochter heeft een ov opgezegd zij ze ik weet niet hoe ze dat gedaan heeft ze is minderjarig nu krijg ik de aanmaningen van haar telkens maar ik weet van niets
Dus ik ga hier zeker niet voor betalen heb hun gemaild en zeggen hun volgens mijn begrijpt uw het niet maar er is hier opdracht toe gegeven ja door een minderjarige

Ontzettende oplichterij
Ontzettende oplichterij! De loterij van KiKa opgezegd en dan wel over de rug van zo'n goed doel mensen misleiden om een opzegbrief te verzorgen. Er stond nergens vermeld dat dit geld kostte! Nu heb ik goedbedoeld een mooi doel willen steunen en krijg ik een factuur van € 30.. Dat dit mogelijk is in Nederland is onbegrijpelijk!

Wat een stelletje oplichters
Wat een stelletje oplichters! Facturen sturen voor diensten die niet verleend zijn en waar sowieso geen opdracht voor gegeven is. Niet betalen en direct aangifte doen.
Aangifte is net gedaan!!

Duidelijk’
Bedrijf is onduidelijk over kosten
Bedrijf is onduidelijk over kosten, factuur komt pas achteraf. 30!!! Euro om een abonnement op te zeggen wat ook gratis kan, ronduit schandalig. Ook annuleren van de service is niet mogelijk, ronduit een bedrijf dat uit is op je geld en elke schijn van oplichting heeft…. Kijk uit met dit bedrijf.

Antwoord van Mypersonalinsights
vandaag bij de politie melding gedaan…
vandaag bij de politie melding gedaan van poging tot oplichting en het misbruiken van mijn persoonsgegevens door bymetis de politie is bekend met hun werkwijze daarom is het belangrijk en roep[ ik een ieder op die met hun misleidende manier van werken te maken krijgt aangifte te doen bij de politie .
je mag jezelf verdedigen tegen dit soort klant onvriendelijke bedrijven ik heb hun niet opgezocht zij hebben mij opgezocht dus ga ik mezelf verdedigen.
ik had nog nooit eerder van hun gehoord of hun op enigerwijze benaderd .maar gelukkig zijn ze bij politie bekend en is het versturen van valse facturen net zo oud als de weg naar rome.
daarom heeft de regering bepaalde spelregels opgezet om dit de kop in te drukken.ik roep iedereen op maak melding van bij de politie en betaal niet want als het er op aankomt zal je in het gelijk gesteld worden en kruipen zij met de staart tussen de benen weer in hun nest.

Antwoord van Mypersonalinsights
Door dat ik vriendenloterij op wou…
Door dat ik vriendenloterij op wou zeggen kwam ik op deze site uit, verder niks ingevuld en de vriendenloterij via hun zelf stop gezet. Ondanks dat ik niks op mymetis heb ingevuld toch een rekening ontvangen? 12-06-2024 gemaild en tot heden nog niks ontvangen maar wel een betalingsherinnering. Nu weet ik niet zo goed wat ik moet doen. Er staat in de brief als ik niet betaal er €14,50 bij komt. Maar lees ook overal dat dit oplichting is en daar ben ik zelf ook van overtuigd omdat ik niks heb ingevuld op de site van bymetis

Officiële bevindingen van Het Juridisch Loket
Het is goed dat jullie proactief reageren op klanten, maar dat zal niet helpen bij het winnen van een rechtszaak tegen een "niet-betalende klant". Ik zou dringend aanraden om de KvK-registratie met betrekking tot de activiteiten van "De Gerechtsbode" aan te passen. Bij elk incassobureau moet expliciet worden vermeld dat het om een incassobureau gaat en dat dergelijke activiteiten worden uitgevoerd. Het is niet voldoende om enkel een rechtspersoon aan te wijzen. Daaropvolgend, staat er pertinent níét expliciet vermeld dat het gaat om een incassobureau, dat betekent dus, ondanks de constante claim van rechtsgeldigheid, jullie níét daadwerlijk rechtsgeldig opereren.
Daarnaast zullen de meeste rechters ernstige twijfels trekken over jullie handelspraktijken, vooral gezien het herhaaldelijk verhuizen en openen van nieuwe bedrijven onder hetzelfde mom. Het is bovendien zeer problematisch dat jullie expliciet het herroepingsrecht uitsluiten, terwijl het om een product gaat zonder intrinsieke waarde. Sterker nog, in de meeste gevallen wordt slechts een deel van het beloofde product geleverd.
Een rechter zal bijvoorbeeld erkennen dat wanneer een opzeggingsbrief wordt verstuurd en deze niet door het desbetreffende bedrijf kan worden verwerkt, de dienst, ondanks het expliciete vermelden van alleen verzending, als wanpraktijk kan worden beschouwd. Gezien het feit dat jullie in Duitsland al een zaak bij verstek hebben verloren en er duidelijke uitspraken zijn gedaan over jullie handelswijze, staan jullie in een zeer slecht daglicht.
Vanwege deze opeenstapeling van problemen kan elke klant van Metis met een gerust hart aannemen dat er geen sprake is van bonafide handel. Een rechtszaak voortkomend uit transacties met Metis of haar incassobureau zal waarschijnlijk worden geseponeerd of, erger nog, in het voordeel van de verdediging worden beslist.
(Kortom, voor de lezers: neem Metis niet serieus. Ze dreigen met grote woorden en loze beloftes, maar vanwege het grote aantal wanpraktijken en een eerder verloren rechtszaak zullen ze alles doen om een nieuwe rechtszaak te vermijden. BETAAL DUS NOOIT! OOK NIET ALS ZE DREIGEN MET EEN DEURWAARDER!)
(Deze conclusie komt voort uit een groepsoverleg binnen het Juridisch Loket, zoekt u hulp, heeft u vragen over dit bedrijf of andere malafide ondernemingen? Neem grátis contact op met één van onze medewerkers, we staan u graag te woord!)
oplichters
Let op!! oplichters. ik wilde youtube opzeggen en ben op google gegaan om te kijken hoe ik op kon zeggen. Ik ben toen per ongelijk op hun site gekomen omdat de titel leek of je naar youtube gaat. ik heb verder niks aan geklikt of opdracht gegeven voor opzegging. Tot ik een mail kreeg we hebben youtube een opzegbrief gestuurd. Na een maand op youtube account gekeken, deze was nog steeds aktief , dus niet opgezegd. Ik heb hem toen gelijk zelf via internet opgezegd, waarna er gelijk een vermelding kwam met data wanneer het abbo zou eindigen. Hieruit blijkt dan ook, dat er helemaal geen brief is gestuurd voor opzegging.Doe dus geen zaken met deze mensen.

Antwoord van Mypersonalinsights
Ik dacht dat ik eerder opgezegd had?
Oplichterij van de ergste soort
Oplichterij! Ook mijn minderjarige dochter van 15 had zich per abuis bij de vriendenloterij opgegeven voor een (zij dacht gratis) lot. Toen ze zich realiseerde dat niet gratis was, heeft ze direct na aanmelding zelf gebeld met de vriendenloterij waarbij ze de situatie heeft uitgelegd, en dat ze direct wilde beëindigen. Ze kreeg een man aan de telefoon die tegen haar begon te schreeuwen, omdat ze het niet snapte. Vervolgens heeft ze mij ingelicht en heb ik de vriendenloterij gebeld, en per direct opgezegd met uitleg dat ze minderjarig was. toen kwamen uit het niets de brieven en aanmaningsbrieven van Bymetis binnen. Ik heb de communicatie over genomen, en zelfs toen bleven ze doorgaan. Ze vragen idd om een id van mijn dochter, terwijl ze nooit contact met dit bedrijf heeft gezocht, laat staan ze opdracht heeft gegeven voor een beeïndigingsbrief van 30 euro. Ze snapt zelf ook wel dat zoiets helemaal niet nodig is. Het bewijs dat ze die opdracht heeft gegeven is er dan ook niet van hun kant, dus waarom moet ik gaan bewijzen aan deze partij waar we helemaal niets mee te maken hebben dat ze minderjarig is? Ze verteld dat de zaak voor ons hiermee afgedaan is, en vervolgens vandaag een incassobrief van 70 euro ontvangen.. Wat een praktijken! Dat er nog mensen zijn die voor en met zo'n oplichterspartij willen werken.

Antwoord van Mypersonalinsights
Ik heb gevragd on het email te cancelen…
Ik heb gevragd on het email te cancelen en nu moet ik 44 euro betalen omdat jullie een four hebben gemakt dome website niet gebruiken

Antwoord van Mypersonalinsights
Professionals in hun vak duidelijk en…
Professionals in hun vak duidelijk en direct.
Pure oplichterij
Pure oplichterij. Ze maken geld door bovenaan de zoekresultaten te komen op google waardoor kwetsbare mensen die "abonnement opzeggen" googlen bij hen terecht komen. Ze zeggen dat ze een "opzegbrief" sturen naar de dienst die je op wil zeggen en vragen daar 30,- voor. Terwijl de dienst in kwestie GRATIS opgezegd kan worden. Ze hopen dat je dit niet weet en maken je zo geld afhandig. Slangen zijn het. Daarna sturen ze aanmaningen in de hoop je bang te maken. Mijn minderjarige zoon was hier het slachtoffer van en gelukkig is het zo dat je als ouder een overeenkomst kan vernietigen als je hier geen toestemming voor hebt gegeven. Dit heb ik gemaild en nadat ik het ID van mijn zoon (alleen naam en leeftijd zichtbaar) meestuurde, hebben ze de overeenkomst vernietigd. Ouders wiens kind met dit bedrijf in zee is gegaan: dit zijn je rechten! Je kan het ontbinden!
En voor andere mensen: ga niet met deze mensen in zee! Je hebt nooit een opzegbrief nodig van 30 eu om iets op te zeggen wat je gewoon GRATIS kan opzeggen.