Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB Reviews 56

TrustScore 4 uit 5

4,2

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Problem med arbetgivare Anlitade NDJ byrå med ett knepigt situation med min nuvarande arbetsgivare. Fick av denna byrå mycket kunnig och professionell hjälp.kändes verkligen att hon ställde upp... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Anlitade NDJ byrå med ett knepigt avskeds besked. Då jag inte är fackansluten behövde jag juridisk hjälp. Fick av denna byrå mycket kunnig och professionell hjälp. Ett förtroende som var utöver det... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Arbeidsrechtadvocaat
  2. Advocaat voor ouderen
  3. Procureur Arbeidsrelaties
  4. Bureau voor juridische zaken
  5. Juridische dienstverlening
  6. Rechtbankadvocaat

Geschreven door het bedrijf

Norra Djurgårdsstadens juristbyrå är en juristbyrå med flera års erfarenhet inom arbetsrätt, avtalsrätt, familjerätt och immaterialrätt. Vi tar oss an uppdrag över hela landet och erbjuder alltid en första kontakt inom 24 timmar. Vårt arbete kännetecknas av ett gediget engagemang för våra klienter och deras intressen. Du har alltid en egen jurist, insatt i just ditt ärende, bara ett samtal bort. Första kontakten är alltid kostnadsfri!

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

PROFESSIONAL and EFFECTIVE

We had a very good litigation experience in dealing with a contractor that wanted to charge us too much for a faulty job. We came very close to going to court with witnesses, etc. because the contractor was so unwieldy. But we settled the issue with a moderate cost to us thanks to Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB.

26 maart 2026

Bristande kommunikation och transparens

Response to the firm’s claims 17/1/26

1. “You were never the client / no proxy.”
Correct, and never disputed. My review does not claim client status or decision-making authority. It reflects our experience of the communication and process in a matter that directly affected our household finances.

2. “Your spouse is an adult who decides for himself.”
This is irrelevant. The review concerns how communication and decision-making were handled, not my spouse’s capacity to decide.

3. “No obligations toward non-clients.”
This is a service review, not a legal claim. Contractual formalities do not negate concerns about communication, reliability, or professionalism.

4. “Confidentiality explains limited transparency.”
Limited transparency does not invalidate an experience; it explains it.

5. “I was unavailable / timelines show no passivity.”
The issue was not dates, but unmet commitments.
Commitments to send material by a stated time, to call back by a stated day, and to follow up were repeatedly not met. Sending an invoice while withholding previously requested correspondence indicates changed expectations mid-process.

6. “Strategy was discussed.”
Presenting a general caution is not the same as discussing strategy.

7. “You claimed I acted improperly.”
I made no such claim. That interpretation mischaracterises what was written.

8. “Your review is misleading due to lack of insight.”
If insight was limited, that was a direct consequence of how communication and transparency were handled. Limited insight does not invalidate an experience.

You state that I am entitled to my experience, while simultaneously arguing that it is invalid due to formalities. Both cannot be true.
This review reflects how the process was perceived from our side.

Svar på byråns bemötande 15/1/26

Jag vill bemöta några sakfel och motsägelser i er redogörelse.
1. Det stämmer att uppdraget formellt avsåg min make. Han gav dock tidigt uttryck för att jag företrädde honom i kontakten med er, vilket också bekräftas av att ni vid upprepade tillfällen hänvisade honom till att ”diskutera detta med sin fru”. Det är därför motsägelsefullt att i efterhand hänvisa till klientsekretess som skäl för att avvisa min kontakt.
2. Vår kritik avser inte vem som hade den första kontakten, utan att utlovad återkoppling uteblev och att någon faktisk överlämning aldrig skedde. Detta ledde till flera veckors passivitet trots löften om återkoppling från er sida.
3. Påståendet att underlag inkom successivt under två veckor stämmer inte med vår upplevelse. Vi svarade omgående på samtliga förfrågningar. Det som uteblev var er återkoppling enligt vad som utlovats.
4. Uppgift om att Nina skulle ha varit ledig kommunicerades aldrig till oss. Tvärtom angavs att hon var upptagen med andra åtaganden, såsom domstolsförhandlingar. Ledighet har därför aldrig varit en känd eller accepterad förklaring till bristande tillgänglighet.
5. Vår huvudsakliga invändning kvarstår: vi involverades först när ett motbud redan hade lagts, utan att dessförinnan ha haft insyn i strategi eller ställningstaganden. Att hänvisa till att ”kontakt skett med klienten” adresserar inte denna kritik.

Sammantaget kvarstår vår upplevelse av bristande kommunikation, utebliven transparens och otydliga roller. Det är möjligt att detta är förenligt med ert arbetssätt, men det var inte förenligt med våra förväntningar eller med vad som kommunicerades till oss inledningsvis. Det är detta recensionen avser att spegla.

*****Ursprunglig recension*****
Vi bad om att få prata med Nina i samband med en arbetstvist, men blev först kontaktade av Joakim som inte återkom som utlovat på två veckor innan ärendet skickades vidare. Vi hölls utanför förhandlingsprocessen och hörde bara av Nina först när hon redan förhandlat och ett motbud lagts. Utlovade återkopplingar kom inte, handlingar skickades inte som sagt och inget lämnades ut förrän fakturan var betald. När jag ringde för att få klarhet bad Nina min man att säga åt mig att sluta ringa. Då gick vi vidare till annan jurist.

En väldigt märklig upplevelse… Nina var varmt rekommenderad, men vårt ärende hanterades som om det inte spelade någon roll alls.

10 november 2025

Hej Maya Wittborn,

Inledningsvis ska klargöras att du varken är eller har varit klient hos oss. Uppdraget avsåg din make, Marcus Wittborn. När du kontaktade oss angav du uttryckligen: “We would prefer to speak to Nina, but it’s not obligatory.”

Det stämmer att en kollega hade den inledande kontakten med din make i syfte att inhämta information och underlag för att vi skulle kunna göra en bedömning av ärendet. Underlag inkom successivt under cirka två veckor. Vid denna tidpunkt var jag ledig, vilket din make informerades om och hade förståelse för. Trots detta tog jag kontakt, vi gick igenom förutsättningarna för uppdraget och ett uppdragsavtal signerades.

Efter att uppdraget formellt inletts har all kontakt skett mellan mig och klienten. Vi är en mindre byrå och kontakt kan därför även förekomma med andra medarbetare, vilket också framgår av uppdragsavtalet som din make godkänt. Påståendet att utlovad återkoppling inte skett stämmer inte; kontakt har skett löpande under uppdragets gång.

Det stämmer att jag bad din make att be dig att inte kontakta vår växel. Skälet till detta är att du inte är klient hos oss och att vi, i enlighet med gällande klientsekretess, varken kan eller får lämna ut information till tredje part utan fullmakt eller uttrycklig instruktion från klienten. Någon sådan fullmakt eller instruktion har inte funnits.

Klientsekretess innebär inte bristande transparens, utan ett grundläggande skydd för klienten. Motsatsen – att lämna ut information till personer som inte är klienter – vore varken rättssäkert eller förenligt med våra skyldigheter.

Jag är varmt rekommenderad av många klienter, vilket jag ser som ett förtroende och ett ansvar att alltid arbeta professionellt och i enlighet med gällande regelverk. Det innebär också att alla uppdrag inte alltid är rätt matchning. Jag hoppas att din make har fått den hjälp han sökt på annat håll.

Om din man har några fler synpunkter är han varmt välkommen att höra av sig till oss på info@ndsjuristbyra.se

Vänliga hälsningar, Nina Karlström

Tillägg:
Hej Maya Wittborn,

Vi vill återigen tydligt klargöra att du inte är och aldrig har varit klient hos oss. Uppdraget avsåg din make, Marcus Wittborn, och all kontakt har skett med honom som klient. Din man har aldrig gett oss instruktioner om att vi skulle ha kontakt med dig. Du har inte heller kunnat uppvisa någon fullmakt. Eftersom Marcus är en vuxen person i 30-årsåldern har vi utgått från att han själv kan fatta beslut om sitt ärende. Jag har aldrig hänvisat Marcus till att diskutera ärendet med dig, och även om det hade skett innebär det inte att du har rätt att företräda honom utan att han uttryckligen gett oss sådana instruktioner – vilket inte har skett.

Marcus informerades om att jag skulle återkomma när jag hade möjlighet, eftersom jag vid tidpunkten inte var tillgänglig. Han kunde alltid välja ett annat ombud om han inte var bekväm med väntan, vilket han inte gjorde. Vi har inga skyldigheter gentemot personer som inte är klienter, eftersom inget avtal föreligger.

Det inledande samtalet skedde den 2/10, och underlag inkom från Marcus den 8/10, 10/10 och 16/10. Därefter gick jag igenom och bedömde underlaget, varefter uppdragsavtalet ingicks, efter samtal med Marcus, den 24/10. Påståendet om "flera veckors passivitet" är därför felaktigt. Vi kan inte göra en bedömning utan erforderligt underlag och åtar oss inte heller ärenden utan det.

Jag gick igenom förutsättningarna och diskuterade strategi med Marcus såväl innan uppdraget påbörjades, som efter. Du var inte närvarande vid något av dessa samtal. Jag kan inte ha kontakt med motpartsombud innan jag har ett uppdrag från en klient, vilket gör påståendet om sådan kontakt felaktigt.

Du har naturligtvis rätt till din upplevelse, men den överensstämmer inte med fakta i ärendet. Det är också tydligt från din recension att du saknat insyn i ärendet, vilket gör att den ger en missvisande bild av vår hantering.

I övrigt får jag hänvisa till svaret ovan.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag…

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag har fått av min jurist. Hon har varit otroligt professionell, lyhörd och alltid tillgänglig när jag behövt stöd eller haft frågor. Hon är en mycket trevlig och empatisk person, vilket gjort att jag känt mig trygg genom hela processen. Hennes kompetens och engagemang märks tydligt – hon är väldigt duktig i sitt arbete och jag är tacksam för allt hon har gjort för mig. Jag kan varmt rekommendera Nina Karlström

31 juli 2025

Bra och trevligt!

En snabb och bra kontakt fick jag. Å jag fick hjälp fort när jag väl behövde ha hjälp. Trevligt bemötande. Hon som jag hade till hjälp viste vad hon pysslade med och det var bra.

24 april 2025

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Tack för de fina orden Victoria! Önskar dig välkommen tillbaka om du behöver hjälp i framtiden! Varma hälsningar, Nina Karlström

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Rekommenderar starkt för den hjälpen…

Rekommenderar starkt för den hjälpen jag fick inom den korta tiden, Nina är verkligen proffsig och verkligen värdesätter sin och klientens tid till fullo tack åter igen Nina 🙏

8 april 2025

Stort tack för det fina omdömet! Allt gott! Varma hälsningar, Nina Karlström

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

För mig de är bästa och förtjänar en 10:a.

Jag skulle vilja säga några saker kort och ärligt,
-Företaget är mycket seriöst än jag förväntat mig
-Jag är mycket nöjd med deras mottagande och beteende
-Jag tyckte att de är väldigt punktliga och lättillgängliga

25 februari 2025

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Tusen tack för det fina omdömet Aleksander! Önskar dig lycka till framöver! Varma hälsningar, Nina Karlström

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Nina var professionell och gjorde ett…

Nina var professionell och gjorde ett bra jobb. Nina var samtidigt trevlig och sympatisk.
Av alla jag pratade med fick jag ett trevligt bemötande.

10 januari 2025

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Stort tack för de fina orden! Önskar dig välkommen tillbaka om ni behöver hjälp i framtiden! Varma hälsningar, Nina Karlström

Professionell och trevligt bemötande

Professionell och trevligt bemötande. De svarade tålmodigt på alla dumma frågor. Bra priser. Kan varmt rekommendera dem.

17 september 2024

Tack för ditt fina omdöme! Varma hälsningar, Hanna Enarsson

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Har annlitat en jurist Nina inom…

Har annlitat en jurist Nina inom arbetsrättsliga frågan. Fick inte hjälp i två veckor ,svarade inte i telefonen,lovat att ringa själv- inte ringt. Sagt upp hennes tjänst som inte fungerade. Efter ett tag fick en faktura på 5000 kronor för det att hon brydde inte sig om mig. En riktig bedragare kan göra så. Jag betalde inte fakturan,bestridit den. Nina utan att hon svarat i mitt bestridande angett mig till kronofogden o.s.v. Kära gud🙏Jag fick vända mig till äkta jurister från aLex som hjälpte mig med att ta bort dem skamliga Ninas handlingar. Jag har betalat fakturan till sist. Men det skammet faller på Nina som kräver pengar utan att jobbat.
P.S. till svars till Ninas svar på omdömen. Jag har i telefonens historik alla sms som jag skickat till dig och hur många svar fick jag i dem. Jag har allt kvar i telefonsamtals historik hur många gånger ringde jag dig och du inte svarat. Lovat att ringa nästa dag och inte ringt. Du varit vilse i ärandet. Det handlat inte om mina fysiska hälsoproblem men om ett dåligt arbetsmiljö. Synd om att jag kan inte placera skärmbild på varan kommunikation med sms. Jag har skrivit ju rakt och tydligt "om du vill hjälpa mig så gör det. Men om du dröjer 2 veckor till så säger jag upp dig. "Om du har förstått det som positiv uppskattning av ditt jobb så är det mycket egendomligt.
Och bland annat. Du kan skriva svar som du vill men jag vet sanning som det varit. Du angett mig till kronofogden efter 9 månader och vad är det för fel om jag skriver ömdömen efter nästan ett år.😊

6 augustus 2024

Hej Aldona Stakeniene,
Vad fint att du till slut hittat ett ombud som passar dig efter alla byten.

Jag beklagar att du är missnöjd med mitt arbete, din kritik är dock inte med sanningen överensstämmande. Jag företrädde dig under 9 dagar och under dessa dagar var vi i kontakt så gott som dagligen. Att jag inte kunde svara i telefon när jag satt på ett flygplan (vilket du kände till) innebär inte att jag inte brytt mig om ditt ärende.

Du avslutade uppdraget för att du själv inte orkade vara kvar på arbetsplatsen och för att du saknade tålamod i processen. Efter att uppdraget var avslutat har du hört av dig igen och bett om min hjälp, vilket du naturligtvis inte hade gjort om du var missnöjd med det arbete jag utfört.

Avseende priset så fakturerades endast det på förhand avtalade priset som du skriftligen godkänt och det var totalt 4 800 kr. På den fakturan du fått finns en tydlig arbetsredogörelse som visar varenda åtgärd som jag vidtagit samt tidsåtgång för dessa.

Det står dig givetvis fritt att vilket omdöme du vill, men att lämna felaktiga uppgifter och det 1 år efter att uppdraget avslutats är egendomligt minst sagt. Om du har några fler synpunkter är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@ndsjuristbyra.se

Varma hälsningar, Nina Karlström

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Filippa som var mitt ombud fanns alltid…

Filippa som var mitt ombud fanns alltid tillgänglig,svarade snabbt på frågor och funderingar.

3 juli 2024

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Stort tack för de fina orden! Önskar dig välkommen tillbaka om du behöver hjälp i framtiden!

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Tack för dom fina orden Bengt! Önskar dig lycka till framöver!
Varma hälsningar, Nina Karlström

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Tacksam för Filippas snabba hjälp!

Tacksam för Filippas snabba hjälp!
Lyhörd och duktig jurist.

Mvh /Jupavalgo

22 mei 2024

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Tack för ditt fina omdöme!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Undvik dessa scammers som tar kräver…

Undvik dessa scammers som tar kräver pengar för jobb som aldrig utförts. Den krävde 30.000 för ett samtal och med noll resultat. Dem ber dig avlyssna chefen i smyg och sedan skicka inspelningen till dem . Dem gör i princip ingenting och sedan för dem allt för att kräva dig på pengar genom stämning för att du vägrar betala för jobb som aldrig utförts.

3 mei 2024

Hej Behar Galica,
Vi beklagar att du är missnöjd med vårt arbete, din kritik är dock grovt missvisande. Vi avbröt vårt arbete för dig i oktober 2022 eftersom du inte betalade för våra tjänster. Därefter har du vid upprepade tillfällen hotat anställda vid byrån samt spridit felaktig information i övrigt om oss.

Avseende priset så fakturerades endast det på förhand avtalade priset som du skriftligen godkänt och det var totalt 8 400 kr, inte 30 000 kr som du påstått här eller 25 000 kr som du påstått på Google. På de två fakturorna finns även tydliga arbetsredogörelser som visar varenda åtgärd som medarbetaren vidtog samt tidsåtgång för dessa.

Det står dig givetvis fritt att vilket omdöme du vill, men att lämna felaktiga uppgifter och det över 1.5 år efter att uppdraget avslutats finner vi anmärkningsvärt.

Varma hälsningar,
Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Jag fick det jag beställde och det var…

Jag fick det jag beställde och det var exakt det jag ville ha
Dessutom har Ni varit hjälpsamma när jag frågat om något. Tack

18 april 2024

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Stort tack för de fina orden! Önskar er välkomna tillbaka om ni behöver hjälp i framtiden!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Hon gjorde till mig allt att hjälpa…

Hon gjorde till mig allt att hjälpa mig. Du är bästa. Stort tack till er. Jag ska rekommenderar er.

4 maart 2024

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Tusen tack för det fina omdömet Sylwia! Önskar dig lycka till framöver! Varma hälsningar, Nina Karlström

Intresse

Väldigt bra och snabbt bemötande samt stort intresse för vår situation som dom löste på ett bra sätt.

4 maart 2024

Varma hälsningar, Joakim Käller

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

De förstod mitt ärende direkt

De förstod mitt ärende direkt. Snabb handläggning. Bra sammanställning.

31 januari 2024

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Tack för de fina orden och ditt omdöme Catarina!
Varma hälsningar, Joakim Käller

Hej Filippa!

Jag fick från början till slut en väldigt proffsig upplevelse av hela mitt ärende. Filippa är fantastiskt!!

Mvh
Biniam

26 januari 2024

Antwoord van Norra Djurgårdsstadens juristbyrå AB

Tusen tack för det fina omdömet Biniam! Önskar dig lycka till framöver! Varma hälsningar, Filippa Åstrand

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.