Waardeloze organisatie allround. waardeloze communicatie, eigenlijk geen! geen uitleg over het afwijzen van een ingediende rekening voor verduurzaming, alleen een standaard gegenereerde brief die de b... Toon meer

Geen enkele medewerking vanuit Obvion om mijn appartement tijdelijk te mogen verhuren tijdens mijn tijdelijk verblijf in het buitenland. Voor Obvion zijn er slechts 2 opties: 1. leeg aanhou... Toon meer

Geen wonder dat er zoveel lage ratings zijn voor deze bank. Wij hebben in december 2024 een aanvraag voor een bouwdepot gedaan via een fijne hypotheekadviseur. Onze relatief lage hypotheek loopt ook b... Toon meer

Wij waren altijd wel tevreden over Obvion. Nu wel heel jammer dat je niet meer met de WOZ beschikking simpel de waarde van je huis kunt aanpassen (en dus eventueel renteopslag verlagen) maar dat je da... Toon meer

1. Geld en verzekeringen

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Op zoek naar een hypotheek die bij je past? Ga voor een onafhankelijk advies. Zoek op onze site een adviseur die ons ook vergelijkt met andere aanbieders.

• Burgemeester de Hesselleplein 31, 6411 CH, Heerlen, Nederland

• obvion.nl

2,0

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Slechtste organisatie ooit

Nav overlijden van mijn vader (die een hyptoheek had lopen bij Obvion) contact gehad met Obvion om zijn overlijden te melden. Vervolgens gevraagd om een incassomachtiging en een adreswijziging voor de correspondentie, om er zeker van te zijn dat we geen betalingen missen of communicatie mislopen. Lang verhaal kort:

- Enorm slechte (,onvriendelijke en inconsistente) communicatie vanuit Obvion. Duurt vaak lang om een antwoord te krijgen, en heb soms zelfs helemaal geen reactie op mijn vragen ontvangen.

- Lijken intern hun zaken niet op orde te hebben. Heb meerdere medewerkers gesproken als gevolg van de overlijdensmelding en krijg tegenstrijdige antwoorden; Aanvankelijk zou een incassomachtiging mogelijk zijn met een SEPA machtiging. Zodoende aangeleverd. Later bleek het blijkbaar toch niet mogelijk. En daarna toch weer wel mogelijk, en werd nogmaals om meerdere documenten gevraagd die een jaar eerder al waren aangeleverd. Eindstand: de gevraagde wijzigingen zijn nooit doorgevoerd.

- Inflexibel en totaal niet oplossingsgericht. De communicatie en behandeling die ik vanuit Obvion heb ontvangen nav het overlijden van mijn vader staat haaks op de behandeling en communicatie die ik van alle andere organisaties heb ontvangen (en mag verwachten als het gaat om het overlijden)

Ik zou iedereen adviseren hier ver uit de buurt te blijven

15 februari 2023

Ik ben klant bij deze bank met mijn hypoyheek

Ik ben klant bij deze bank met mijn hypotheek maar heb achteraf spijt dat ik niet voor een "grotere" en bekende bank heb gekozen. Zij bieden bepaalde producten als duurzaamheidshypotheek in pilot vorm aan waar je als ondernemer überhaupt niet aan kan deelnemen terwijl ze alle gegevens van je hebben. Daarnaast toetsen ze je als klant "nadelig" (inkomen van de vrouw) waardoor je niet verder met ze komt. Dus mijn advies kies voor een partij die met je als klant meedenkt. Dit is een online bank waar je vroeg of laat tegen dichte deuren loopt.

14 maart 2023

Legendarisch slecht

Laat me vooropstellen dat ik niet vind dat ik een veeleisende klant ben. Wat mij betreft hoeft zo'n hypotheekverstrekker niet veel te doen, maar zelfs daar falen ze spectaculair in.

Het is duidelijk dat Obvion hun klanten niet serieus neemt. Allereerst duurde de aanvraag veel te lang, waardoor de ontbindingsvoorwaarden waren verlopen. Uiteindelijk kwam dit nog goed.

Onlangs is hun 'MijnObvion' portal down gegaan. Ik heb hier meerdere malen melding van gemaakt. Uiteindelijk krijg ik een standaard mailtje terug wat verwijst naar de FAQ op de website en een telefoonummer. Dit is onacceptabel. Ten eerste moet Obvion hun infrastructuur op orde hebben zodat hun productie portal er niet uit kan vliegen. Ten tweede kom je niet met zo'n onzin antwoord maar forward je dit als de wiedeweerga naar de IT afdeling.

Echt belabberd deze lui. Ik kom hier nooit meer terug en zal iedereen aanraden geen zaken met deze prutsers te doen. 👎

12 januari 2023

Levenstestament wordt niet geaccepteerd.

Mijn vader is pas overleden. Mijn moeder is ziek en heeft mij via de notaris gevolmachtigd voor al haar financiële en medische zaken (levenstestament). In tegenstelling tot all andere banken/bedrijven/instellingen accepteert Obvion dit officieel document -niet-. Mijn moeder en ik worden gedwongen voor allerlei machtigingen (ja, meervoud) van Obvion zelf te gebruiken. Ik vind dit zeer slecht van Obvion. Extra shit die we niet kunnen gebruiken. Klantonvriendelijk.

26 december 2022

Obvion is absoluut niet klantgericht

Een verzoek gedaan tot het meenenem van de lage rente naar een nieuwe hypotheek. Wordt direct afgewezen. Van alle voorwaarden voldeed ik aan eentje niet. Vervolgens verzoek gedaan tot coulance. Pas na 6 weken en vele telefoontjes en reminders komt er de reactie dat de lage rente definitief niet meegenomen mag worden en de maandlasten dus met een factor 4 stijgen. Nee coulant zijn ze niet bij Obvion. En ook niet klantvriendelijk. Alles moet wijken voor maximale winst. Ga niet met hen in zee.

2 september 2022

Bank met korte termijn visie

Ruim een jaar na het afsluiten van de hypotheek kwam Obvion erachter dat ze een deel van de nota niet goed hadden verwerkt. Foutje....
Naar een oplossing wordt niet toegewerkt hoewel ze pretenderen van wel. Lang verhaal kort: of ik even alsnog honderden euro's wilde overmaken. In mijn beleving vreemd dat zij hun zaken niet op orde hebben en de klant met hun fouten belasten.
Op korte termijn zijn ze blij want ze hebben het geld terug waar ze recht op hadden... Op lange termijn hebben ze meer schade gedaan, want ik zal nooit meer een hypotheek via Obvion afsluiten.

22 september 2021

Zeer onbetrouwbare bank

Zeer onbetrouwbare en onmenselijke bank. Komen afspraken niet na, zetten je onder druk door personeel op je af te sturen. Doen zaken met hypotheek verstrekkers en met taxateurs die de boel frauderen. Dit is nog maar een deel vd ellende wat ik met hun heb meegemaakt. Weg blijven van deze bank!

7 augustus 2021

Waardeloze klantenservice

Ik heb zowel via mijnobvion.nl als via een met moeite achterhaald telefoonnummer geprobeerd een pro-forma aflosnota te kijgen. Via mijnobvion.nl kwam geen enkele reactie, kennelijk vraag in een zwart gat verdwenen. Via telefoon werd mij spoedige aflosnota beloofd, maar die mocht ik nooit ontvangen.

26 juli 2021

Waardeloze hypotheek verstrekker,

Waardeloze hypotheek verstrekker,
Heeft zeven maanden geduurd om over te sluiten, hebben een hypotheek van 252.000. We zaten voor 4,9( 1020;)en gaan nu naar 1,8 procent gemiddeld .
Maar dat scheelt nog geen 200 per maand met wat ik eerst betaalde.

Klopt niks van natuurlijk en dat was ook niet zo verteld door de adviseur,Ik zou naar bruto 628 gaan.
Wie is verantwoordelijk voor deze puinzooi?
Ook heb ik de levensverzekering van
22.500 ingelegd om me maandlasten naar beneden te brengen, achteraf hoor ik van de Nationale Nederlanden dat het naar me zelf gestort kon worden.
Nu heb ik 25.000 bouwdepot erbij moeten nemen om te verbeteren in de woning .
Maar als ik goed geadviseerd was was dat helemaal niet nodig geweest.
Maar nu levert het jullie aan het einde van de rit nog 7000 extra op.
Ga hierover wel wat instanties inlichten.
PRUTSERS.

12 juli 2021

WALGELIJKE BANK.....

WALGELIJKE BANK...... 3 aar knokken, € 15.000 verder..... barbaars, oneerlijke juristen, die liegen tijdens zitting bi KIFID. NOOIT MEE IN ZEE GAAN

6 mei 2021

Wat een waardeloos bedrijf

Wat een waardeloos bedrijf! Erg agressief, leugenaars en zijn heel goed bezig om klanten weg te jagen. Een simpele handeling is deze organisatie al teveel! Geen verstand van zaken en Dhr. Rademakers verzint gewoon dingen, leugenaar. Ik ben blij dat ik van jullie af ben! Ik heb mijn zaken elders geregeld vanaf nu!

Blijf hier weg!

Update: heb mijn volledige hypotheek ingelost en na 2 week maar eens even gebeld of ze hun geld hebben gekregen. „Ja het geld is binnen meneer“. Ik zeg: „mooi, is misschien voor een klant die heel veel geld heeft overmaakt naar jullie wel aardig om te weten dat het allemaal goed is gegaan.“ reactie: „ow oke ja ik stuur u wel even een mailtje als u dat wilt.“

Werkelijk ik heb er geen woorden voor hoe dit allemaal is gegaan. Wat een dramatisch bedrijf!

28 februari 2021

Absurd slecht

Absurd slecht. Ik heb mijn hypotheek hier afgesloten en in het gehele proces zijn er zoveel fouten gemaakt.
Nu een brief dat het maand bedrag ineens €100 meer is.

Zolang het om hun geld gaat worden we 100 dingen gecheckt maar jou geld word mee omgegaan alsof het niks is.....

Kort om sluit liever je hypotheek ergens anders af.

29 december 2020

Helaas kun je geen 0 sterren geven maar…

Helaas kun je geen 0 sterren geven maar wat een ongelofelijk slordig, onfatsoenlijk bedrijf is dit.
Vragen om rekeningnr aan te passen, dat 4 keer niet doen, dan pas op geirriteerde toon vertellen dat je een formulier moet invullen, geen formulier daarvoor mee sturen. Pas na 3 keer vragen een formulier krijgen. 3 keer moeten aanleveren en steeds de melding dat het iban nr niet klopt, verder niets. Op vragen, telefoontjes en mails geen antwoord krijgen maar wel aanmaningen.
Blijkt dat ze zelf het verkeerde formulier hebben toegestuurd (Obvion ipv abp hypotheek) wat dan weer niet te lezen is op het formulier zelf.
En denk je dat er dan een excuus komt? Nee hoor, een soort sneer ‘we zijn blij dat u nu eindelijk het formulier juist hebt ingevuld en zullen de wijziging doorvoeren’
Echt bizar dat dit nog kan in deze tijd. 20 jaar klant en dan op zo’n manier behandeld worden.

1 december 2020

Obvion een barbaarse Bank

Beste Mensen,

Kijk uit voor Obvion het is een barbaarse bank met nul begrip voor de klant. Alle aanvragen gaan via een tussenpersoon. Een aanvraag duurt bij Obvion minstens 6 maanden terwijl deze binnen 6 weken afgehandeld kan worden. Daarnaast is het zo, dat ondanks deze bank 100% zeker is ,dat ze jou een extra lening kunnen verstrekken het toch niet doen omdat je van een bepaalde afkomst bent. Hier heb ik ze op aangesproken en nemen mijn standpunt niet serieus. Obvion is een bank die enkel in haar eigen belangen denkt waarbij de klant een slaaf i.p.v. de koning. Hierdoor mijn verzoek aan allen mensen met verstand neem geen lening van Obvion bank. Ik weet dat de rente etc aantrekkelijk is maar bespaar jezelf jaren gezeik en geld door bij een ABN AMRO of andere bank lening aan te vragen. Ieder kleine wijziging vereist geld bij Obvion omdat dus alles via een tussenpersoon gaat. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s

24 november 2020
Reviews in alle talen tonen. (63 reviews)