De Nederlandse douane handelt pakketten niet fatsoenlijk af bij inklaring
De Nederlandse douane onderschept alle pakjes uit het Verenigd Koninkrijk en vraagt de geadresseerde om inklaringskosten te betalen voordat het pakje kan worden bezorgd. Voor mijn werk ontvang ik regelmatig pakketjes uit Engeland. Ik betaal altijd onmiddellijk de inklaringskosten. Dan krijg ik het bericht dat het pakket binnen 5 tot 7 dagen zal worden bezorgd. Maar dat gebeurt haast nooit. Momenteel wacht ik al meer dan twee weken op een pakket waar ik inklaringskosten voor heb betaald. Ik heb post.nl gebeld, en die zeiden dat de douane het pakket nog steeds niet aan ze heeft overhandigd, dus het kan niet bezorgd worden. Het gaat steeds om boeken, bepaald geen verdachte pakketjes. Dit is een structureel probleem bij de douane. Ik heb ook de douane gebeld en die zeiden dat ze niks konden doen, ik moest een mailtje sturen naar de klantenservice van postnl's inklaringsafdeling. Heb ik gedaan, en helemaal geen antwoord gehad, niet eens bevestiging van ontvangst van mijn email. Ik hoop dat iemand iets kan doen zodat de douane binnen een fatsoenlijke tijd pakketten (andermans spullen!) gaat afhandelen