Niet altijd onbeperkt.
Inmiddels na 2 jaar en 2x te maken te hebben gehad met de zgn. "fup" (Fair Use Policy van Robin Mobile ben ik overgegaan op een andere provider, mijn oude review is ook niet meer van toepassing, vandaar deze update hier.
Eigenlijk op het moment dat ik internet echt nodig had, had ik een onwerkbare trage verbinding waar je naar wordt teruggeschroefd als je teveel mb's hebt gebruikt volgens de FUP (27Gb in één week, dat is inderdaad veel, ong. 4 Gb per dag, op zich is het niet vreemd dat je af en toe zo een piek hebt, bijv tijdens vakantie zoals in mijn geval. Volgens Robin M. kon je met de lagere snelheid alles blijven doen op internet, maar in de praktijk kon ik er niets meer mee, geen pagina's meer openen, niets. Volgens de helpdesk lag het aan het bereik, en zouden alle providers op mijn locatie er ook last van hebben. De nieuwe provider heeft echter wel een goed 3G én 4G bereik op dezelfde locatie...
Is Robin Mobile dan slecht? Nee, maar ik zou het uitsluitend nog aanraden voor mensen met een licht internetverbruik (beetje facebook / telegram / whatsapp/ krantje online, etc.). Voor mensen met middel tot zwaar gebruik (vanaf het moment dat je regelmatig youtube of af en toe Netflix of andere streamingdiensten gebruikt) zijn er (veel) betere alternatieven die ongeveer hetzelfde kosten.
Met de helpdesk had ik een wisselende ervaring, men liet weten het niet leuk te vinden dat ik her en der negatieve berichten en reviews plaatste, hetgeen ook absoluut niet zo is, ik vertel gewoon mijn ervaringen zowel in goede als in slechte zin. Negatieve punten kan je niet blij mee zijn, maar ze ook als verbeterpunten zien. Robin Mobile reageerde in eerste instantie met standaard antwoorden over de FUP met verwijzing naar hun site, maar hadden verder niets te bieden toen ik geen internet meer had. Wél werd ik gebeld door R.M. en werd mij uiteindelijk een gratis "need 4 speed"upgrade aangeboden voor een week of max 2Gb, waar ik wel weer mee kon internetten, 2Gb is natuurlijk erg weinig.
Echt "onbeperkt" zijn daarmee de abonnementen bij "hoog verbruik" bij Robin Mobile dus niet.
OUDE REVIEW:
Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat heel Nederland nog niet is overgestapt op een abonnement bij dit bedrijf. Doet wat het zegt: goede prijs voor onbeperkt gebruik van SMS, mobiel internet en bellen. Eenvoudig, geen toeters geen bellen: perfect.
Geen ervaring nog met de klantenservice of technische dienst (nog niet nodig gehad, ongeveer 1 jaar klant nu).
9 augustus 2017