Styr unna!
Det er godt mulig dette reiseselskapet fungerer når ting går på skinner, men når det skjer noe uforutsett, fungerer de i ingen grad.
Dette er mitt første forsøk på reise med Rolfs. Dessverre hadde jeg ikke lest anmeldelser på Trustpilot på forhånd. Det burde jeg gjort. Anbefaler alle som vurderer reise med disse å først lese vurderinger på den svenske siden (Rolfs flyg & buss).
Har en booket reise til Jordan med Rolfs den 19.3. Siden søndag har jeg forsøkt å få en avklaring fra dem. Jeg har skrevet gjentatte mailer, og ringt dem 2 ganger. Fram til i går, kom det ingen informasjon, og heller ingen svar på mail. I går, 16 dager før avreise, kom det en kort mail med beskjed om at de ser an UDs anbefalinger. Til tross for at deler av turen foregår i Amman, hvor USA har stengt ambassaden, og bedt sine innbyggere reise hjem. Rødehavet står på programmet........ Andre deler av reisen foregår nær grensa til Israel. Behøver, vel, ikke si mer om det. Flyrommet over hele området har vært stengt i flere dager, og folk vet ikke når de kommer seg hjem. Til tross for dette, avventer Rolfs med å avlyse, og tar kundene som gissel. Turene er, faktisk, fremdeles, til salgs......... Etter telefonsamtale med dem på mandag, er det tydelig at de prioriterer kontakt med sine egne forbindelser framfor kundene. Det er, derfor, tydelig at de kun er ute etter å sikre seg selv i denne situasjonen. Ny telefon fra dem i dag, bekrefter dette. De avventer........ Mistenker at de spekulerer i at kundene selv skal avbestille, for, deretter, å bestride at kunden har rett til refusjon.
Når Rolfs reiser opererer med salg i Norge, gjelder pakkereiselovens § 22
§ 22.Avbestilling av pakkereisen uten gebyr
Den reisende har rett til å avbestille pakkereisen før den begynner, uten å betale gebyr, dersom det inntreffer uunngåelige og ekstraordinære omstendigheter på bestemmelsesstedet eller i umiddelbar nærhet av dette som i vesentlig grad vil påvirke gjennomføringen av pakkereisen, eller transporten av personer til bestemmelsesstedet.
§ 24.Oppgjør
Ved avbestilling av pakkereisen etter § 20 annet ledd, § 21 eller § 22, eller avlysning etter § 23, skal arrangøren betale tilbake alle beløp som er innbetalt for reisen. Tilbakebetalingen skal i alle tilfeller gjøres til den reisende, uten ugrunnet opphold og senest 14 dager etter at pakkereiseavtalen opphørte.
Forbrukkerrådet bekrefter at jeg, i følge denne loven, har krav på refusjon av innbetalt beløp, samt at reiser til områder med advarsler fra UD, vil medføre bortfall av reiseforsikring. Dessverre kan jeg ikke, etter råd fra mitt forsikringsselskap, selv avlyse turen, men må vente på at Rolfs reiser kansellerer. Nettopp på grunn av at reiseselskaper kan spekulere i å sende regninga over til kundene. Og, her slår jo, absolutt, akkurat det til........
Med fridager fra jobb, en ikke-refunderbar hotellbestilling på Gardermoen, og uten mulighet for å bestille alternativ tur, oppleves holdningen til Rolfs reiser som en stor belastning. Jeg skal, i tillegg på jobb dagen etter planlagt retur. Når situasjonen er som den er, lurer jeg på hvordan Rolfs reiser kan garantere at de får folk hjem til riktig tid, om de velger å gjennomføre turen........
At de, i det hele tatt, ser an situasjonen, og UDs anbefalinger, når situasjonen i området kan endre seg raskt, er, i grunnen hårreisende. Skulle det være trygt på avreisetidspunktet, kan dette endre seg i løpet av de 8 dagene man er der nede. Og, om man kommer seg hjem igjen, kan være uvisst.
Rolfs reiser er rimeligere enn enkelte andre reisearrangører på enkelte destinasjoner. Men, de har bevist at man får det man betaler for. Null kundefokus, null service, og null fokus på å drive ansvarlig og etisk. Ønsker du et reiseselskap uten kunden i fokus, som gir blaffen både i sikkerhet på reisemålet, og hvorvidt kundene kommer seg hjem igjen: da velger du Rolfs.Ønsker du et reiseselskap som er opptatt av fornøyde kunder, da reiser du med noen andre. Så enkelt er det.
Jeg hadde sett meg ut et par andre turer med dette reiseselskapet, men, heldigvis, hadde jeg ikke rukket å bestille. Fornøyde kunder kommer igjen, og gir god reklame. Misfornøyde kunder kommer ikke tilbake, og gir dårlig reklame. Jeg antar det er mange som opplever det samme som meg, og er sikker på at tap av kunder og renome, på sikt, er større enn tapet ville blitt ved å kansellere i god tid, og vise kundene at de er til å stole på. Jeg har vært på flere gruppereiser, med ulike selskaper. Dette er første gang jeg har bestilt reise gjennom et selskap jeg aldri gir en ny sjanse.
Hadde det vært mulig å gi negative stjerner, hadde denne arrangøren fått -10, minst, på skalaen.